Afbeelding

Schaakfeest bij Magnus Leidsche Rijn: Een Grand Prix voor jeugdspelers

Sport

LEIDSCHE RIJN > Afgelopen zondag was het een waar schaakfestijn bij Magnus Leidsche Rijn, de grootste jeugdschaakclub van Nederland. Met een opkomst van 230 kinderen, waarvan maar liefst 70 spelers afkomstig van Magnus Leidsche Rijn zelf, was het toernooi een viering van schaaktalent en -plezier.

Het Grand-Prix-toernooi bracht jonge schakers van verschillende niveaus samen, variërend van een elo-schaakrating van 150 tot boven de 2000! Deze diversiteit aan spelers zorgde voor uitdagende partijen op elk niveau.

“Magnus Leidsche Rijn is trots om zo’n evenement te organiseren, waar zowel beginnende jeugdspelers als Nederlandse jeugdkampioenen de kans krijgen om hun liefde voor het spel te delen. Voor Magnus en alle betrokkenen staat het plezier in schaken altijd centraal. Dit toernooi was daar een perfect voorbeeld van, er waren maar liefst 90 bekers te verdienen.” aldus Arjen Crince, een van de organisatoren van het toernooi.

Een van de hoogtepunten van het toernooi was de mogelijkheid om de hoogste schaakborden live te volgen, een functie die gewoonlijk alleen te vinden is bij grote toernooien zoals het Tata Steel Schaaktoernooi,. Dit gaf zowel deelnemers als toeschouwers een kijkje in de strategische wereld van het schaken.

“Bas van Esch, een schaakleraar van Magnus Leidsche Rijn, nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan de Grand Prix-toernooien (kijk voor volgende Grand Prix in Nieuwegein op: Stichts-Gooise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl) .” “Schaken is enorm populair. De Grand Prix-toernooien in de regio staan open voor iedereen die schaken leuk vindt en de basisprincipes kent. Dus als je een passie hebt voor schaken, ongeacht je ervaring, ben je van harte welkom! Specifiek willen we ook meisjes uitnodigen om deel te nemen en hun schaaktalent te laten zien. Dus pak je schaakstukken en kom gezellig meespelen!”

Met de Grand Prix toernooi achter de rug kijken spelers en organisatoren alweer uit naar volgend evenement. Namelijk het “Schoolschaakkampioenschap van Utrecht” op 25 februari. Dit toernooi is bedoeld voor leerlingen van het basisonderwijs en wordt georganiseerd voor de schaakclubs Moira Domtoren, Oud Zuylen Utrecht en Magnus Leidsche Rijn.

Aan dit toernooi kunnen kinderen van alle groepen meedoen, van de basisscholen in Utrecht, Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. Nog meedoen? Een school speelt met een of meer teams van 4 kinderen. De inschrijving sluit op 21 februari. https://magnusleidscherijn.nl/2024/01/18/schoolschaakkampioenschap-van-utrecht-op-25-februari/

Het GrandPrix toernooi werd na een spannende strijd gewonnen op onderling resultaat door Nishaaz Haque van Moira Domtoren. Alle resultaten zijn te vinden op http://schaken.ledigerf.net/sgsgp/toernooistanden.php?toernooi=137

Monique Becking van Platvorm Vrij Parkeren overhandigt 1200e poster aan CDA-fractie
CDA Utrecht steunt Platform Vrij Parkeren Nieuws
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Denk mee over wonen in Utrecht, nu en in de toekomst Nieuws
Afbeelding
Utrecht op zoek naar extra plekken voor asielzoekers door Spreidingswet Nieuws
Afbeelding
Winnaars 1e Doublette toernooi Henk Koet en Frans de Wide. Sport
Gezellig samen lunchen met gasten van de zonnebloem Harmelen
Gezellig uitje Zonnebloem Harmelen naar tuincentrum Intratuin Lezersnieuws
Afbeelding
Onderzoek naar meer groen, voorzieningen en woningen aan Graadt van Roggenweg Nieuws
De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht maakt kans op landskampioenschap
Vijfde finale in drie jaar voor volleybalsters De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht Sport
Afbeelding
Afvallen met injecties: doorbraak op het gebied van gewichtsverlies Ondernemend
Afbeelding
Onderzoek Rekenkamer Veel stembureaus in stad Utrecht niet of zeer moeilijk toegankelijk Nieuws
Afbeelding
Vrijheidswandelingen, verhalen van verzet, kleindochters Wolter Heukels en Bevrijdingsfestival in Bibliotheek Neude Nieuws
De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws