Afbeelding

Lage Weide deelt 1000 fietslampjes uit

Nieuws

LAGE WEIDE > Park­ma­na­ge­ment Lage Weide deelt op dins­dag­och­tend 26 oktober 1.000 fiets­lamp­jes uit aan mensen die op de fiets via de Demkabrug naar hun werk op be­drij­ven­ter­rein Lage Weide komen.

We belonen daarmee fietsers en sti­mu­le­ren anderen om vaker de fiets te pakken. Dat is beter voor je ge­zond­heid, je por­te­mon­nee en het milieu. Ook draag je daarmee bij aan de be­reik­baar­heid van Lage Weide.

In het weekend van 30 op 31 oktober gaat de win­ter­tijd weer in. In deze donkere dagen is goede ver­lich­ting be­lang­rijk. Daarom worden de fiets­lamp­jes uit­ge­deeld en roept de park­ma­na­ge­ment or­ga­ni­sa­tie iedereen op om slecht verlichte plekken of kapotte lan­taarn­pa­len te melden via de gratis Slim Melden Utrecht app.

Gratis lampjes

De kans om slacht­of­fer van een ongeval te worden is zonder licht 20 procent groter. En dus deelt Park­ma­na­ge­ment Lage Weide gratis fiets­lamp­jes uit om veilig mee naar je werk te gaan én weer veilig thuis te kunnen komen. Het team van park­ma­na­ge­ment staat dinsdag 26 oktober vanaf 6 uur ’s ochtends paraat om de lampjes weg te geven. Als uit­deel­lo­ca­tie is gekozen voor de Muys­ken­weg, aan de voet van de Demkabrug. Deze brug vormt een be­lang­rij­ke entree voor fietsers die naar Lage Weide gaan. Dagelijks rijden hier meer dan duizend fietsers en dat aantal zal de komende tijd naar ver­wach­ting meer dan ver­dub­be­len.

Slim melden

Met de Slim Melden Utrecht app kan iedereen een melding doorgeven aan de gemeente. Bij­voor­beeld over afval, ver­vui­ling, groen, onderhoud, re­pa­ra­ties, of obstakels voor fietsers. En dus ook over kapotte lan­taarn­pa­len of plekken die slecht verlicht zijn. De app is gratis te down­lo­a­den en meldingen kunnen ook worden gedaan via www.utrecht.nl/melding.

A2 Alliantie

Werk­ge­vers op Lage Weide en De We­te­ring-Haar­rijn werken samen in de Be­reik­baar­heids­al­li­an­tie A2 om een stads­in­farct te voorkomen. Ze willen de komende jaren duizenden auto’s van de weg halen. Deze pu­blieks­ac­tie is onderdeel van dat maat­re­ge­len­pak­ket. Meer in­for­ma­tie hierover is te vinden op www.a2alliantie.nl.

Binnenkant molen Renk Ruiter,
Utrechts Landschap bestrijdt bonte knaagkever in Kortrijkse Molen Nieuws
Afbeelding
Utrecht begint Nieuwe campagne tegen afval bij ondergrondse containers Nieuws
Afbeelding
Vernieuwen speel-, sport- en jongerenplek aan de Kleermakerslaan Nieuws
Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Nieuws
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Hans ontvangt de Kei van Maurice.
Een Kei bij bridgeclub "Het Lint". Vrije tijd
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend
Afbeelding
Zaterdag 1 juni BoekStartdag in de Bieb voor 0-3 jaar Lezersnieuws
Afbeelding
Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival Nieuws
Afbeelding
Zaterdag in de Utrechtse grachten, botenparade Utrecht Pride 2024 Nieuws
Afbeelding
25 jaar Leidsche Rijn nu bij Indekerngezond Nieuws