Afbeelding

Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen.

Nieuws

STICHTSE VECHT > Na het succes van afgelopen 2 jaar komt het Midzomermuziekfestival aan de Vecht terug met een nieuwe editie. Dit jaar weer op drie prachtige plekken langs de rivier de Vecht: Loenen, Vreeland en Nieuwersluis.

Volop genieten

Op zondag 25 juni 2023 van 11.00 tot 18.30 uur vindt het Midzomermuziekfestival plaats. Tijdens het festival komen verschillende muziekstijlen samen: klassiek, pop/singersong en jazz. Twee series van drie concerten worden op korte afstand van elkaar gegeven. Bezoekers kunnen gemakkelijk van het ene naar het andere concert fietsen. Zo behoud je een verantwoorde ecologische voetprint en geniet je ultiem van de natuur om je heen. Lokale restaurants en cafés zorgen ter plekke voor de inwendige mens.

De intieme concerten (80 man publiek) vinden plaats in twee prachtige privé-tuinen aan de Vecht in Loenen en Vreeland en in Nieuwersluis op een mooie binnenplaats vlakbij de brug. In ‘Festival Plus’ vaart de salonboot ‘Swaenevecht’ van rederij de Kampioen op de Vecht vanaf 11:15 uur met daarop een recital met luit en zang tijdens een rondvaart op de salonboot de ‘Swaenenvecht’ door Kater?ina Man?a´kova´ en Tuuli Korte. In het ‘Randprogramma’ geven kinderen uit de Stichtse Vecht mini-concerten langs de route van het festival. Er zijn 3 podia op prachtige plekken langs de festival route voor hun gemaakt. Picknickhapjes: gecreëerd uit liefde voor cultuur, natuur en goed eten door InterMezzo-Catering van Wilke te Brummelstroete.

Te bestellen vóór 12 juni.

Op het programma

? Klassiek: Ensemble Bazar. Een nieuw 6 koppig ensemble, opgericht door de jonge talentvolle klavecinist Emmanuel Frankenberg, dat zich richt op muziek van renaissance tot en met de barok. Met de volle klanken van gonzende viola da gamba’s, virtuoze vioolklanken en lyrische composities zal het ensemble een portret geven van tijdloze kamermuziek; ideale muziek voor een muzikale zomerse middag.

? Singersong: Fay Lovsky, (“I play guitar, bass, theremin, musical saw. And other instruments too, dabble on many, master a few and yes I love ski”) komt met de blue- en new!grass band Steam Power. Een Nederlandse akoestische superband, een stringband van absolute internationale topklasse.

? Jazz: Artvark Saxofoon quartet staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoon.. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Laat je inspireren door de prachtige omgeving, de muziek, heerlijke culinaire verwennerijen en ontmoet leuke mensen. Benieuwd? Houd de website www.muziekaandevecht.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Voor tickets:

Dit festival wordt gesteund door Cultuurfonds Stichtse Vecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Stichtse Vecht, KF Hein Fonds en Rotaryclub Stichtse Vecht.

Afbeelding
De Nacht van de Nacht 2023 duistere, duurzame belevenis Dit is er in provincie Utrecht te doen zaterdag 28 oktober Nieuws
Afbeelding
Meld een project of organisatie aan voor de Mantel van Sint Maarten. Lezersnieuws
Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
25 jaar cultuur in 25 jaar Leidsche Rijn met optredens, gasten, muziek, filmpjes en cultquiz Nieuws
Afbeelding
Jeugdweekend Koninklijke Biltse Harmonie / Muziekvereniging De Bazuin / Muziekvereniging Aurora op het Jeugdjournaal Lezersnieuws
Afbeelding
Kindcentrum Haarzicht op bezoek bij de broederschap Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Leerlingen van obs Vleuterweide tonen trots hun nieuwe uitdagende schoolgebouw en plein Nieuws
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Smullen van poffertjes bij de poffertjeskraam Ondernemend
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Provinciale Staten doen zondag mee met Singelloop in Utrecht Sport
Afbeelding
Provinciale Staten bezoeken oude kaasfabriek en TechnoHUB in Woerden Nieuws