Afbeelding

Stap voor stap aanpak van de eenzaamheid in Stichtse Vecht

Nieuws

MAARSSENBROEK > Vorige week was het de week tegen eenzaamheid. In deze week is er jaarlijks extra aandacht voor het onderwerp eenzaamheid. Het kernteam ‘Samen tegen Eenzaamheid Stichtse Vecht’ heeft een stroomschema gemaakt. Dit schema heeft als doel om stap voor stap te kijken wat je kunt doen bij mensen die eenzaamheidsgevoelens ervaren. Wethouder Karin van Vliet wandelde op de eerste dag van deze week mee tijdens Wandelen & Meer! en onthulde daar ook het stroomschema. De komende maanden wordt het stroomschema verder verspreid.

Het stroomschema geeft handvatten om iemand die kampt met gevoelens van eenzaamheid verder te helpen. De allereerste vraag is dan ook ‘ Vermoedt u eenzaamheid?’. Als dit zo is ga je naar de volgende stap om in gesprek te kijken of het bespreekbaar is. Steeds volgen er vragen, die met ja of nee beantwoordt kunnen worden. Aan het einde van het stroomschema kijk je of de persoon zelf aan de slag gaat of meer nodig heeft en zijn er mogelijkheden tot doorverwijzen. Het stroomschema is ontstaan in samenwerking met onder andere huisartsen, praktijkondersteuners, de GGZ-jeugdarts en maatschappelijk werkers. Uit de enquête kwam dat 88 % van hen zag dat het stroomschema als een hulpmiddel kan worden ingezet. Hun input heeft geleid tot een praktisch instrument. Tevens is dit stroomschema mogelijk gemaakt door de STAG en het preventieakkoord.

Dit jaar wordt het stroomschema verder onder de aandacht gebracht. Eerst bij alle zorgaanbieders en maatschappelijke organisaties en daarna ook bij de inwoners. Het kernteam ‘Samen tegen Eenzaamheid’ hoopt dat het stroomschema een ondersteuning is en zal hier de komende tijd veel bekendheid aan geven, zowel online als offline.

Mocht je meer informatie willen? Dan kan je www.samentegeneenzaamheidsv.nl bezoeken waar naast het stroomschema nog meer informatie te vinden is over eenzaamheid.

Afbeelding
Fefinitieve uitslag van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Gemeente
Afbeelding
MEC Maarssen opent uniek buitenleslokaal 't Nest in wijkpark Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Definitieve uitslag waterschapsverkiezing De Stichtse Rijnlanden met kandidaten Gemeente
Afbeelding
College stuurt beleid voor zonnevelden naar de gemeenteraad Grootschalige elektriciteitsopwekking met zonnevelden in De Ronde Venen Nieuws
Afbeelding
De Heeren van Maarssen is opnieuw in goede handen Ondernemend
Afbeelding
Cees van den Oosten erelid van ondernemingsvereniging OVSV Ondernemend
Afbeelding
Lopen, huppelen en rennen voor het nieuwe klimrek. Leerlingen WereldKidz Bolenstein zetten sponsorloop op touw Nieuws
Afbeelding
Tweede plaats voor Brandweer Breukelen tijdens Vaardigheidstoets Nieuws
Afbeelding
Uitje met bier belevenis op Slot Zuylen Vrije tijd
Afbeelding
QR-route van Museum Vredegoed te Tienhoven Vrije tijd
Afbeelding
De Vondel wordt het nieuwe Dorpshuis van Maarssen Dorp Nieuws
Afbeelding
Nieuwe cijfers Utrechtse woningmarkt onderstrepen noodzaak betaalbare woningen Nieuws
Afbeelding
Mantelzorgbijeenkomst in Maarssen: Zeg JA bij dementie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws