Afbeelding

Schouw rond opvangvilla voor minderjarige asielzoekers in De Meern

Nieuws

DE MEERN > Na meldingen van bewoners en op verzoek van de gemeenteraad is er op woensdag 17 juni 2020 vanaf 19.00 uur een schouw in het Mauritspark en Meentpark en omgeving. 

Bij de schouw zijn naast bewoners onder meer de wijkopzichter, Opzichter Spelen, wijkadviseur, gebiedsmanager veiligheid, politie en leden van de klankbordgroep aanwezig.

'Graag horen we van buurtbewoners, jongeren en andere gebruikers van dit gebied welke aanpassingen zij zouden willen om dit gebied veiliger te maken en beter in te richten', aldus de gemeente, die ook nog een wijkbericht rondstuurt. 'We benaderen hondenbezitters uit de buurt die in het verleden hebben aangegeven dat zij zich willen inzetten voor de veiligheid in de buurt. En we bekijken meldingen die we in het verleden over het Meentpark en Mauritspark hebben ontvangen. We verzamelen de aangedragen punten en maken op basis daarvan een route voor de schouw. U ontvangt tijdig alle informatie Bij de schouw houden we rekening met de maatregelen rond corona, zoals 1,5 meter afstand. Om de schouw werkbaar te houden, vragen we belangstellenden zich aan te melden voor deelname. Bij veel belangstelling kunnen we de schouw meerdere keren lopen. Bewoners kunnen ook langs de route van de schouw op één specifiek punt een toelichting geven.'

Meedoen?

Als buurt- of wijkbewoner kunt u op meerdere manieren uw inbreng geven voor de schouw. U kunt ervoor kiezen alleen per email uw reacties en punten voor de schouw in te brengen. Of u kunt (deels) meelopen. Geef uw keuze en aandachtspunten met vermelding van uw naam, email en telefoonnummer door aan vluchtelingenvragen@utrecht.nl

Proces rond vergunning

Na het verlenen van de vergunning voor Meentweg 168 hebben wij 14 bezwaarschriften ontvangen. Vorige week (week 21) heeft de hoorzitting plaatsgevonden. Over ongeveer 4 weken zal de gemeente een beslissing op de verschillende bezwaarschriften nemen en krijgen de bezwaarmakers hierover bericht.

Bouwwerkzaamheden door COA

Het COA heeft aangegeven dat zij in april gestart is met de aannemersselectie voor de verbouwing van het pand Meentweg 168. Het COA werkt samen met een aantal aannemers middels een mantelovereenkomst. Bij iedere verbouwing wordt een selectie van deze aannemers gevraagd om een aanbieding uit te brengen voor de werkzaamheden.

Naar verwachting zal het COA begin juni 2020 de opdracht verstrekken aan één van deze aannemers. Zodra duidelijk is wanneer de werkzaamheden daadwerkelijk beginnen, wordt u hierover geïnformeerd. Het COA verwacht na de zomervakantie te kunnen starten met de verbouwing. Ondertussen vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats, zowel op afstand als op de locatie zelf.

impressie snelschaaktoernooi TRIO
Schaakseizoen TRIO nadert ontknoping Sport
Nationale Dodenherdenking.
Domplein.
.
Herdenken & vieren: dit gebeurt er op 4,5 en 7 mei in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Video Staalconstructiebedrijf Qumey in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf Ondernemend
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht heeft nu een relatieplein met deskundigen voor relatieproblemen Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Groep 8a tijdens hun dansvoorstelling
OBS Waterrijk bruist tijdens projectafsluiting Carnaval der dieren Lezersnieuws
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport
Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente