Afbeelding
Tanno witkamp

Lisa Bunschoten wederom Sporter van het Jaar in Utrecht, roeiers Triton sportploeg

Nieuws

UTRECHT > Parasnowboarder Lisa Bunschoten is verkozen tot Sporter van het Jaar 2023. Ze prolongeerde een jaar geleden in het Spaanse La Molina haar wereldtitels bij de cross en de banked slalom. Voor Bunschoten (28) is de jaarlijkse prijsuitreiking als ‘de perfecte match’, zoals het thema van de feestelijke avond, met een knipoog naar Valentijnsdag, luidde. Ze werd immers al voor de vierde keer tot de beste, Utrechtse sporter uitgeroepen.

Ook Triton behoorde tot de grote winnaars. Coen Eggenkamp won in de categorie Beste Coach, niet in de laatste plaats voor de zege in de Varsity. De ‘oude vier’ van de roeivereniging werd daarmee gekozen tot Beste Sportploeg. Sporttalent van het Jaar werd shorttracker Leon Visser, die in het vorige winterseizoen drie afstanden won tijdens de NK voor junioren.

In de categorie Sportcompliment won Marlou Peeters voor haar nimmer aflatende ijver voor een terugkeer van FC Utrecht in de eredivisie voor vrouwen. Sportvrijwilliger van het Jaar werd Wim van Giessen, sinds mensenheugenis de zorgzame handyman op het sportcomplex van USV Elinkwijk. De prijs voor de beste sportaanbieder ging naar Tigers Gym, van oorsprong een kickboksschool waar ook kan worden gedanst of een ijsbad worden genomen.

Voorafgaand aan de feestelijke avond in het Beatrix Theater bekrachtigde SportUtrecht al drie ‘perfecte matches’. Henk Wesselo reikte namens Utrecht4GlobalGoals een symbolische hoeksteen uit aan directeur-bestuurder Joscha de Vries van SportUtrecht. Daarmee spreken beide organisaties de ambitie uit om het krachtige platform dat sport biedt in te zetten voor een nog gezonder, inclusiever, groener en leefbaarder Utrecht.

Vervolgens gaf sportwethouder Eva Oosters het startschot voor de bouw van het Sport- en Beweegloket Utrecht. Het samenwerkingsverband (met partijen zoals sportbonden, NOC*NSF, POS, Rabobank, de Beweegalliantie, Stichting JOU, DOCK, Spoor030, KOOS en SportUtrecht) heeft een effectievere clubondersteuning als doel.

Bovendien werd bekend gemaakt dat het bedrijf MO the Movement en Beweegmaatjes (een initiatief van SportUtrecht) elkaar hebben gevonden en gaan samenwerken in de zoektocht naar nieuwe beweegmaatjes.

De organisatie van de Sportprijzen Utrecht was in handen van SportUtrecht in opdracht van de gemeente Utrecht en werd mede mogelijk gemaakt door diverse partners van het jaarlijkse evenement.

Zie ook www.sportprijs-utrecht.nl

Afbeelding
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht heeft nu een relatieplein met deskundigen voor relatieproblemen Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Groep 8a tijdens hun dansvoorstelling
OBS Waterrijk bruist tijdens projectafsluiting Carnaval der dieren Lezersnieuws
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport
Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente
 In de goed uitgeruste keuken wordt heel wat lekkers klaargemaakt.
Kookploeg gezocht voor De Mantelmeeuw Lezersnieuws
Afbeelding
Molencruise in het Groene hart met de Zonnebloem Vleuten De Meern Haarzuilens Lezersnieuws
©Ilse Schuurmans
Informatiebijeenkomst Moderne Literatuur van leesclub Senia Lezersnieuws