Ineke van Rossum en Daan Weenk van Stichting Leergeld ontvangen de cheque t.w.v. € 5.000,- van de duovoorzitters Odette Radecker en Rob Lichtveld.
Ineke van Rossum en Daan Weenk van Stichting Leergeld ontvangen de cheque t.w.v. € 5.000,- van de duovoorzitters Odette Radecker en Rob Lichtveld.

Rotaryclub Maarssen Breukelen viert 14e lustrum: 70 jaar actueel in het creëren van gelijke kansen in de maatschappij.

Nieuws

STICHTSE VECHT > Gestart op 8 februari 1951 en 70 jaar trouw aan de primaire doelstelling; fellowship in dienst voor een meer eerlijke maatschappij. De gedachten van de oprichters destijds is vandaag de dag actueler dan ooit; het creëren van gelijke kansen voor iedereen in de maatschappij. In het kader van gelijke kansen creëren heeft Rotaryclub Maarsen Breukelen gekozen voor een structurele samenwerking met Stichting Leergeld Stichtse Vecht. Omdat nu meedoen straks meetellen is.

Ter gelegenheid van het 14e lustrum -door Corona pas op 28 augustus gevierd bij InnStyle en aanstaande zaterdag 25 september in De Olifant, beiden in Maarssen- is een cheque ter waarde van € 5.000 overhandigd aan Stichting Leergeld.

Odette Radecker en Rob Lichtveld, duovoorzitters van Rotaryclub Maarssen Breukelen “Ook kinderen uit gezinnen met een smalle beurs moeten volwaardig kunnen meedoen aan activiteiten binnen en buiten de school. Uitsluiting heeft namelijk ernstige gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen”

De Rotary gedachte is actueel. Iedere samenleving heeft in meer of mindere mate te maken met sociale ongelijkheid. Tussen verschillende bevolkingsgroepen bestaat er ongelijkheid. Sociale ongelijkheid heeft als betekenis dat niet iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft. Gelijke kansen betekent niet automatisch dat de resultaten ook voor iedereen hetzelfde zijn. Iedereen heeft nog steeds zijn eigen talenten, mate van geluk en aangeboren karaktereigenschappen. In essentie is het kunnen creëren van gelijke kansen waar het om draait.

Bestuursleden Ineke van Rossum en Daan Weenk van Stichting Leergeld Stichtse Vecht “Kinderen mogen geen nadeel ondervinden van de financiële situatie van hun ouders. Wij geven voorlichting over beschikbare middelen, bemiddelen tussen ouders en hulpverlenende instanties of zorgen voor eventueel aanvullende materiële hulp in de vorm van een gift in natura. Denk aan een fiets, laptop, sport-, muziek-, dans-, toneel-, kunstlessen, bijles”.

Edo Ankum van Stichting Rondje Pampus overhandigt cheque aan Gebiedsteam van Landschap Noord-Holland
Rondje Pampus overhandigt cheque van € 5.000,- voor Otteronderzoek Lezersnieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Bingo in Vreeland Vrije tijd
Afbeelding
Tennissen bij LTV Breukelen Sport
Afbeelding
Vroege Vogelwandeling ANV in Bethunepolder Vrije tijd
Afbeelding
Hemelvaart en Pinksteren: aangepaste openingstijden gemeentekantoor en afvalscheidingsstations Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Afbeelding
Wiekenfeest bij molen De Hoop in Loenen, burgemeester Reinders laat de wieken draaien Nieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
Afbeelding
Matineeconcert van het Nederlands Concert Mannenkoor in Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de molens en gemalen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Vrije tijd
Afbeelding
GCM Wandeltocht 17 mei bij het 50-jarig bestaan van het gezondheidscentrum Lezersnieuws