Afbeelding

Lage Weide deelt 1000 fietslampjes uit

Nieuws

LAGE WEIDE > Park­ma­na­ge­ment Lage Weide deelt op dins­dag­och­tend 26 oktober 1.000 fiets­lamp­jes uit aan mensen die op de fiets via de Demkabrug naar hun werk op be­drij­ven­ter­rein Lage Weide komen.

We belonen daarmee fietsers en sti­mu­le­ren anderen om vaker de fiets te pakken. Dat is beter voor je ge­zond­heid, je por­te­mon­nee en het milieu. Ook draag je daarmee bij aan de be­reik­baar­heid van Lage Weide.

In het weekend van 30 op 31 oktober gaat de win­ter­tijd weer in. In deze donkere dagen is goede ver­lich­ting be­lang­rijk. Daarom worden de fiets­lamp­jes uit­ge­deeld en roept de park­ma­na­ge­ment or­ga­ni­sa­tie iedereen op om slecht verlichte plekken of kapotte lan­taarn­pa­len te melden via de gratis Slim Melden Utrecht app.

Gratis lampjes

De kans om slacht­of­fer van een ongeval te worden is zonder licht 20 procent groter. En dus deelt Park­ma­na­ge­ment Lage Weide gratis fiets­lamp­jes uit om veilig mee naar je werk te gaan én weer veilig thuis te kunnen komen. Het team van park­ma­na­ge­ment staat dinsdag 26 oktober vanaf 6 uur ’s ochtends paraat om de lampjes weg te geven. Als uit­deel­lo­ca­tie is gekozen voor de Muys­ken­weg, aan de voet van de Demkabrug. Deze brug vormt een be­lang­rij­ke entree voor fietsers die naar Lage Weide gaan. Dagelijks rijden hier meer dan duizend fietsers en dat aantal zal de komende tijd naar ver­wach­ting meer dan ver­dub­be­len.

Slim melden

Met de Slim Melden Utrecht app kan iedereen een melding doorgeven aan de gemeente. Bij­voor­beeld over afval, ver­vui­ling, groen, onderhoud, re­pa­ra­ties, of obstakels voor fietsers. En dus ook over kapotte lan­taarn­pa­len of plekken die slecht verlicht zijn. De app is gratis te down­lo­a­den en meldingen kunnen ook worden gedaan via www.utrecht.nl/melding.

A2 Alliantie

Werk­ge­vers op Lage Weide en De We­te­ring-Haar­rijn werken samen in de Be­reik­baar­heids­al­li­an­tie A2 om een stads­in­farct te voorkomen. Ze willen de komende jaren duizenden auto’s van de weg halen. Deze pu­blieks­ac­tie is onderdeel van dat maat­re­ge­len­pak­ket. Meer in­for­ma­tie hierover is te vinden op www.a2alliantie.nl.

Afbeelding
Weekmarkt Breukelen deelt uit aan de klanten Ondernemend
Afbeelding
Na 55 jaar stopt kapster Fieke de Jong in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Tickets voor De Buurtcamping Utrecht 2023 zijn nu te koop! Lezersnieuws
Afbeelding
Bloedneuzen en tanden door de lip bij het ouderkindcafe in Dorpshuis Harmelen Vrije tijd
Afbeelding
Mobiliteits- en Verkeersveiligheidsplan De Ronde Venen Meer ruimte en aandacht voor fietser en OV Nieuws
Afbeelding
Feestelijke start publiciteitscampagne dagactiviteitencentra AxionContinu Ondernemend
Afbeelding
Ondernemers Stichtse Vecht zijn bezorgd over invoeren betaald parkeren Nieuws
Afbeelding
Grote veiligheidsoefening in stationsgebied Utrecht Nieuws
Afbeelding
Hockeymeiden van team MO12-3 Fletiomare kampioen Sport
Afbeelding
Provincie vervangt duiker onder de Meerndijk (N228) in De Meern Gemeente
Afbeelding
Start inspraak ontwerp-peilbesluit en projectplan Kockengen, ook nieuwe Stuw met vispassage Nieuws
Afbeelding
Nieuwe woonwijk Het Oosterland aan de rand van Mijdrecht stap dichterbij Ondernemend
Afbeelding
Stichting Vrienden van De Roef bestaat 10 jaar Nieuws
Afbeelding
Schoon en veilig sekswerk in Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws