Afbeelding

Gemeente Stichtse Vecht doet de flamingo en roept senioren op tot meer beweging. #doedeflamingo

Gemeente

STICHTSE VECHT > In de week van 2-8 oktober, tijdens de nationale valpreventieweek, wordt iedereen opgeroepen in de gemeente Stichtse Vecht om de flamingotest te doen. Samen willen we ouderen 65-plussers bereiken om hen te activeren om te blijven gaan en staan. ‘Doe de flamingo’ is een ludieke oefening om te kijken hoe het staat met iemands balans. Door je mobiliteit sterk te houden, wordt je valrisico verkleind en daarmee een opname op de spoedeisende hulp door een val. De gemeente Stichtse Vecht, MOmenz, huisartsen en andere zorgverleners roepen iedereen op de flamingo-oefening te doen en zo alle ouderen in onze gemeente te bereiken. 

Huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, welzijnsmedewerkers, en buurtsportcoaches in onze gemeente doen met mee met de valpreventieweek van 2023. Overal is de roze flamingo te vinden met de oproep #doedeflamingo.  De flamingotest, houdt in dat men één minuut op één been blijft staan. Het is een simpele en ludieke ‘test’ die iedereen aanzet om aandacht te geven aan valpreventie. Samen bereiken we de 65-plussers binnen de gemeente om in actie te komen en te blijven gaan en staan. Huisarts Arnoud Klein Ikkink in Breukelen: “Lichaamsbeweging is erg belangrijk om mobiel en zelfstandig te blijven. En angst om te vallen is een grote drempel om op pad te gaan waardoor sociaal isolement en eenzaamheid kunnen ontstaan.” Door op zoveel mogelijk plekken in onze gemeente roze flamingo’s te plaatsen en de flamingotest te promoten en bewoners uit de gemeente uit te dagen de test te doen bereiken we samen de senioren met valrisico in de gemeente. Buurtsportcoach Esther Versteeg van MOmenz vertelt: Door kleine aanpassingen in je dagelijkse leven kun je jouw mobiliteit vergroten. MOmenz heeft nieuwe activiteiten die je voorlichting geven en helpen om meer te bewegen. Alle informatie is te vinden via doedeflamingo.nl. 

6 oktober nationale ouderendag

Op vrijdag 6 oktober is het nationale ouderendag. Die dag is er extra voorlichting op de markt in Breukelen waar om 12.00 wethouder Karin van Vliet aanwezig is om aandacht te vragen voor valpreventie in de gemeente Stichtse Vecht. Rond 12.00 doen we met elkaar de #flamingo en staan we één minuut lang op één been!

Afbeelding
Volop genieten bij Maarssen On Ice na sfeervolle opening Nieuws
Afbeelding
Veel belangstelling bij opening tentoonstelling 'De stem van het volk' bij Regionaal Archief RHCVV in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Volkskerstzangdienst in de Ark Vrije tijd
Afbeelding
Stichtse Vecht ook aan tafel bij fusiegesprekken van Wijdemeren Nieuws
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis gaat twee bloedafname-robots van Vitestro inzetten Ondernemend
Afbeelding
Spaanse kerstmuziek door het Apollo Ensemble in Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Volop genieten bij Eetcafé Rabelais Ondernemend
Afbeelding
Goud Inkoop Bus komt extra langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Klassieke Muziek Nu, is een prachtige voorstelling met klassieke muziek in een modern jasje in Theater Piet Mondriaan Vrije tijd
Afbeelding
Mike Lodder en bestuur OSM'75 Atletiek en Recreatiesport winnen Vrijwilligersprijs 2023 Nieuws
Afbeelding
Tijdelijke maatregelen ten behoeve van verkeersveiligheid Ruimteweg Nieuws
Afbeelding
Gemeente De Ronde Venen bevordert eerlijk afvalbeleid Alleen gechipte afvalcontainers worden nog geleegd in het nieuwe jaar Nieuws
Afbeelding
Schaatsen uit het vet voor Maarssen On Ice Vol plezier en vermaak op het ijs Nieuws
Afbeelding
Winterwandeling rond de Vinkeveense Plassen Vrije tijd