Afbeelding

Heerlijke oefenpot VV Maarssen als compensatie voor uitvallen competitiewedstrijd

Sport

MAARSSEN > Op uitnodiging van hoofdklasser DHSC speelde VV Maarssen 1 zaterdag een serieuze en heerlijke oefenwedstrijd op het kletsnatte maar goed bespeelbare hoofdveld van de Utrechters. 


Beide ploegen kwamen vanwege coronagevallen bij de tegenstanders niet in actie voor de competitie, maar maakten er een echte wedstrijd van. Na een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd was het VV Maarssen met het betere veldspel tegen een hoofdklasser die veel effectiever en volwassener omging met de kansen. De wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor de manschappen van Kruys, Sneijder en Testa la Muta, maar VV Maarssen gaf prima partij en had na de snelle 0-2 voorsprong (binnen 15 minuten in de eerste helft) eigenlijk de wedstrijd moeten beslissen. Snelle aanvallen met Deen van Embricqs als aanstichter leidden echter niet tot een grotere voorsprong en dat kwam de koploper in de tweede klasse (ook zonder te spelen nog steeds bovenaan) verderop in de wedstrijd duur te staan.

Nog voor rust had DHSC via twee keer Mounir el Hamdaoui de stand weer gelijk getrokken. Met zeven verse krachten startte DHSC in de tweede helft furieus, had Maarssen het even lastig maar bleef het voetballend rustig en vond men toch iedere keer de vrije man. De sterke Eddy Vorm zette in de 60ste minuut de Maarssenaren weer op voorsprong en dat was op basis van de kansenverhouding terecht. DHSC moest vol aan de bak om niet tegen een oefennederlaag aan te lopen en daardoor bleef het een open wedstrijd met twee ploegen die vol op de aanval speelden. VV Maarssen overdreef het rondspelen soms iets te veel en de constant druk zettende Utrechters profiteerden twee keer van nonchalance in de ploeg van VV Maarssen. Daardoor ging de hoofdklasser er toch nog met de overwinning vandoor. 

Waar DHSC bijna twee teams opstelde, koos VV Maarssen er na de vrije donderdag voor om zo lang mogelijk met de basis-elf te blijven staan. Het was goed om te zien dat de ploeg tegen een hoofdklasser op een zwaar veld conditioneel uitstekend op de been bleef. Alleen King Accasi kwam al invaller binnen de lijnen voor de moegestreden Van Embricqs en maakte daarmee zijn debuut in VV Maarssen 1. Voetballend was Maarssen zeker niet de mindere en beide teams lieten zien over veel kwaliteit te beschikken. Via de livestream was het niet altijd goed te zien, maar in het veld was het genieten. VV Maarssen kan zich alleen verwijten dat het slordig met de kansen omging. Na de prachtig opgezette 0-1 met Anis Ziani in de hoofdrol en Mitch van der Vlist als eindststation, lag de 0-2 er al binnen 15 minuten in (wederom Van der Vlist, nu uit een penalty). In deze fase verscheen VV Maarssen frequent voor de goal van keeper Nick Turksma, maar was de ploeg slordig bij het overhalen van de trekker. DHSC liet zien daarin verder te zijn en behaalde uit minder kansen een veel hoger rendement. 

Voor beide teams een nuttige wedstrijd, die bij DHSC in het teken stond van het debuut van ex-prof Mounir el Hamdaoui. Daarnaast was het een ontmoeting tussen veel oude bekenden. Trainer Etienne Kelders aan VV Maarssen-kant kwam in de andere dugout oud-FC Utrecht teamgenoot Gert Kruys tegen. Spits Mitch van der Vlist speelde vorig seizoen nog bij DHSC en de broers Roy en Nick Turksma werkten al eerder samen met de staf van VV Maarssen, maar toen bij FC Breukelen. Meest bijzondere ontmoeting van de dag moet echter het duel geweest zijn tussen de broers Yasar (zie foto). Spits Gokhan Yasar scoorde in de tweede helft de 3-3 voor DHSC, terwijl broer Serkan wederom een zeer sterke wedstrijd op de mat legde aan Maarssense kant.

l

Advies voor juiste opleiding en baan.
De weg naar de juiste opleiding en beroepskeuze, advies en coaching van Ton Creemers Ondernemend
THE GPS op het NK in Eemnes
Dansteam Beatz Dance Studio naar het Wereld Kampioenschap Street Dance Sport
Afbeelding
Senioren Leidsche Rijn organiseert een themamiddag Computerveiligheid Gemeente
Afbeelding
Pink Ribbon Soester Wandelweekend populair: al 1.500 inschrijvingen Vrije tijd
Afbeelding
Roodborstje broedt in Vleutense politiehelm Nieuws
Afbeelding
Waterschap start verhogen de Derde Bedijking West in Mijdrecht Nieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Het gebied rond de Hindersteinlaan
Omwonenden ingelicht over ontwikkelingen Hindersteinlaan met nieuwe school en appartementen Nieuws
Afbeelding
Open dag dierenweide De Kraal op 25 mei! Lezersnieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
V.l.n.r. Harry Leemkuil, John Sweerman en John Bulthuis.
John Sweerman Clubkampioen 2024 Biljartvereniging De Meern Sport