Afbeelding

Polsstokverspringen Verre sprongen en persoonlijk records met een zuchtje wind

Sport

REGIO > Op zaterdag 20 mei werd er in Polsbroekerdam gesprongen om de Nico Sluisvleeswarenbokaal. Dit was weer de 1e wedstrijd van het seizoen in Polsbroekerdam. Naast de Nico Sluisvleeswaren bokaal wordt er ook gesprongen om het ´ABZ De Samenwerking Klassement. Hierin bouwen de springers een klassement op, waarbij de leider van het klassement het zogenaamde leidersshirt heeft. Het zonnetje scheen in Polsstokkerdam, wat maakte dat het een heerlijke dag beloofde te worden.

Bij de meisjes Topklasse verbeterde Aimée Plaister (Linschoten) al in de 1e sprong haar seizoensrecord naar 10.98. Tessa van Vliet (NIeuwkoop) deed hier ook in de 1e ronde een schepje bovenop, met een afstand van 11.72. De Meisjes Topklasse waren in vorm in de 2e ronde, Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) zette hier namelijk een mooie afstand neer van 14.09 meter. Deze afstand werd beloond met de dagtitel. Tessa van Vliet (Nieuwkoop) werd 2e met een afstand van 12.50 meter en Aimée Plaisier (Linschoten) pakte de 3e plek met een afstand van 11.12 meter.

In de jongens Topklasse sprongen slechts 2 springers om de titel. Klassementleider Ferran Houdijk (Polsbroek) liet in de 1e ronde al meteen een mooie sprong zien en zette een afstand neer van 16.93 meter. In zijn 2e sprong verbeterde hij zichzelf met een afstand van 17.43 meter. Plaatsgenoot Harmen Bogaard (Polsbroek) gooide er in zijn finalesprong toch nog een schepje bovenop met een afstand van 17.96 meter. Hij sprong zichzelf hiermee naar de dagtitel bij de jongens topklasse. Ondanks het aantal springers maakten deze jongens er samen een spannende wedstrijd van.

In de junioren topklasse belandden alle springers behalve Harmen Timmerarends in het water in hun 1e sprong. Harmen Timmerarends (Montfoort) zette hiermee de toon met een afstand van 17.45 meter. Ruben van Eijk (Haastrecht) herpakte zichzelf in de 2e ronde direct met een PR (persoonlijk record) van 18,79 meter. Wessel Schenk (Schoonhoven) herpakte zichzelf ook met een sprong die resulteerde in een afstand van 16.62 meter. In de 2e sprong werd het wederom een waterballet bij de junioren, ook hier kregen de andere 4 springers een nat pak. Ruben van Eijk (Haastrecht), Harmen Timmerarends (Montfoort) en Wessel Schenk (Schoonhoven) waren de finalespringers bij de junioren. Ruben van Eijk (Haastrecht) wist zichzelf wederom naar een PR te springen, met een afstand van 19.84 meter. Deze afstand bracht hem de dagtitel.

Bij de dames topklasse zette Demi Groothedde (Jaarsveld) al in de 1e sprong de toon met een afstand van 15,50 meter. Joriene Baas (Oudewater) sprong in de 2e ronde een afstand van 14.65 meter, waarmee ze zichzelf in de finale sprong. Fabiënne Overbeek (Benschop) herpakte zichzelf in de 3e ronde met een mooie afstand van 14.99 meter. Julia van Eijk (Haastrecht) kwam dichtbij de finale met een afstand van 14.55 meter. Demi Groothedde sprong in de finale zichzelf naast de dagtitel ook naar een PR van 16.34 meter.

Bij de senioren topklasse springen zij in 2 groepen. In groep 2 zette Chris Anker (Vlist) al in zijn 1e sprong de toon met een afstand van 16.85 meter. Hij sprong hiermee voorbij het punt waar op dat moment het balletje lag. Dit balletje geeft de verste afstand tot dan toe aan. Deze afstand bleef tot aan de finale nog de verste afstand. Matthieu van Vuuren (Benschop) kwam in de 2e ronde wel heel dichtbij met een afstand van 16.84 meter. Thomas van Midden (Vlist) sprong zichzelf ook naar een finaleplek met een afstand van 15.96 meter. Chris Anker (Vlist) wist de afstand flink te verbeteren met een sprong van 19.38 meter en een sprong van 19.28 meter. Sander van Vliet sprong zichzelf naar de finale, maar viel helaas uit vanwege een blessure. Hierdoor kwam Matthieu van Vuuren in de finale.

In groep 1 van de senioren topklasse zette Jaco de Groot (Kamerik) een afstand neer van 18.44 meter. Lucas van Eijk (Haastrecht) kwam hiermee met afstand van 17.92 meter het meest in de

buurt. Wouter van Midden (Vlist) kwam Lucas van Eijk achterna, met een afstand van 17.55 meter. Lucas van Eijk (Haastrecht) deed in de 2 ronde een schepje bovenop met een afstand van 19.05 meter. Jaco de Groot (Kamerik) pakte de leiding in de wedstrijd in de 3e sprong weer terug met een afstand van 20.06 meter. Ondanks de natsprongen in de finale (dat gold ook voor de andere finalespringers) bracht de afstand van 20.06 meter wel de dagtitel bij de senioren topklasse.

Op 27 mei zal er gesprongen worden in Zegveld voor het Zegvelds Kampioenschap, deze start om 18.30u.

Afbeelding
De Nacht van de Nacht 2023 duistere, duurzame belevenis Dit is er in provincie Utrecht te doen zaterdag 28 oktober Nieuws
Afbeelding
Meld een project of organisatie aan voor de Mantel van Sint Maarten. Lezersnieuws
Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
25 jaar cultuur in 25 jaar Leidsche Rijn met optredens, gasten, muziek, filmpjes en cultquiz Nieuws
Afbeelding
Jeugdweekend Koninklijke Biltse Harmonie / Muziekvereniging De Bazuin / Muziekvereniging Aurora op het Jeugdjournaal Lezersnieuws
Afbeelding
Kindcentrum Haarzicht op bezoek bij de broederschap Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Leerlingen van obs Vleuterweide tonen trots hun nieuwe uitdagende schoolgebouw en plein Nieuws
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Smullen van poffertjes bij de poffertjeskraam Ondernemend
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Provinciale Staten doen zondag mee met Singelloop in Utrecht Sport
Afbeelding
Provinciale Staten bezoeken oude kaasfabriek en TechnoHUB in Woerden Nieuws