Afbeelding

Politiek over de toekomst en de centen van Stichtse Vecht

Gemeente

STICHTSE VECHT > Op dinsdag 8 november staat de programmabegroting op de agenda van de gemeenteraad. De fracties geven elk hun visie op de voorgestelde plannen die het college voor Stichtse Vecht heeft.

Gemeenteraadsvergadering,

8 november 2022, 19:30 uur. Agenda en livestream

Op de agenda

·         Programmabegroting 2023

·         Motie: Informatieprotocol naar aanleiding van Rekenkamerrapport Klimaatbeleid

·         Motie: Inkomensnorm energietoeslag naar 130%

Programmabegroting 2023 

De raad geeft zijn algemene beschouwingen op de programmabegroting. Tijdens de algemene beschouwingen geeft elke fractie zijn visie; en wordt er gediscussieerd over de plannen die het college voor de komende jaren (meerjarenperspectief) in de begroting heeft verwerkt. De fracties geven hierbij aan wat zij - de komende jaren en vooral aankomend begrotingsjaar - ten aanzien van het beleid gerealiseerd willen zien. Komt dit voldoende in de aangeboden begroting tot uitdrukking? En welke concrete wijzigingsvoorstellen (amendementen) willen fracties indienen en daar bij de raad een meerderheid voor ophalen? De begroting wordt in meerjarenperspectief aangeboden.

Motie: Informatieprotocol naar aanleiding van Rekenkamerrapport Klimaatbeleid

Samen Stichtse Vecht dient met Het Vechtse Verbond, PvdA en de SP de motie in die het college oproept om in samenspraak met de raad te komen tot afspraken over informatieverstrekking. Het gaat onder andere over de voortgang van grote projecten of aanbestedingen en samenwerkingen en om deze vast te leggen in een “Protocol Actieve Informatieplicht Stichtse Vecht”. De aanleiding van de motie is het Rekenkamerrapport over het klimaatbeleid dat volgens de voldoende aanknopingspunten biedt voor verbetering op het gebied van informatievoorziening, procesinrichting en de monitoring op kaders en doelen.

Motie: Inkomensnorm energietoeslag naar 130%

Vanuit de landelijke overheid wordt geld beschikbaar gemaakt ter compensatie voor de hoge energietarieven op dit moment. Inkomens tot 120% van het sociaal minimum komen in aanmerking voor een eenmalige energietoeslag van €800;- De fracties van PvdA, Samen Stichtse Vecht en de SP geven aan dat inkomens die net boven dat niveau zitten ook in de knel komen en ongeveer 650 inwoners geholpen zijn door de norm te verhogen. Zij verzoeken het college om de norm te verhogen naar 130%.

Spreekrecht

Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen gebruik maken van het Spreekrecht. Twee inwoners hebben zich aangemeld en spreken in over de volgende onderwerpen:

1.     De toenemende financiële druk op de inwoners in onze gemeente, maar ook vooral over hoe jongeren door deze raad bij de lokale politiek betrokken worden.

2.     Energietoeslag voor mensen met een AOW en een klein pensioen.

Kijk live mee!

Inwoners zijn welkom op de publieke tribune. De vergadering is ook te volgen via Rondom de raad op de kanalen van RTV Stichtse Vecht met interviews en duiding, de uitzending start rond 19:10 uur. Of vanaf 19:30 uur via de livestream op deze website.

Locatie en tijden

De gemeenteraad vergadert vanuit het Koetshuis - gemeentehuis Boom & Bosch, Markt 12, 3621 AB Breukelen. Kijk op deze pagina voor de agenda en de bijbehorende stukken. De vergadering start om 19:30 uur.

-

Afbeelding
Vleermuiskasten in het Henk van der Griftpark in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Vogels hebben naar het zin in het Henk van der Griftpark Lezersnieuws
Afbeelding
Zoektocht naar horecaondernemer voor 't Kikkerfort in Breukelen duurt voort Gemeente
Waterschap AGV
Nieuw gemaal en stuw voor betere waterkwaliteit Hollands Ankeveense Plassen Nieuws
Afbeelding
Nieuwbouw Kockenest van start Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd
Afbeelding
Muziekfeest Maarssenbroek 50 jaar groot succes Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws
Afbeelding
Alternatieve lintjesregen in Maarssen-Dorp voor hulp aan kinderen in Oekraïne Nieuws
Afbeelding
Gezellige Koningsdag in Kockengen Lezersnieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend