Afbeelding
Gemeente Utrecht

Inloopbijeenkomst over bouw Hindersteinlaan Vleuten met woningen, school en sporthal

Nieuws

VLEUTEN > Tussen de Hindersteinlaan en het spoor komen nieuwe woningen, een nieuwe middelbare school en een sporthal. 

“We willen ook veel ruimte houden voor groen. Het groen moet aansluiten bij het groen van het Máximapark. We bouwen nieuwe woningen, een nieuwe middelbare school (het Limus college, 1.000 leerlingen) en een sporthal aan de Hindersteinlaan in Vleuten. We onderzoeken eerst het gebied. Samen met bewoners, ondernemers en andere partijen uit de omgeving kijken we hoe we het gebied het beste kunnen indelen. We letten er daarbij op dat het mooi aansluit op het Máximapark, de Vleutense Wetering en het historische landschap van Vleuten. En we kijken hoe de wegen en paden op elkaar kunnen aansluiten’, aldus de gemeente.

‘Het aantal inwoners en daarmee ook het aantal leerlingen in Utrecht groeit. Ook in Vleuten-De Meern. Daarom zijn hier woningen en een nieuwe school nodig. In 2022 besloot het college, na een uitgebreid onderzoek, dat dit gebied hiervoor de beste plek is. Bij een school horen ook gymzalen of een sporthal. Op deze plek kiezen we voor een sporthal. Er blijft veel ruimte voor groen, met aantrekkelijke wandelpaden’, zo vervolgt de gemeente. ‘Bewoners maken zich zorgen over het verkeer op de Hindersteinlaan en de straten daaromheen. We vinden het belangrijk dat de Hindersteinlaan goed bereikbaar en veilig is. Daarom onderzoeken we hoe we de Hindersteinlaan veiliger, prettiger en minder druk kunnen maken. We bouwen pas extra woningen als we weten hoe we dit kunnen doen.’

Meedenken

Inloopbijeenkomst 3 oktober

U bent van harte uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst op dinsdag 3 oktober. We presenteren dan de mogelijkheden voor de inrichting van het gebied. U kunt uw ideeën, wensen en zorgen vertellen/delen.

Wanneer: dinsdag 3 oktober 2023, 19.00 uur tot 21.00 uur

Locatie: Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern, Dorpsplein 1, Vleuten

Reageren op de plannen

Kunt u niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst of wilt u na de bijeenkomst uw reactie geven? Na de inloopbijeenkomst kunt u op deze website enkele afbeeldingen van het plan bekijken. Uiterlijk 16 oktober kunt u uw reactie mailen naar: leidscherijngroeit@utrecht.nl.

Meedoen aan de meedenkgroep

U kunt ook meedoen aan de meedenkgroep. We maken een plan over wat we gaan bouwen, hoeveel parkeerplaatsen er komen en hoe duurzaam het moet zijn. Op de inloopbijeenkomst kunt u zich aanmelden voor de meedenkgroep, of een e-mail sturen naar leidscherijngroeit@utrecht.nl. Uw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 16 oktober.

De meedenkgroep komt 4 tot 6 keer bij elkaar op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. We willen rekening houden met alle wensen en ideeën, maar niet alles is mogelijk. Het kan zijn dat we anders beslissen. Er zijn niet heel veel plekken. Het is ook belangrijk dat er veel verschillende mensen in de groep zitten. Daardoor kan het zijn dat niet iedereen kan meedoen. 

Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis gaat twee bloedafname-robots van Vitestro inzetten Ondernemend
Afbeelding
Vrijwilligerstrofee voor Ahmed Amraoui en Utrecht Pride Nieuws
Afbeelding
Volop genieten bij Eetcafé Rabelais Ondernemend
Afbeelding
Goud Inkoop Bus komt extra langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Klassieke Muziek Nu, is een prachtige voorstelling met klassieke muziek in een modern jasje in Theater Piet Mondriaan Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente De Ronde Venen bevordert eerlijk afvalbeleid Alleen gechipte afvalcontainers worden nog geleegd in het nieuwe jaar Nieuws
Afbeelding
Inzamelactie voor ongedocumenteerde vluchtelingen in Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
Schaatsen uit het vet voor Maarssen On Ice Vol plezier en vermaak op het ijs Nieuws
Afbeelding
Wethouder Lot van Hooijdonk overleeft opnieuw motie van wantrouwen in debat over Utrechtse parkeerapp Nieuws
Afbeelding
Winterwandeling rond de Vinkeveense Plassen Vrije tijd
Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verandert in magisch kerstdorp 'Slidesche Rijn' met XL tubebaan Ondernemend
Afbeelding
Leerkrachten op basisschool Op De Groene Alm geven 24 uur les voor ALS Nieuws
Afbeelding
FC Fusie staat weer opgesteld voor bezoek aan verzorgingshuizen Nieuws
Afbeelding
Utrecht helpt inwoners met isolatiemaatregelen Nieuws