Afbeelding

Lage Weide deelt 1000 fietslampjes uit

Nieuws

LAGE WEIDE > Park­ma­na­ge­ment Lage Weide deelt op dins­dag­och­tend 26 oktober 1.000 fiets­lamp­jes uit aan mensen die op de fiets via de Demkabrug naar hun werk op be­drij­ven­ter­rein Lage Weide komen.

We belonen daarmee fietsers en sti­mu­le­ren anderen om vaker de fiets te pakken. Dat is beter voor je ge­zond­heid, je por­te­mon­nee en het milieu. Ook draag je daarmee bij aan de be­reik­baar­heid van Lage Weide.

In het weekend van 30 op 31 oktober gaat de win­ter­tijd weer in. In deze donkere dagen is goede ver­lich­ting be­lang­rijk. Daarom worden de fiets­lamp­jes uit­ge­deeld en roept de park­ma­na­ge­ment or­ga­ni­sa­tie iedereen op om slecht verlichte plekken of kapotte lan­taarn­pa­len te melden via de gratis Slim Melden Utrecht app.

Gratis lampjes

De kans om slacht­of­fer van een ongeval te worden is zonder licht 20 procent groter. En dus deelt Park­ma­na­ge­ment Lage Weide gratis fiets­lamp­jes uit om veilig mee naar je werk te gaan én weer veilig thuis te kunnen komen. Het team van park­ma­na­ge­ment staat dinsdag 26 oktober vanaf 6 uur ’s ochtends paraat om de lampjes weg te geven. Als uit­deel­lo­ca­tie is gekozen voor de Muys­ken­weg, aan de voet van de Demkabrug. Deze brug vormt een be­lang­rij­ke entree voor fietsers die naar Lage Weide gaan. Dagelijks rijden hier meer dan duizend fietsers en dat aantal zal de komende tijd naar ver­wach­ting meer dan ver­dub­be­len.

Slim melden

Met de Slim Melden Utrecht app kan iedereen een melding doorgeven aan de gemeente. Bij­voor­beeld over afval, ver­vui­ling, groen, onderhoud, re­pa­ra­ties, of obstakels voor fietsers. En dus ook over kapotte lan­taarn­pa­len of plekken die slecht verlicht zijn. De app is gratis te down­lo­a­den en meldingen kunnen ook worden gedaan via www.utrecht.nl/melding.

A2 Alliantie

Werk­ge­vers op Lage Weide en De We­te­ring-Haar­rijn werken samen in de Be­reik­baar­heids­al­li­an­tie A2 om een stads­in­farct te voorkomen. Ze willen de komende jaren duizenden auto’s van de weg halen. Deze pu­blieks­ac­tie is onderdeel van dat maat­re­ge­len­pak­ket. Meer in­for­ma­tie hierover is te vinden op www.a2alliantie.nl.

Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verrast St. Antonius Ziekenhuis, Voedselbank en Speelgoedbank met Rijntje doeboeken en knuffels Nieuws
Afbeelding
Eetadressen gezocht: nodig vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang uit voor een etentje Nieuws
Afbeelding
Inzameling DE-waardepunten voor Voedselbank Woerden Lezersnieuws
Afbeelding
Het Naardermeer: vakmanschap met de natuur Lezersnieuws
Afbeelding
Pubquiz Règâhs in VLeuten brengt 3.649 euro op voor onderzoek naar kanker Nieuws
Afbeelding
Twee karateka’s Sportschool Yuzyo geslaagd voor hun zwarte band. Sport
Afbeelding
9 december Dialoog bij Resto VanHarte Leidsche Rijn! Lezersnieuws
Afbeelding
Na lange tijd weer open avonden op het VeenLanden College! Ondernemend
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend