Afbeelding

Cryptobedrijf Bitnovo krijgt Nederlandse licentie

Ondernemend

De Nederlandse cryptomarkt groeit op regelmatige basis. Onlangs heeft Bitnovo, een van de bekendste cryptotransactiebedrijven in Europa, een vergunning ontvangen om in ons land hun diensten te mogen aanbieden. 

Cryptobedrijven mogen in Nederland immers legaal handelen mits ze een vergunning ontvangen van De Nederlandsche Bank, een overheidsinstantie die bevoegd is met het uitdelen van vergunningen in de cryptomarkt. 

Met deze zet wordt het voor particulieren in Nederland opnieuw een tikkeltje eenvoudiger om in crypto te handelen. Een goede zaak, want dat is momenteel geen sinecure. Voor een beginner in de cryptomarkt kan het zeker niet eenvoudig zijn om door de bomen het bos nog te zien en te weten waar je moet beginnen. Gelukkig kan je via het internet zeer eenvoudig tal van kwalitatieve bronnen vinden waar je waardevolle informatie kan raadplegen. Bijvoorbeeld, dit zijn de beste altcoins van 2024, volgens crypto-expert Joren Verdoes van Bitcoin Magazine. 

Het bedrijf Bitnovo heeft reeds jarenlange ervaring en een bewezen staat van dienst, wat het zeer waarschijnlijk maakt dat de cryptomarkt in ons land nog zal groeien, omdat steeds meer Nederlanders toegang krijgen tot cryptocurrency. 

Aitor Ibarrola, de COO (Chief Operating Officer) van Bitnovo, gaf aan dat de Nederlandse vergunning van DNB een belangrijke stap vertegenwoordigt in het plan van het bedrijf. Bitnovo wil zich positioneren doorheen Europa als een van de vooraanstaande cryptotransactiebedrijven. 

Vorig jaar kreeg het bedrijf reeds toestemming om in Frankrijk dezelfde diensten aan te bieden en het is natuurlijk al geruime tijd een van de grootste cryptobedrijven in Spanje. 

Het feit dat DNB een vergunning heeft uitgereikt aan Bitnovo, een groot Europees cryptobedrijf maar zeker niet een van de grootste spelers op de globale markt, spreekt boekdelen over de kwaliteit van hun diensten. Ibarrola kon het in zijn persboodschap niet nalaten om nog eens aan te duiden dat bedrijven zoals Binance, een van de grootste cryptobedrijven ter wereld, nog geen vergunning hebben kunnen bemachtigen van DNB. 

Betekent dit dat DNB binnenkort meer cryptobedrijven zal toestaan om hun diensten in Nederland aan te bieden? Dat is zeker mogelijk, want de voorbije jaren zijn het gebruik en de aanvaarding van cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum in ons land sterk toegenomen. Sterker nog, we zijn goed op weg om ons te profileren als een van de Europese leiders in deze sector. 

Volgens data van Statista, een Amerikaans statistiekbureau, zou de cryptomarkt in Nederland tegen 2028 een waarde bereiken van net geen €1 miljard, met een groei van bijna 7% per jaar. 

Meerdere factoren spelen een rol in deze sterke toename. Nederlanders zijn sowieso al bovengemiddeld technologisch en financieel opgeleid en concepten zoals cryptocurrency en de onderliggende blockchaintechnologie vallen dan ook in goede aarde. Nederlandse cryptobedrijven schieten daarnaast als paddenstoelen uit de grond. 

Desondanks waren de dubieuze legaliteit en regelgeving omtrent cryptocurrency jarenlang een struikelblok voor veel mensen, maar ook hier is de laatste tijd verandering in gekomen. Later dit jaar wordt de Europese verordening MiCA (Markets in Crypto Assets Regulation) uitgerold, wat de cryptomarkt veiliger maakt en openstelt voor meer mensen. 

En natuurlijk mogen we niet vergeten dat de lage rentevoet (en zelfs negatieve rente) heel wat voormalige spaarders en traditionele beleggers naar de alternatieve cryptomarkt heeft gedreven. 

 

 

Afbeelding video over focusgebieden stad Utrecht
Zorgen in Stichtse Vecht over windmolens op Lage Weide, vragen PVV en Lokaal Liberaal Nieuws
default
Start bouw van de eerste 165 sociale huurwoningen in Cartesius in Utrecht Nieuws
Afbeelding
LEF makelaars ook actief in Maarssen(broek) Ondernemend
Afbeelding
Plan Natuurgebied Zuilen: meer natuur en biodiversiteit Nieuws
Poster Bel is het beest #belishetbeest
De volwassen toneelgroep van Sesar speelt de spraakmakende voorstelling: Bel is het beest.. Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht zet met betaald parkeren in op bewuster gebruik van P+R Breukelen. minder drukte op de wegen Nieuws
Afbeelding
Werkzaamheden nieuwe inrichting Amsterdamsestraatweg van start Nieuws
Afbeelding
Jongeren mogen meedenken met het waterschap Stichtse Rijnlanden Nieuws
Wijkentour Oud-Utrecht Lombok, Van molen tot moskee, 25 mei 2024
Wijkentours gaan weer van start: Lombok-tussen Molen en Moskee Lezersnieuws
Afbeelding
Loop 2 juni mee met de gezelligste Loop van Utrecht in Leidsche Rijn Sport
Afbeelding
Herinrichting tramhaltes Vaartsche Rijn-Utrecht Science Park Nieuws
Afbeelding
Dineren in adellijke sferen bij Kasteel de Haar Soirées Septembre beleven tweede editie Vrije tijd
Afbeelding
Zwembad De Meent gaat open Lezersnieuws
Afbeelding
Herdenking impact slavernij Campagne Keti Koti = Utrecht 2024 Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws