Afbeelding

Stichtse Vecht klaar voor Europese Verkiezingen, stembureau’s allemaal goed bezet

Gemeente

STICHTSE VECHT > De voorbereidingen voor de verkiezingen op 6 juni zijn in volle gang

Er zijn 34 stembureaus, minimaal één per kern. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. Tot op heden hebben 430 vrijwilligers zich aangemeld. Voor donderdag zijn er 272 vrijwilligers nodig (drie stembureauleden en één voorzitter per stembureau) en voor vrijdag zijn er 100 vrijwilligers nodig. Hiermee zijn alle stembureaus op donderdag en de teltafels op vrijdag goed bezet.  ’De verwachting is dat er vooralsnog geen extra beroep op de inzet van eigen medewerkers gedaan hoeft te worden. “We werken aan een reservelijst met stembureauleden. De indeling voor alle stembureaus is afgerond. De voorzitters, stembureauleden en telleiders worden goed voorbereid op de verkiezingen, het stemproces en de telmethode door middel van een e-learning medio april’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

In de week van 29 april worden de stempassen bezorgd. De kandidatenlijsten worden in de week van 27 mei huis-aan-huis bezorgd. Alle stemgerechtigde inwoners ontvangen bij hun stempas een brief van de burgmeester met daarin een oproep om te gaan stemmen. Voor de jongeren in de leeftijdscategorie tussen 18 en 27 jaar wordt door middel van een brief extra aandacht voor deze verkiezingen gevraagd. Ook bij deze verkiezingen zal vanuit de landelijke overheid campagne gevoerd worden om de opkomst bij de verkiezingen te verhogen. Waar mogelijk wordt hierbij aangesloten. 

Voor de opkomstbevordering worden twaalf trotterborden geplaatst. De borden worden geplaatst op dezelfde locaties als tijdens de vorige verkiezingen. Vanzelfsprekend is bij de keuze van de locaties ook rekening gehouden met (verkeers-) veiligheidsaspecten. Op de borden staat een oproep om te gaan stemmen op donderdag 6 juni voor het Europees Parlement, de link naar de website en de hashtag #ElkeStemTeltInStichtseVecht. Op deze borden kunnen geen posters worden geplakt. 

Op donderdagavond 6 juni worden vanaf 21.00 uur de uitgebrachte stemmen op partijniveau geteld. Op vrijdag 7 juni worden vanaf 9.00 uur de stemmen op kandidaatsniveau geteld in de OVVO hal. Ook deze keer wordt gebruik gemaakt van een speciale telmethode. De voorzitters van de stembureaus, telleiders, proces-verbaal invullers en controleurs volgen vooraf een training over deze telmethode zodat zij zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op hun taak. Niet in alle landen van de Europese Unie worden deze verkiezingen op 6 juni gehouden. De definitieve uitslagen worden daarom op maandag 10 juni bekend gemaakt.

Afbeelding
Stichting Steun Kinderen in Polen/werkgroep Oekraïne op zoek naar opslagruimte Lezersnieuws
Afbeelding
Ontdek de wereld van het water tijdens de Vismigratiedag bij de Weerdsluis in Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
Polsstokverspringen Reinier Overbeek met verste dagsprong in Linschoten Sport
Afbeelding
Lintje voor VIOD-vrijwilliger Theo van Houten Gemeente
Het Romeinse fort Castellum Hoge Woerd
In Museum Hoge Woerd, van Vondst naar Verzameling Twee eeuwen archeologie in de PUG-collectie Vrije tijd
Afbeelding
Circus Salto in Maarssenbroek met volop vertier voor jong en oud Vrije tijd
Afbeelding
A2: gedeeltelijke afsluiting tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil; weekend 24 - 27 mei 2024 Nieuws
Afbeelding
OSM'75 Mo15-2 vieren kampioenschap met 3-0 overwinning op DVSU Sport
Afbeelding
30-jarig ParkPodium in Breukelen pakt uit met jubileumfestival Nieuws
Een hartelijk welkom van burgemeester Reinders.
Stichtse Vecht zet de deuren wagenwijd open, open dag gemeente met veel activiteiten Nieuws
Afbeelding
Politieke inspiratieavond ChristenUnie met Maarten van Ooijen in Wilnis Lezersnieuws
Afbeelding
Landhuis Oud-Amelisweerd grote winnaar Kasteelprijs 2024 met perentaart met karamelsaus Nieuws
Joeri de Wit (links) en Johannes Fokkens (rechts)
Video Provincie Utrecht telt weidevogels: van grutto tot graspieper Nieuws
Boeken- en platenmarkt Breukelen
Boeken- en platenmarkt Breukelen Vrije tijd