Politiek over Maarssenbroek en Omgevingsvisie met veel nieuwe woningen

Gemeente

STICHTSE VECHT > Dinsdag worden de raadsleden geïnformeerd over de uitvoeringsnota; Maarssenbroek Samen Schoon, Heel en Veilig en de Ontwerp omgevingsvisie. Jullie zijn van harte welkom om deze vergaderingen digitaal te volgen.

·         Maarssenbroek Samen schoon, heel en veilig De raad wordt geïnformeerd over de het plan: Maarssenbroek Samen Schoon, Heel en Veilig. Op 31 augustus 2020 was er een spoeddebat in de raad over de onrust in Maarssenbroek. Als vervolg hierop is op 9 september een informatieve commissie over dit onderwerp georganiseerd. In november 2020 heeft het college de uitvoeringsnota Maarssenbroek Samen Schoon Heel en Veilig vastgesteld. Er is een concreet plan van aanpak gemaakt om de leefbaarheid in Maarssenbroek te vergroten. In deze informatieve commissie geeft het college een toelichting op deze aanpak. De avond start met een introductie door wethouder Frank van Liempdt. gevolgd volgt een toelichting op het plan. Daarna is er ruimte voor het stellen van vragen.

·         Ontwerp Omgevingsvisie De commissie krijgt in deze sessie informatie over de eerste opzet om te komen tot een ontwerp Omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een. integrale visie met strategische hoofdkeuzen van beleid voor de fysieke leefomgeving voor de lange termijn. De opzet wordt verder uitgewerkt tot een concept verhaal Ontwerp Omgevingsvisie.

Het onderwerp start met een inleiding door de wethouder Jeroen Willem Klomps. Gevolgd door een presentatie over de opzet van de Omgevingsvisie door Hans van Kempen van bureau Los. Tijdens de presentatie kunnen er beperkt vragen worden gesteld ter verduidelijking. Er volgt een vragenronde over het totaal van de opzet van de Omgevingsvisie en zal er worden gekeken naar de te nemen vervolgstappen.

 

Live stream, agenda en tijden

Klik op de link voor de live stream op de website. Hier zijn ook de raadsagenda’s te vinden. De vergadering start om 19:30 uur.

Afbeelding
Nieuwbouw Kockenest van start Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd
Afbeelding
Muziekfeest Maarssenbroek 50 jaar groot succes Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws
Afbeelding
Alternatieve lintjesregen in Maarssen-Dorp voor hulp aan kinderen in Oekraïne Nieuws
Afbeelding
Gezellige Koningsdag in Kockengen Lezersnieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend
Afbeelding
Badeendrace in de Vecht weer groot succes Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht kleurde Oranje, wethouders en burgemeester hele dag op pad langs activiteiten Nieuws
Afbeelding
Subsidie voor compensatie hogere huur- en energiekosten voor Publieke en maatschappelijke organisaties in Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Ondernemers met het oplossen netcongestie problematiek Energiehub kansrijk voor bedrijventerrein Mijdrecht Ondernemend