Afbeelding

Help mee, onderteken de petitie voor behoud van de pont over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Nieuwer ter Aa

Nieuws

NIEUWER TER AA > De Fietsersbond, Wandelnet, Te Voet, Vrienden van de Voetveren, Landelijk Fietsplatform en Actiecomité “Laat ons niet zwemmen” voeren gezamenlijk actie tegen de opheffing van de pont over het Amsterdam-Rijnkanaal door Rijkswaterstaat. Ze zijn een petitie gestart om minister Mark Harbers op andere gedachten te brengen. “Met hun handtekening laten de fietsers en wandelaars zien dat ze hartstikke boos zijn over de plannen van Rijkswaterstaat”, aldus directeur Esther van Garderen van de Fietsersbond.

Het pontje is van groot belang voor inwoners van Nieuwer ter Aa, omdat in het dorp bijna geen voorzieningen zijn. De pont wordt ook gebruikt door leerlingen die in Breukelen op school zitten en door talloze recreatieve fietsers en wandelaars.

De pont vaart sinds 1888 over het kanaal en de overtocht is gratis. Rijkswaterstaat geeft als reden voor de opheffing dat de overtocht onveilig is, maar dat geloven de organisaties niet. Het lijkt eerder om een bezuiniging te gaan.

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat liet in antwoord op Kamervragen helaas weten de opvatting van Rijkswaterstaat te delen, hij ziet geen probleem in het omlopen en omfietsen en vindt dat de gemeente maar zelf moet betalen wanneer er een fietsbrug gewenst is als alternatief.

Het opheffen van de pont betekent voor velen een kilometerslange omweg via een onveilige route. “Als de pont echt niet behouden kan blijven, dan moet Rijkswaterstaat zorgen voor een veilig en aantrekkelijk alternatief op deze plek” aldus directeur Ankie van Dijk van Wandelnet.

Afbeelding
Vleermuiskasten in het Henk van der Griftpark in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Vogels hebben naar het zin in het Henk van der Griftpark Lezersnieuws
Afbeelding
Zoektocht naar horecaondernemer voor 't Kikkerfort in Breukelen duurt voort Gemeente
Waterschap AGV
Nieuw gemaal en stuw voor betere waterkwaliteit Hollands Ankeveense Plassen Nieuws
Afbeelding
Nieuwbouw Kockenest van start Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd
Afbeelding
Muziekfeest Maarssenbroek 50 jaar groot succes Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws
Afbeelding
Alternatieve lintjesregen in Maarssen-Dorp voor hulp aan kinderen in Oekraïne Nieuws
Afbeelding
Gezellige Koningsdag in Kockengen Lezersnieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend