200m baan met piste
200m baan met piste

Bestuursleden nodig voor realisatie Combi Skeeler- en Schaatsbaan Henk van der Griftpark

Nieuws

BREUKELEN > De Kerngroep, die de mogelijkheden voor het realiseren van een combi skeeler- & schaatsbaan in Breukelen-Noord onderzoekt, heeft de afgelopen maanden verschillende gesprekken gevoerd met diverse geïnteresseerde sportclubs uit de gemeente Stichtse Vecht, RSG Broklede, omwonenden, de Gemeente en de KNSB. De Kerngroep bestaat uit enkele leden van de Wijkcommissie Breukelen-Noord met als projectleider Jan Tilmans, deskundige voor het realiseren van sportaccommodaties (o.a. de Johan Cruijff ArenA ).

Op basis van deze gesprekken heeft de kerngroep de conclusie getrokken dat het alleen mogelijk is om een 200m skeelerbaan mét piste én een z.g. ‘krabbelbaan’ op het terrein aan te leggen. Deze piste voldoet qua maatvoering aan de eisen van de KNSB die ook een voorkeur heeft voor een dergelijke piste De mogelijkheid om een langere recreatie rondbaan hieromheen te leggen is helaas niet mogelijk. De Gemeente Stichtse Vecht staat noodzakelijke werkzaamheden om het huidige terrein te vergroten niet toe. De conclusie is mede getrokken op basis van ervaringen van de KNSB die stelt dat natuurijsbanen nauwelijks enige toekomst hebben, gezien het feit dat er geen tot zeer beperkt nog vorstperiodes in Nederland voorkomen. In hoeverre de Kerngroep dit advies zal volgen, is afhankelijk van de toekomst van de huidige ijsclub Breukelen. De club heeft een zeer bloeiende jeugd afdeling schaatsen die gebruik maakt van de Vechtse banen in Utrecht. Echter van de ijsbaan in Breukelen is al jarenlang door het ontbreken van een vorstperiode geen gebruik meer gemaakt.

Als de skeelerbaan gerealiseerd is, dan is een mogelijke optie om tijdens een vorstperiode het gedeelte tussen de skeelerbaan en het clubhuis onder water te zetten zodat toch een wat kleinere ijsbaan gerealiseerd kan worden voor de jeugd. De skeelerbaan kan het gehele jaar door gebruikt worden indien deze niet onder water wordt gezet. Onderzocht wordt of e.e.a. alsnog technisch mogelijk is. Voor de voortgang voor het realiseren van een skeelerbaan is een eis van de Gemeente dat er spoedig een skeelerclub wordt opgericht. De Kerngroep is dan ook op zoek naar personen die in het bestuur van een nieuwe skeelerclub willen plaatsnemen en heeft de sportclubs gevraagd kandidaten naar voren te schuiven. Heeft u interesse om (mede) een skeelerclub van de grond te tillen en bij de realisatie van de baan te worden betrokken, stuur dan een mailtje naar: info@wijkbreukelennoord.nl

Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Bingo in Vreeland Vrije tijd
Afbeelding
Tennissen bij LTV Breukelen Sport
Afbeelding
Vroege Vogelwandeling ANV in Bethunepolder Vrije tijd
Afbeelding
Hemelvaart en Pinksteren: aangepaste openingstijden gemeentekantoor en afvalscheidingsstations Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Afbeelding
Wiekenfeest bij molen De Hoop in Loenen, burgemeester Reinders laat de wieken draaien Nieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
Afbeelding
Matineeconcert van het Nederlands Concert Mannenkoor in Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de molens en gemalen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Vrije tijd
Afbeelding
GCM Wandeltocht 17 mei bij het 50-jarig bestaan van het gezondheidscentrum Lezersnieuws
Afbeelding
Video Staalconstructiebedrijf Qumey in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf Ondernemend