Afbeelding

Overleg voetbalclubs en gemeente muurvast

Nieuws

STICHTSE VECHT > Er is voorlopig geen zicht op een oplossing van het conflict over het onderhoud en beheer van de voetbalvelden in Stichtse Vecht. Ook dinsdag, in de commissie op Boom en Bosch bleek dat de standpunten over de financiering ver uiteen liggen. In het najaar komt er weer een nieuw voorstel. Met een groot spandoek protesteerden de voetbalverenigingen DOB, VV Maarssen, DWSM, OSM’75, VIOD, SV  De Vecht, FC Breukelen, NiTA en VV Kockengen voor de ingang tegen de plannen.

De publieke tribune was dicht vanwege de coronabeperkingen en een deel van de voorzitters had zich buiten geïnstalleerd om via de laptop de vergadering te volgen via de site van de gemeente. Vanwege een storing werd de commissie toch niet ingezonden en mocht de groep alsnog naar binnen.

De gemeente wil de laatste fase van de harmonisatie afronden. De velden krijgen nog een laatste opknapbeurt met het wegwerken van achterstallig onderhoud voor de de komende tien of 15 jaar en dat moeten de verenigingen zelf het onderhoud gaan bekostigen volgens een nieuwe verdeelsleutel, die voor alle sportverenigingen geldt. Een-derde wordt nog door de gemeente betaalt en twee-derde moeten de clubs zelf betalen. Het idee is dat je de komende jaren dan kan sparen, maar voor kleine clubs wordt dit een te grote opgave, zo is de vrees bij de verenigingen. Het gevolg kan zijn dat clubs dan omvallen.

‘Er wordt al te lang gepraat over een oplossing voor de Harmonisatie investeringen buitensport en een aantal verenigingen komt in grote problemen indien langer wordt gewacht met het achterstallig onderhoud’, aldus fractievoorzitter Gemke van GroenLinks. ‘De voetbalverenigingen zijn bereid zijn het onderhoud over te nemen onder de voorwaarde dat na 3 jaar een evaluatie plaatsvindt, waarin door een onafhankelijke partij getoetst wordt of de clubs voldoende kennis en ervaring hebben kunnen opbouwen om de velden op het vereiste niveau te houden en of de middelen wel toereikend zijn geweest. Ook andere verenigingen willen meedenken hoe de lange termijn onderhoud het beste kan worden uitgevoerd.’  Het idee is nu om snel alles aan te pakken en dan later pas af te spreken hoe nu verder met het onderhoud moet. Mar dat voorstel kon niet rekenen op een meerderheid in de commissie en nu komt het oude voorstel weer op de agenda. 

Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport
Afbeelding
Oliebollenactie De Ark gaat de oliebollen weer zelf bakken Lezersnieuws
Afbeelding
Boekpresentatie ‘Soldaten in de Vechtstreek’ bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
Het Kompas krijgt knutselpapier van enorme omvang Nieuws