Extra parkeerplaatsen
Extra parkeerplaatsen

Blauwe zone in en rond Bisonspoor

Nieuws

MAARSSENBROEK >  De plannen om de parkeerdruk in en rond Bisonspoor beter te regelen zijn volop in ontwikkeling.

Als eerste gaat de parkeergarage P2 aan de Safariweg vrijdag weer tijdelijk open als onderdeel van de afspraken met WinterTrust, de eigenaar van winkelcentrum Bisonspoor. Aanvankelijk was gekozen voor sloop en dan een grote nieuwe parkeerplaats op maaiveld met nieuw asfalt, maar daar ging ook een prijskaartje aan. 'In overleg met de eigenaar van P2 is overeengekomen om de kantoortoren en parkeergarage voorlopig niet te slopen maar om eerste andere werkzaamheden in het gebied uit te voeren, zoals het verleggen van riolering. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Het uitvoeren van deze werkzaamheden en het gelijktijdig slopen van P2 zou te veel overlast met zich brengen en bovendien kan dit leiden tot onveilige situaties', zo is de toelichting van de gemeente.

Nu is alles op orde, ook de verlichting in de oude parkeergarage en kunnen de slagbomen weer open. Het idee is dat vooral treinreizigers, met name forenzen, nu gratis hun auto weer kwijt kunnen en dat de parkeerdruk in de omliggende wijken afneemt. Vooral Waterstede, Antilopespoor, Kamelenspoor en een deel van Duivenkamp hadden last van langparkeerders, die niet willen betalen voor de grote nieuwe parkeergarage, waar de eerste vier uur gratis zijn. Ook bij Safari hadden de bewoners veel last van vreemdparkeerders, die de plaatsen op het parkeerterrein bij sportcomplex lang bezet hielden.

Het grote parkeeronderzoek van vorig jaar liet precies zien tot hoe ver de forens nog wil lopen naar het station om zijn auto gratis neer te zetten en pas na 500 meter wordt het te ver. De parkeerplaats bij het station staat eigenlijk altijd vol en uit een berekening blijkt dat er eigenlijk 150 extra parkeerplaatsen nodig zijn. Het tijdelijk weer open stellen van P2 geeft de gemeente genoeg tijd om een structurele oplossing te vinden, ook omdat nieuwe inrichting van het Marktplein ook dit jaar gaat beginnen en dan vervallen ook die parkeerplaatsen.

Betaald parkeren is uitgesloten en de gemeente is nu bezig met het pas maken van de blauwe zones in en rond Bisonspoor. De parkeerschijf komt er dus aan voor grote delen van de omliggende wijken. Het trekken van de grens wordt nu uitgewerkt, maar het meeste werk gaat zitten in het goed regelen van de ontheffingen voor de bewoners in het gebied rond Bisonspoor, want die moeten geen last hebben van de blauwe zone met één of twee uur maximale parkeertijd. 'Een hele klus, maar we hebben beloofd dat we de parkeeroverlast gaan aanpakken en dat doen we dus. Ik hoop eind van het jaar het plan rond de blauwe zone klaar te hebben', aldus Verkeerswethouder Klomps over de nieuwe plannen rond het parkeren in Bisonspoor.

Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws