Afbeelding

Gemeente gaat verder met toekomst Nieuwersluis

Nieuws

STICHTSE VECHT > Gemeente Stichtse Vecht startte in 2019 met het actualiseren van bestemmingsplan ‘Kern Nieuwersluis’. Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Kern Nieuwersluis’ lag toen ter inzage. De gemeente wil de bestemmingsplanprocedure nu weer hervatten.

Procedure lag stil

Door de coronamaatregelen was het lastig om participatie op de normale manier te laten plaatsvinden. Ook was er onduidelijkheid over ontwikkelingen op individuele percelen en over de voortgang van het bestemmingsplan ‘Ligplaatsen de Vecht’. Deze ontwikkelingen hebben invloed op het bestemmingsplan.

Ontwerp bestemmingsplan straks weer ter inzage

Hoewel er nog onzekerheden zijn, willen we de bestemmingsplanprocedure nu voortzetten. Langer wachten levert problemen op bij de vergunningverlening, de beoordeling van handhavingsverzoeken en de invoering van de Omgevingswet. Gemeente Stichtse Vecht wil daarom het ontwerp bestemmingsplan ter inzage leggen.

Planning inzage: eind september

De verwachting is dat je het bestemmingsplan eind september 2021 kunt bekijken en hierover je mening kunt geven. Het ontwerpbestemmingsplan (verbeelding, regels en toelichting) ligt dan gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. Je kunt deze inzien op het gemeentekantoor of via ruimtelijkeplannen.nl.

Informatie voor inwoners en belanghebbenden

Heb je eerder al een reactie ingediend tegen het voorontwerp bestemmingsplan? Dan ontvang je een schriftelijke reactie en uitnodiging voor (digitaal) overleg, nog vóór het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt. Belanghebbenden binnen het plangebied ontvangen informatie via een Wijkbericht. Zij kunnen ook een (digitale) afspraak plannen, ten tijde van de inzage.

Vragen

Bel bij vragen over deze vooraankondiging naar telefoonnummer 14 0346. Stel je vragen aan de heer J. Broeke, van het team Ruimtelijke Ontwikkeling.

Afbeelding
Nieuwbouw Kockenest van start Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd
Afbeelding
Muziekfeest Maarssenbroek 50 jaar groot succes Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws
Afbeelding
Alternatieve lintjesregen in Maarssen-Dorp voor hulp aan kinderen in Oekraïne Nieuws
Afbeelding
Gezellige Koningsdag in Kockengen Lezersnieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend
Afbeelding
Badeendrace in de Vecht weer groot succes Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht kleurde Oranje, wethouders en burgemeester hele dag op pad langs activiteiten Nieuws
Afbeelding
Subsidie voor compensatie hogere huur- en energiekosten voor Publieke en maatschappelijke organisaties in Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Ondernemers met het oplossen netcongestie problematiek Energiehub kansrijk voor bedrijventerrein Mijdrecht Ondernemend