Afbeelding

Schaakfeest bij Magnus Leidsche Rijn: Een Grand Prix voor jeugdspelers

Sport

LEIDSCHE RIJN > Afgelopen zondag was het een waar schaakfestijn bij Magnus Leidsche Rijn, de grootste jeugdschaakclub van Nederland. Met een opkomst van 230 kinderen, waarvan maar liefst 70 spelers afkomstig van Magnus Leidsche Rijn zelf, was het toernooi een viering van schaaktalent en -plezier.

Het Grand-Prix-toernooi bracht jonge schakers van verschillende niveaus samen, variërend van een elo-schaakrating van 150 tot boven de 2000! Deze diversiteit aan spelers zorgde voor uitdagende partijen op elk niveau.

“Magnus Leidsche Rijn is trots om zo’n evenement te organiseren, waar zowel beginnende jeugdspelers als Nederlandse jeugdkampioenen de kans krijgen om hun liefde voor het spel te delen. Voor Magnus en alle betrokkenen staat het plezier in schaken altijd centraal. Dit toernooi was daar een perfect voorbeeld van, er waren maar liefst 90 bekers te verdienen.” aldus Arjen Crince, een van de organisatoren van het toernooi.

Een van de hoogtepunten van het toernooi was de mogelijkheid om de hoogste schaakborden live te volgen, een functie die gewoonlijk alleen te vinden is bij grote toernooien zoals het Tata Steel Schaaktoernooi,. Dit gaf zowel deelnemers als toeschouwers een kijkje in de strategische wereld van het schaken.

“Bas van Esch, een schaakleraar van Magnus Leidsche Rijn, nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan de Grand Prix-toernooien (kijk voor volgende Grand Prix in Nieuwegein op: Stichts-Gooise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl) .” “Schaken is enorm populair. De Grand Prix-toernooien in de regio staan open voor iedereen die schaken leuk vindt en de basisprincipes kent. Dus als je een passie hebt voor schaken, ongeacht je ervaring, ben je van harte welkom! Specifiek willen we ook meisjes uitnodigen om deel te nemen en hun schaaktalent te laten zien. Dus pak je schaakstukken en kom gezellig meespelen!”

Met de Grand Prix toernooi achter de rug kijken spelers en organisatoren alweer uit naar volgend evenement. Namelijk het “Schoolschaakkampioenschap van Utrecht” op 25 februari. Dit toernooi is bedoeld voor leerlingen van het basisonderwijs en wordt georganiseerd voor de schaakclubs Moira Domtoren, Oud Zuylen Utrecht en Magnus Leidsche Rijn.

Aan dit toernooi kunnen kinderen van alle groepen meedoen, van de basisscholen in Utrecht, Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. Nog meedoen? Een school speelt met een of meer teams van 4 kinderen. De inschrijving sluit op 21 februari. https://magnusleidscherijn.nl/2024/01/18/schoolschaakkampioenschap-van-utrecht-op-25-februari/

Het GrandPrix toernooi werd na een spannende strijd gewonnen op onderling resultaat door Nishaaz Haque van Moira Domtoren. Alle resultaten zijn te vinden op http://schaken.ledigerf.net/sgsgp/toernooistanden.php?toernooi=137

Afbeelding
Plan Natuurgebied Zuilen: meer natuur en biodiversiteit Nieuws
Poster Bel is het beest #belishetbeest
De volwassen toneelgroep van Sesar speelt de spraakmakende voorstelling: Bel is het beest.. Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht zet met betaald parkeren in op bewuster gebruik van P+R Breukelen. minder drukte op de wegen Nieuws
Afbeelding
Werkzaamheden nieuwe inrichting Amsterdamsestraatweg van start Nieuws
Afbeelding
Jongeren mogen meedenken met het waterschap Stichtse Rijnlanden Nieuws
Wijkentour Oud-Utrecht Lombok, Van molen tot moskee, 25 mei 2024
Wijkentours gaan weer van start: Lombok-tussen Molen en Moskee Lezersnieuws
Afbeelding
Loop 2 juni mee met de gezelligste Loop van Utrecht in Leidsche Rijn Sport
Afbeelding
Herinrichting tramhaltes Vaartsche Rijn-Utrecht Science Park Nieuws
Afbeelding
Dineren in adellijke sferen bij Kasteel de Haar Soirées Septembre beleven tweede editie Vrije tijd
Afbeelding
Zwembad De Meent gaat open Lezersnieuws
Afbeelding
Herdenking impact slavernij Campagne Keti Koti = Utrecht 2024 Nieuws
.
Zuilense Ring (N230) krijgt lagere snelheid en nieuw, stiller asfalt met nieuw geluidsscherm Nieuws
Afbeelding
ZPC Watervlo promoveert naar de A Klasse Sport
Azotod in De Meern
Uitnodiging inloopavond terrein Azotod opknappen, ook meer groen Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws