Afbeelding

De Vondel wordt het nieuwe Dorpshuis van Maarssen Dorp

Nieuws

MAARSSEN >  ‘Als een zwaard van Damocles hing het volledig sluiten van De Vondel als Gemeenschapshuis boven ons hoofd. Het is gelukt om de Vondel te behouden als dorpshuis. Als een Stichting met eigen bestuur. De Vondel kan uitgroeien tot een echt Dorpshuis in Maarssen’, aldus enkele inwoners, die nauw betrokken zijn bij de werkgroep over de toekomst en invuling. De gemeente heeft het besluit nog niet officieel naar buiten gebracht dus de details komen nog.

Behalve de kerk gebonden ontmoetingscentra is er in Maarssen Dorp nog geen algemeen ontmoetingscentrum voor jong en oud. En dat is hard nodig in deze ontmoetingsarme periode. De Vondel was tot nu toe met name gericht op senioren. Maar dat kan en moet anders. Een werkgroep van maar liefst zes mens sterk is bezig met de overgang van een afhankelijke Vondel naar een onafhankelijke dorpshuis met een eigen bestuur. Dit moet in de tweede helft van dit jaar zóver zijn, dat er met deze stichting kan worden gestart. Voor de Stichting en het bestuur van de stichting zijn mensen nodig. 

Als U/jullie zin hebt/ hebben in een uitdaging als bestuurslid of vrijwilliger voor het helpen opbouwen van een dorpshuis in Maarssen Dorp, waar alle mogelijkheden open liggen, het gebouw al bestaat, de vrijwilligers nog steeds aanwezig zijn en de gemeente open staat voor nieuwe ideeën, stuur dan een mailtje met wat u wilt of met uw ideeën naar pj.vandenbrink@casema.nl of als u dat lastig vindt laat een berichtje achter bij De Vondel t.a.v. Peter van den Brink. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Het wordt vast een gezellig Dorpshuis!

Afbeelding
Timmerarends neemt de leiding na spectaculaire polsstokverspringwedstrijd in Kockengen Sport
Afbeelding
Tenniskampioenen bij Luck Raeck in de voorjaarscompetitie Sport
Afbeelding
Concert Gaudiozo in Vinkeveen Vrije tijd
Afbeelding
Signeersessie met 'Queen of Crime' bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Boekenmarkt in Breukelen op zaterdag 17 juni Vrije tijd
Afbeelding
Weer waarschuwing extra snelheidscontroles rondweg Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
60 plussers: sterker door ZilverFitness Het hele lesuur een gediplomeerde vaste coach Ondernemend
Afbeelding
90 jaar Zwemvereniging Zwemlust Nieuwersluis Lezersnieuws
Afbeelding
Video Zoektocht naar nieuwe kinderburgemeester Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Reizigers vinden weg terug naar Utrechts OV Nieuws
Afbeelding
College geeft Ontwerp Kerkenvisie Stichtse Vecht vrij voor inspraak Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad De Ronde Venen wil herbenoeming burgemeester Maarten Divendal Gemeente
Afbeelding
Uitbreiding van bestaande hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk geniet de voorkeur, nu plan maken voor de inpassing Nieuws
Afbeelding
Veteranenbijeenkomst Stichtse Vecht op 17 juni Gemeente