Afbeelding

Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football

Sport

UTRECHT > Op 4 en 5 mei vindt de King Bowl, het grootste internationale flag football toernooi van Europa, weer plaats in Utrecht. Dit is de eerste editie nadat eind vorig jaar bekend werd dat flag football in 2028 op het programma staat tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles. Tijdens de King Bowl zijn veel (inter)nationale talenten actief die allemaal al dromen van Olympisch goud. De meest opmerkelijke deelnemers dit jaar zijn Europees Kampioen Duitsland, het nationale team van Ghana en een team uit Mexico.

Deze zesde editie wordt op vrijdag 3 mei afgetrapt met een exclusieve dames flag football clinic waar meer dan 50 dames uit 11 verschillende landen aan deelnemen. Tijdens de clinic gaan meiden/ dames onder leiding van Bondscoaches uit Nederland, België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk aan de slag met hun talentontwikkeling. Uit de groep deelneemsters wordt een team geselecteerd die eind augustus als King Bowl All-Stars team gaat deelnemen aan een damestoernooi in Philadelphia (V.S.). Met deze ‘uitwisseling’ wil de King Bowl organisatie de groei en ontwikkeling van dames flag football (qua niveau, populariteit en zichtbaarheid) in Nederland en Europa een extra boost geven.

Flag football is de contactvrije vorm van American football. Tijdens de King Bowl, een ‘All weekend’ publieksevent met sport, food en entertainment, strijden dit jaar 68 internationale teams in Utrecht Zuilen om de King Bowl Kroon.

Toenemende belangstelling voor de sport

De eerste editie van de King Bowl vond plaats in 2017. Sindsdien is de belangstelling voor het toernooi explosief gestegen: van 16 teams en 200 atleten uit 6 landen in 2017 naar 68 teams en ruim 1000 atleten uit 16 landen in 2024. Bovendien verwelkomt deze editie met 20 deelnemende teams het grootst aantal damesteams tot nu toe. Volgens Ilja Tersteeg, toernooidirecteur van de King Bowl, valt de toenemende belangstelling te verklaren doordat flag football een zeer toegankelijke sport is. “De basis van flag football is super eenvoudig te leren, daarna kun je het zo uitdagend maken als je zelf wil.” De sport groeit internationaal enorm en debuteert in 2028 dus op de Olympisch tijdens de Spelen van LA! Desondanks is er nog een wereld te winnen in de bekendheid van de sport. “De sport is nog té onbekend bij het grote publiek”, aldus Tersteeg.

De King Bowl vindt plaats op de velden van Sportpark Zuilense Vecht en de toegang is gratis. Er worden gedurende het weekend tussen 8.30 en 17.00 uur in totaal 270 wedstrijden gespeeld. De finales (vrouwen en open categorie) worden naar verwachting gespeeld op zondag 5 mei vanaf 14:30/ 15uur.

Afbeelding
Afbeelding
Olie in Haarrijnseplas in Utrecht opgeruimd Nieuws
Ruime keus in badkamers.
Revolution Bath n Tiles voor de beste keus in badkamers Ondernemend
Talin, Mustafa en Nout.
Buurtcentrum Terwijde na verbouwing weer officieel geopend Nieuws
Julien van Stokkem Chef-kok en eigenaar van Balijepark.
Feestelijke voordeelmaand bij restaurant Balijepark Ondernemend
Vrolijke gezichten bij de Mantelmeeuw-kraam op de markt
Bouw mee aan De Mantelmeeuw met nieuwe tegeltjes Lezersnieuws
Afbeelding
4,9 miljoen euro voor restauratie 19 rijksmonumenten met slot Zuylen en toren bij kasteel Nijenrode Nieuws
Leden C.V. De Kwakbollen
Carnavalsvereniging De Kwakbollen uit Harmelen doen mee aan 'Te land, ter zee en in de Lucht' Nieuws
Afbeelding
De jongens jo14-5 van PVCV zijn kampioen Sport
Afbeelding
Inschrijving Kindervakantieweek Vleuten - Haarzuilens "VOVH on the Beach" Vrije tijd
Afbeelding
Torenpleinschool schenkt sponsorgeld aan Villa Expert Care Lezersnieuws
Afbeelding
Paus Adrianus VI eindelijk thuis in Utrecht Nieuws
 Zo’n 60 experts die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Prolock kijken toe hoe het eerste scherm de grond in gaat
Eerste kunststof filterscherm de Lekdijk in Nieuws
Afbeelding
Aantal weidevogels in werkgebied BoerenNatuur Rijn, Vecht & Venen blijft groeien! Nieuws
Afbeelding
Jaarmarkt Mijdrecht Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni Ondernemend