Afbeelding

De Vrijstaat schittert met DODO live! in Podium Hoge Woerd

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Zaterdag 4 juli vond voor het eerst sinds de coronamaatregelen weer een voorstelling plaats in Podium Hoge Woerd. 

De Vrijstaat Theaterfamilie betrad het podium en trakteerde het publiek op een bloedstollend verhaal, live begeleid door jonge muziekstudenten. Het publiek keek ernaar uit - binnen twee weken waren alle voorstellingen van DODO live! uitverkocht - en werd niet teleurgesteld. Quinten (13 jaar): "Het zit ongelooflijk knap in elkaar en het raakt echt. De Dodo acteerde geweldig. Toen de Mens aan kwam lopen, deinsde ze helemaal terug. Super realistisch!"


De Vrijstaat produceert jaarlijks een muzikale theatervoorstelling voor 8+ op basis van een nieuw geschreven theatertekst. Dit jaar is dat DODO live!, een spannende ontdekkingsreis door tijd en ruimte. De cast wordt gevormd door De Vrijstaat Theaterfamilie: een mix van professionele acteurs, kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie en jongeren en studenten van HKU Musician 3.0 en de Nederlandse Pop Academie. Daphne de Bruin (theatermaker en actrice): "Theater maken met zoveel verschillende generaties is een bijzonder proces. De jongeren worden in de praktijk opgeleid door ervaren makers en staan als een team op de vloer."

DODO live! is alweer de 11de voorstelling van De Vrijstaat Theaterfamilie met dieren als inspiratie. Ieder jaar worden actuele thema’s verbonden aan een bloedspannend verhaal dat de toeschouwer meeneemt op een theatrale trip. In DODO live! komt de jonge klimaatactiviste Eva terecht in het Archief van de Uitgestorven Dieren. Daar wordt zij onderdeel van de strijd tussen Mevrouw Deus en haar zoon Lucifer die beide andere ideeën hebben over de toekomst van de aarde. Als het voortbestaan van de mens ook op het spel komt te staan moet Eva wel ingrijpen.

De kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie spelen de rol van Uitgestorven Dieren, Klimaatactivisten en Archivarissen. De helft van hen staat voor het tweede jaar op rij op het podium en gaat volgend jaar zeker door. Tessa (12 jaar): "De Vrijstaat TheaterAcademie is de plek waar je jezelf kan zijn! Vlammen op De Vrijstaat." Lena (10 jaar): "Het is heel leuk, want het is altijd gezellig en je leert heel goed toneelspelen." Komend seizoen is er ook ruimte voor nieuwe kinderen en jongeren op onze TheaterAcademie. De inschrijving start op 15 juli. Meld je aan via www.devrijstaat.nl en start vanaf oktober met toewerken naar de nieuwste Vrijstaat-voorstelling Mispoes.

Advies voor juiste opleiding en baan.
De weg naar de juiste opleiding en beroepskeuze, advies en coaching van Ton Creemers Ondernemend
THE GPS op het NK in Eemnes
Dansteam Beatz Dance Studio naar het Wereld Kampioenschap Street Dance Sport
Afbeelding
Senioren Leidsche Rijn organiseert een themamiddag Computerveiligheid Gemeente
Afbeelding
Pink Ribbon Soester Wandelweekend populair: al 1.500 inschrijvingen Vrije tijd
Afbeelding
Roodborstje broedt in Vleutense politiehelm Nieuws
Afbeelding
Waterschap start verhogen de Derde Bedijking West in Mijdrecht Nieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Het gebied rond de Hindersteinlaan
Omwonenden ingelicht over ontwikkelingen Hindersteinlaan met nieuwe school en appartementen Nieuws
Afbeelding
Open dag dierenweide De Kraal op 25 mei! Lezersnieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
V.l.n.r. Harry Leemkuil, John Sweerman en John Bulthuis.
John Sweerman Clubkampioen 2024 Biljartvereniging De Meern Sport