Informatie
Informatie eigen maak

LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024

Vrije tijd

KOCKENGEN > Op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 word de Gerard Vianen Classic (GVC) weer verreden. Dit jaar voor de 7de keer. Dit evenement is 9 jaar geleden ontstaan maar werd door de coronapandemie twee maal niet georganiseerd. Vanaf de allereerste keer gaan alle opbrengsten van deze dag naar hetzelfde goede doel, de Daniël den Hoed stichting. Deze stichting doet onderzoek naar de genezing en behandeling van allerlei soorten kanker. De reden waarom we voor de stichting hebben gekozen is omdat Gerard Vianen in 2014 overleed aan de gevolgen van leukemie. Ieder jaar op Hemelvaartsdag eren wij van de LbnK onze lokale wielerheld. Gerard Vianen werd in 1967 professioneel wielrenner om deze carrière na 10 jaar, in 1977,  te beëindigen. Gedurende deze periode heeft Gerard verschillende hoogtepunten gekend, zoals het winnen van etappes in zowel de Tour de France (1x) als in de Ronde van Spanje “La Vuelta” (3x). Een van de belangrijkste momenten in het leven van Gerard was de overwinning in de ronde van Kockengen in 1967 alwaar hij de bloemen kreeg uitgereikt door zijn latere vrouw Alie Nieuwendijk. Wat wij van de LbnK helemaal begrijpen. In 1967 won hij het kampioenschap van Vlaanderen om in 1977 zijn laatste overwinning te noteren in de profronde van Kamerik, waar hij Jan Raas met een banddikte versloeg in de sprint. 

De Gerard Vianen Classic, georganiseerd door de “Laatste bus naar Kockengen” (LbnK), is een fiets toertocht voor klein en groot. De familie tocht van 35km gaat door het groene hart waar Gerard vele trainingskilometers heeft doorgemaakt. Voor de wat sportievere fietser is er keuze tussen de 65 en 100km. De routes zijn wederom vernieuwd en gaan nu richting het gebied gelegen ten noorden van Kockengen. Wederom zijn er weggetjes en paadjes uitgekozen waar U waarschijnlijk nog nooit een centimeter op gefietst heeft, wat de routes zeer avontuurlijk maken maar zeker niet gevaarlijk. Onderweg wordt U aangemoedigd met grappige teksten en is er een heuse “col” voor de bergtrui. Er zijn onderweg genoeg tussenstops waar U zich kunt aansterken. Nadat U de GVC heeft voltooid moeten natuurlijk de ervaringen, sterke verhalen en anekdotes worden gedeeld. Dit gaat beter samen met een hapje en een drankje ondersteund met gezellige muziek. Met petje-op-petje-af zijn er weer leuke prijsjes te winnen.  

De start en finish plaats is op het terrein van korfbal vereniging ESDO aan de Sportweg 6 in Kockengen. Daar is een bewaakte fietsenstalling zodat U uw fiets met een gerust hart achter kunt laten. U kunt starten tussen 9:00 en 11uur. Wilt U de familie tocht van 35km gaan rijden dan heeft U tot 12:30uur de tijd om te vertrekken. Deelname kost €10,- maar wij hopen dat U ook wat extra doneert voor de Daniel den Hoed stichting. 

Het evenement sluit om 18:00uur.

Voor meer informatie kunt U terecht op de website van de GVC , https://www.gerardvianenclassic.nl/

Hopelijk zien wij U op 9 mei aanstaande

Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht heeft nu een relatieplein met deskundigen voor relatieproblemen Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Groep 8a tijdens hun dansvoorstelling
OBS Waterrijk bruist tijdens projectafsluiting Carnaval der dieren Lezersnieuws
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport
Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente
 In de goed uitgeruste keuken wordt heel wat lekkers klaargemaakt.
Kookploeg gezocht voor De Mantelmeeuw Lezersnieuws
Afbeelding
Molencruise in het Groene hart met de Zonnebloem Vleuten De Meern Haarzuilens Lezersnieuws
©Ilse Schuurmans
Informatiebijeenkomst Moderne Literatuur van leesclub Senia Lezersnieuws