Afbeelding

Stap voor stap aanpak van de eenzaamheid in Stichtse Vecht

Nieuws

MAARSSENBROEK > Vorige week was het de week tegen eenzaamheid. In deze week is er jaarlijks extra aandacht voor het onderwerp eenzaamheid. Het kernteam ‘Samen tegen Eenzaamheid Stichtse Vecht’ heeft een stroomschema gemaakt. Dit schema heeft als doel om stap voor stap te kijken wat je kunt doen bij mensen die eenzaamheidsgevoelens ervaren. Wethouder Karin van Vliet wandelde op de eerste dag van deze week mee tijdens Wandelen & Meer! en onthulde daar ook het stroomschema. De komende maanden wordt het stroomschema verder verspreid.

Het stroomschema geeft handvatten om iemand die kampt met gevoelens van eenzaamheid verder te helpen. De allereerste vraag is dan ook ‘ Vermoedt u eenzaamheid?’. Als dit zo is ga je naar de volgende stap om in gesprek te kijken of het bespreekbaar is. Steeds volgen er vragen, die met ja of nee beantwoordt kunnen worden. Aan het einde van het stroomschema kijk je of de persoon zelf aan de slag gaat of meer nodig heeft en zijn er mogelijkheden tot doorverwijzen. Het stroomschema is ontstaan in samenwerking met onder andere huisartsen, praktijkondersteuners, de GGZ-jeugdarts en maatschappelijk werkers. Uit de enquête kwam dat 88 % van hen zag dat het stroomschema als een hulpmiddel kan worden ingezet. Hun input heeft geleid tot een praktisch instrument. Tevens is dit stroomschema mogelijk gemaakt door de STAG en het preventieakkoord.

Dit jaar wordt het stroomschema verder onder de aandacht gebracht. Eerst bij alle zorgaanbieders en maatschappelijke organisaties en daarna ook bij de inwoners. Het kernteam ‘Samen tegen Eenzaamheid’ hoopt dat het stroomschema een ondersteuning is en zal hier de komende tijd veel bekendheid aan geven, zowel online als offline.

Mocht je meer informatie willen? Dan kan je www.samentegeneenzaamheidsv.nl bezoeken waar naast het stroomschema nog meer informatie te vinden is over eenzaamheid.

Afbeelding
Lezing in Vreeland over het rampjaar 1672 - 1673 vanuit een andere invalshoek Vrije tijd
Afbeelding
Stichtse Vecht investeert in buitensport “Deze investering is goed voor leefbaarheid in dorpen" Nieuws
Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
Burgemeester Reinders leest voor op de Bijenschans Gemeente
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Nieuws
Afbeelding
Jaagpad terug langs de Vecht en het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Levendige tentoonstelling 100 jaar tuinbouw Vleuten Nieuws
Afbeelding
BuurtAED-actie in Zandpad/Machinekade groot succes Nieuws
Afbeelding
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Wagendijk Kockengen in slechte staat, informatieavond over de reconstructie Nieuws