Afbeelding

Bomen op geluidswal rondweg Maarssenbroek gekapt

Nieuws

MAARSSENBROEK > Maandag 17 februari 2020 starten de werkzaamheden langs de grondwal in Maarssenbroek. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden uiterlijk 27 februari 2020 afgerond. De werkzaamheden in deze tijd van het jaar zijn zeer afhankelijk van de weersomstandigheden. Wij doen ons uiterste best om de werkzaamheden binnen de aangeven planning af te ronden. Daar waar de werkzaamheden plaatsvinden, wordt de weg versmald naar één rijbaan of tijdelijk afgesloten en een omleiding ingesteld. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer langs de werkzaamheden te begeleiden. Enige mate van overlast is onvermijdelijk, maar we proberen om dit tot een minimum te beperken.

Bomen op de grondwal

Al geruime tijd is er sprake van overlast door/van enkele bomen op de grondwal. In het verleden is hier heesterplantsoen aangeplant en is er veel sprake van struiken die inmiddels tot bomen zijn uitgegroeid. De heesterbeplanting is uitgegroeid tot een bosplantsoen, omdat de gemeente niet voldoende onderhoud heeft kunnen plegen aan de achterzijde van de geluidswal. Om onveilige situaties in de toekomst te voorkomen en het onveilige gevoel van bewoners weg te nemen worden de bomen verwijderd. Door de geplande actie uit te voeren verdunt zij het ontstane bosplantsoen en krijgen een aantal bomen de kans om zich duurzaam verder te ontwikkelen.

Project Geluidswal

Met het project Geluidswal wil de gemeente Stichtse Vecht de kabels en leidingen langs de geluidswal Maarssenbroek weer veilig en toegankelijk maken. Ook wil ze voor het grondgebruik bij de geluidswal Maarssenbroek goede afspraken maken. Daarnaast wordt eenmalig de uitzonderlijke mogelijkheid geboden om bomen te kappen op grond langs de geluidswal. De gemeente voert deze werkzaamheden uit. Begin 2019 is de eerste fase van de kap uitgevoerd. Nu start de gemeente met de tweede fase van de bomenkap, die voor het einde van het jaar zal zijn afgerond. Bewoners waar de bomen gekapt worden zijn van tevoren op de hoogte gesteld.

Afbeelding
Veel te doen op de Open dag van gemeente Stichtse Vecht, voor jong en oud Gemeente
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente
Ontwerp Reigerskamp
Wijkpark Maarssenbroek krijgt opknapbeurt Nieuws
Afbeelding
Vleermuiskasten in het Henk van der Griftpark in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Vogels hebben naar het zin in het Henk van der Griftpark Lezersnieuws
Afbeelding
Zoektocht naar horecaondernemer voor 't Kikkerfort in Breukelen duurt voort Gemeente
Waterschap AGV
Nieuw gemaal en stuw voor betere waterkwaliteit Hollands Ankeveense Plassen Nieuws
Afbeelding
Nieuwbouw Kockenest van start Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd
Afbeelding
Muziekfeest Maarssenbroek 50 jaar groot succes Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws