De gespreksleiders op de bijeenkomst
De gespreksleiders op de bijeenkomst

Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen

Nieuws

STICHTSE VECHT > Op 2 mei organiseert de seniorenraad Stichtse Vecht een gespreksmiddag met het thema Krachtig ouder worden, praat vandaag over morgen. 

Onze samenleving verandert, er komen steeds meer ouderen bij. Dat heeft gevolgen voor onder andere de zorg en de woonsituatie voor ouderen. Een goede voorbereiding op de toekomst tijdens het ouder worden is daarom essentieel om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. De voorbereiding zit voor een groot deel in nadenken over hoe en waar je kunt wonen en of je woning geschikt is voor eventueel thuiszorg. Maar ook in de sociale contacten, leefstijl en betrokkenheid bij activiteiten. Tijdens de gespreksmiddag gaan wij daarover in gesprek met senioren uit de omgeving. Het gesprek in de buurt wordt begeleid door ervaren gespreksbegeleiders. De uitkomsten van de bijeenkomst worden teruggekoppeld aan de Seniorencoalitie. 

De resultaten van alle gesprekken in de buurt worden geëvalueerd en gedeeld met het ministerie van VWS. Krachtig ouder worden is een initiatief van de Seniorencoalitie (ANBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en SOMNL). De Seniorencoalitie organiseert de komende jaren in samenwerking met betrokken organisaties in het hele land lokale en regionale bijeenkomsten voor senioren/ouderen. Het doel van de bijeenkomsten is om met elkaar in gesprek te gaan over de vragen hoe kijkensenioren aan tegen de toekomst, wat kunnen ze zelf doen en waar is de hulp van anderen nodig? Meer informatie over het gesprek in de buurt en de Seniorencoalitie is te vinden op www.deseniorencoalitie.nl Op de site staan ook de data voor de regionale bijeenkomsten en de mogelijkheid om mee te doen aan het gesprek. 

Voor meer informatie over deze bijeenkomst of over de Seniorenraad Stichtse Vecht kunt u contact opnemen met Jaap Velzel info@seniorenraadsv.nl Aanmelden voor de bijeenkomst via: https://seniorenraadsv.nl/informatiebijeenkomst-2-2/ of kijk op de website seniorenraad https://seniorenraadsv.nl/ onder ínformatiebijeenkomst 2 mei ’24. Voor meer informatie over het hele programma Krachtig ouder worden, praat vandaag over morgen of over de Seniorencoalitie kunt u contact opnemen met Eline Maarse, woordvoerder van de Seniorencoalitie op e.maarse@anbo.nl.

Afbeelding
Olie in Haarrijnseplas in Utrecht opgeruimd Nieuws
Ruime keus in badkamers.
Revolution Bath n Tiles voor de beste keus in badkamers Ondernemend
Talin, Mustafa en Nout.
Buurtcentrum Terwijde na verbouwing weer officieel geopend Nieuws
Julien van Stokkem Chef-kok en eigenaar van Balijepark.
Feestelijke voordeelmaand bij restaurant Balijepark Ondernemend
Vrolijke gezichten bij de Mantelmeeuw-kraam op de markt
Bouw mee aan De Mantelmeeuw met nieuwe tegeltjes Lezersnieuws
Afbeelding
4,9 miljoen euro voor restauratie 19 rijksmonumenten met slot Zuylen en toren bij kasteel Nijenrode Nieuws
Leden C.V. De Kwakbollen
Carnavalsvereniging De Kwakbollen uit Harmelen doen mee aan 'Te land, ter zee en in de Lucht' Nieuws
Afbeelding
De jongens jo14-5 van PVCV zijn kampioen Sport
Afbeelding
Inschrijving Kindervakantieweek Vleuten - Haarzuilens "VOVH on the Beach" Vrije tijd
Afbeelding
Torenpleinschool schenkt sponsorgeld aan Villa Expert Care Lezersnieuws
Afbeelding
Paus Adrianus VI eindelijk thuis in Utrecht Nieuws
 Zo’n 60 experts die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Prolock kijken toe hoe het eerste scherm de grond in gaat
Eerste kunststof filterscherm de Lekdijk in Nieuws
Afbeelding
Aantal weidevogels in werkgebied BoerenNatuur Rijn, Vecht & Venen blijft groeien! Nieuws
Afbeelding
Jaarmarkt Mijdrecht Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni Ondernemend