Afbeelding

Basisschool de Klaroen tekent contract voor de Bibliotheek op school

Nieuws

MAARSSEN > Op 23 november 2022 hebben Eric de Haan, directeur Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen en Niels van Heuven, directeur van basisschool de Klaroen in Maarssen het contract getekend voor de Bibliotheek op school.

Veel scholen hebben na de Coronacrisis leerlingen met een leerachterstand. Het rijk heeft daarom subsidie beschikbaar gesteld voor alle scholen. Dankzij deze subsidie kon de Klaroen dit jaar starten met de Bibliotheek op school.

De Bibliotheek op school is een landelijk aanpak waarbij de Bibliotheek en de school nauw samenwerken op het gebied van taalontwikkeling, leesplezier en leesmotivatie.

Kinderen die meer lezen worden beter in taal. Elke dag 15 minuten lezen, levert 1.000 nieuwe woorden in een jaar op. Maar met een goede collectie boeken alleen ben je er niet. Kinderen die niet van lezen houden, moeten eerst enthousiast gemaakt worden. De leesconsulent geeft regelmatig boekpromotie in de klassen en weet leerlingen door een persoonlijk gesprek te wijzen op boeken die zij wel leuk vinden. Daarnaast worden ook de leerkrachten geschoold en krijgen ze diverse activiteiten aangereikt om het lezen leuker te maken.

Om de resultaten goed te meten en het beleid aan te kunnen passen, doen de scholen jaarlijks mee met de landelijke monitor. Niels van Heuven: “Met deze subsidie willen wij het leesonderwijs dat door de corona is ingezakt weer een boost geven. Met als doel: eerst kunnen lezen en daarna een lezer worden. Als de leerlingen de school als lezer verlaten geeft ze dat een goede start voor de rest van hun leven”. 

Scholen die ook mee willen doen, kunnen contact opnemen met de Bibliotheek. Meer informatie op onze site: www.bibliotheekavv.nl/onderwijs

Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
Het Kompas krijgt knutselpapier van enorme omvang Nieuws
Afbeelding
De inschrijving voor de 40e IJsselsteinloop is geopend! Sport
Afbeelding
De Ronde Venen is het niet eens met nachtvluchten Schiphol, zorgt voor teveel overlast Nieuws
Afbeelding
Werkconferentie van kerken in Stichtse Vecht in teken van Barmhartigheid en de menselijke maat Nieuws
Afbeelding
Diamanten bruidspaar Gerrit Soede en Corrie Bakhuisen in Vreeland. Gemeente
Afbeelding
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Nieuwjaars Party in de Wilgenplas. Vrije tijd
Afbeelding
St. Antonius kiest voor Leidsche Rijn als centrale locatie in de toekomst Nieuws