Afbeelding

Lage Weide deelt 1000 fietslampjes uit

Nieuws

LAGE WEIDE > Park­ma­na­ge­ment Lage Weide deelt op dins­dag­och­tend 26 oktober 1.000 fiets­lamp­jes uit aan mensen die op de fiets via de Demkabrug naar hun werk op be­drij­ven­ter­rein Lage Weide komen.

We belonen daarmee fietsers en sti­mu­le­ren anderen om vaker de fiets te pakken. Dat is beter voor je ge­zond­heid, je por­te­mon­nee en het milieu. Ook draag je daarmee bij aan de be­reik­baar­heid van Lage Weide.

In het weekend van 30 op 31 oktober gaat de win­ter­tijd weer in. In deze donkere dagen is goede ver­lich­ting be­lang­rijk. Daarom worden de fiets­lamp­jes uit­ge­deeld en roept de park­ma­na­ge­ment or­ga­ni­sa­tie iedereen op om slecht verlichte plekken of kapotte lan­taarn­pa­len te melden via de gratis Slim Melden Utrecht app.

Gratis lampjes

De kans om slacht­of­fer van een ongeval te worden is zonder licht 20 procent groter. En dus deelt Park­ma­na­ge­ment Lage Weide gratis fiets­lamp­jes uit om veilig mee naar je werk te gaan én weer veilig thuis te kunnen komen. Het team van park­ma­na­ge­ment staat dinsdag 26 oktober vanaf 6 uur ’s ochtends paraat om de lampjes weg te geven. Als uit­deel­lo­ca­tie is gekozen voor de Muys­ken­weg, aan de voet van de Demkabrug. Deze brug vormt een be­lang­rij­ke entree voor fietsers die naar Lage Weide gaan. Dagelijks rijden hier meer dan duizend fietsers en dat aantal zal de komende tijd naar ver­wach­ting meer dan ver­dub­be­len.

Slim melden

Met de Slim Melden Utrecht app kan iedereen een melding doorgeven aan de gemeente. Bij­voor­beeld over afval, ver­vui­ling, groen, onderhoud, re­pa­ra­ties, of obstakels voor fietsers. En dus ook over kapotte lan­taarn­pa­len of plekken die slecht verlicht zijn. De app is gratis te down­lo­a­den en meldingen kunnen ook worden gedaan via www.utrecht.nl/melding.

A2 Alliantie

Werk­ge­vers op Lage Weide en De We­te­ring-Haar­rijn werken samen in de Be­reik­baar­heids­al­li­an­tie A2 om een stads­in­farct te voorkomen. Ze willen de komende jaren duizenden auto’s van de weg halen. Deze pu­blieks­ac­tie is onderdeel van dat maat­re­ge­len­pak­ket. Meer in­for­ma­tie hierover is te vinden op www.a2alliantie.nl.

Afbeelding
IVN-lezing Paddenstoelen: beeldschoon en onmisbaar Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de Schat op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem! Ondernemend
Afbeelding
22 verenigingen uit Woerden en Harmelen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht en Utrechtse woningcorporaties zetten handtekening voor biodiversiteit Nieuws
Afbeelding
Meer groen en ecologie door uitbreiding Nifterlakepark Nieuws
Afbeelding
Vogelvereniging De Rietgors in Kockengen stopt er mee Nieuws
Afbeelding
Zonnewereld viert nieuwbouw school in Vleuterweide
Afbeelding
Journalist en podcastmaker Maarten Dallinga maakte in opdracht van het Trimbos-instituut de podcast 'Na de Limonade Nieuws
Afbeelding
Nieuw Sportakkoord Utrecht zet in op sociaal veilig sporten Nieuws
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over bouw Hindersteinlaan Vleuten met woningen, school en sporthal Nieuws
Afbeelding
Nationale Wielergala komt naar fietsstad Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Symposium Utrecht Erfgoedparticipatie: Erfgoed Verbindt! Lezersnieuws
Afbeelding
Nazomer wandeling rondom Harmelen Lezersnieuws
Afbeelding
Eerste burgerberaad in Utrecht van start Nieuws