Afbeelding

Gemeenteraad Stichtse Vecht met insprekers over Leerlingvervoer, platteland en nieuwe kinderburgemeester

Gemeente

STICHTSE VECHT > Op dinsdag 27 september vergadert de gemeenteraad. Op de agenda staat onder andere: het afscheid en de installatie van de kinderburgemeester, de bestuursrapportage 2022, de motie: Zorgen om ons platteland en de motie: Mogelijkheid voor indicaties voor onbepaalde tijd Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Raadsvergadering

27 september 2022, 19:30 uur, agenda

Op de agenda

·         Afscheid en installatie kinderburgemeester

·         Benoeming en beëdiging commissieleden

·         Advies- en Participatielijst gemeenteraad Stichtse Vecht 2022

·         Bestuursrapportage 2022

·         Motie CDA en ChristenUnieSGP: Zorgen om ons platteland

·         Motie: Mogelijkheid voor indicaties voor onbepaalde tijd Wet maatschappelijke ondersteuning

Afscheid en installatie kinderburgemeester

De raad neemt afscheid van Fien Sant, Kinderburgemeester 2021-2022. Elis Yikilmaz wordt geïnstalleerd als Kinderburgemeester voor het schooljaar 2022-2023. Samen met haar adviseurs: Stella Peltason en Casimir van Asperen richten zij zich op 1 of meerdere onderwerpen die zij belangrijk vinden voor kinderen in Stichtse Vecht. De kinderburgemeester vergezelt de burgemeester en wethouders naar evenementen die ook belangrijk zijn voor kinderen.

Bestuursrapportage 2022

De bestuursrapportage is een periodieke rapportage van het college aan de raad. Hierin legt het college verantwoording af over het gevoerde beleid en nieuwe ontwikkelingen en worden mogelijke risico’s gesignaleerd. Op basis van deze informatie kan tussentijds worden bijgestuurd. De bestuursrapportage kent een beleidsmatig en een financieel deel. De rapportage gaat over de afwijkingen ten opzichte van de programmabegroting. De raad wordt ondermeer gevraagd de Bestuursrapportage 2022 en de daarbij behorende wijziging van de Programmabegroting 2022 vast te stellen. En de door het college opgelegde geheimhouding op de geactualiseerde grondexploitaties en onderhoudsplannen te bekrachtigen. De fracties van BVNL en SSV hebben nog openstaande vragen over dit onderwerp. De bestuursrapportage van Stichtse Vecht is hier te vinden.

Motie zorgen om ons platteland

Op initiatief van de ChristenUnie-SGP en het CDA wordt de motie besproken waarin het college wordt opdragen om op korte termijn een overleg te organiseren met vertegenwoordigers van agrarische ondernemers. De partijen willen hiermee een goed inzicht krijgen in hoe de ondernemers de lokale situatie tot de stikstofproblematiek ervaren en in de toekomst voorzien zodat zij zich gehoord kunnen voelen door hun lokaal bestuur. De partijen roepen vervolgens op om de zorgen van de boeren in Stichtse Vecht aan de Provinciale Staten kenbaar te maken. De motie wordt voorafgaand aan de vergadering aangepast en opnieuw aangeboden.

Motie: Mogelijkheid voor indicaties voor onbepaalde tijd Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

De fracties van GroenLinks, Samen Stichtse Vecht en de SP dienen gezamenlijk een motie in die het in Stichtse Vecht mogelijk moet maken om aan specifieke inwoners indicaties voor onbepaalde tijd voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning te kunnen geven. Het gaat om inwoners met een levenslange beperking of aandoening. 

Spreekrecht

Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van het spreekrecht. Er hebben zich 3 inwoners aangemeld zij spreken in over het leerlingen vervoer.

Agenda, tijden en locatie

De gemeenteraad vergadert vanaf 19:30 uur vanuit het Koetshuis - van Boom & Bosch, Markt 12, 3621 AB Breukelen.

Kijk op deze pagina voor de agenda en de bijbehorende stukken. De dag na de vergadering is de vergadering ondertiteld terug te zien.

De vergadering is ook online te volgen via de livestream. Of kijk naar Rondom de raad op de kanalen van RTV Stichtse Vecht met interviews en duiding. Die uitzending start rond 19:10 uur.

Afbeelding
Vleermuiskasten in het Henk van der Griftpark in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Vogels hebben naar het zin in het Henk van der Griftpark Lezersnieuws
Afbeelding
Zoektocht naar horecaondernemer voor 't Kikkerfort in Breukelen duurt voort Gemeente
Waterschap AGV
Nieuw gemaal en stuw voor betere waterkwaliteit Hollands Ankeveense Plassen Nieuws
Afbeelding
Nieuwbouw Kockenest van start Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd
Afbeelding
Muziekfeest Maarssenbroek 50 jaar groot succes Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws
Afbeelding
Alternatieve lintjesregen in Maarssen-Dorp voor hulp aan kinderen in Oekraïne Nieuws
Afbeelding
Gezellige Koningsdag in Kockengen Lezersnieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend