Afbeelding
Gemeente Utrecht

Vanaf 1 november 2023 betaald parkeren in Werkspoor

Nieuws

UTRECHT > Vanaf 1 november 2023 komt er betaald parkeren in Werkspoor. In 2019 heeft de gemeenteraad besloten om betaald parkeren in te voeren in de buurten rondom de Cartesiusdriehoek. 

In de nieuwe wijk Cartesius komt weinig parkeerruimte. Betaald parkeren in de omgeving voorkomt uitwijkgedrag van parkeerders uit de nieuwe wijk naar omliggende buurten en zorgt voor minder drukte op de toegangswegen. Het betaald parkeren gaat gelden van maandag tot en met zaterdag van 06.00 tot 11.00 uur ‘s morgens. Buiten deze tijden is parkeren gratis. 

Op 6 september organiseren wij een informatieavond Vanaf 1 november 2023 is het tarief voor kort parkeren op straat in deze buurt € 4,01 per uur. Bezoekers kunnen betalen bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp. Kijk voor meer informatie over het invoeren van betaald parkeren in uw buurt op www.utrecht.nl/parkerenwerkspoor. 

U kunt vanaf 4 oktober 2023 bedrijfsparkeervergunningen aanvragen. Een bedrijfsparkeervergunning wordt niet op een vast kenteken uitgegeven, u kunt online regelen wie uw zakelijke parkeervergunning(en) mag gebruiken. Bewoners en bedrijven krijgen bij de invoering van betaald parkeren te maken met een nieuwe situatie en nieuwe regels. Daarom kunnen bewoners en bedrijven éénmalig extra vergunningen aanvragen. Naast de standaard kunnen bedrijven maximaal 6 vergunningen extra aanvragen. Het aantal standaard vergunningen waarop het bedrijf recht heeft, hangt af van het aantal personeelsleden en de vierkante meters vloeroppervlak. Het is niet zeker of u de extra vergunningen krijgt. Dit is afhankelijk van de ruimte op straat. Meer informatie over bedrijfsvergunningen vindt u op www.utrecht.nl/parkerenbedrijf. 

 Als er bij uw bedrijf ruimte is om te parkeren op eigen terrein, of als u een eigen of gedeelde garage of een gedeeld parkeerterrein heeft, dan trekken we deze af van het aantal parkeervergunningen dat u kunt krijgen De buurten waar het om gaat zijn de Schepenbuurt, Cartesiusweg en het Werkspoorkwartier. In de wijk Cartesius, in Schepenbuurt en aan de Cartesiusweg is betaald parkeren ingevoerd per 1 mei 2023. Met de bewoners van de Schepenbuurt en de Cartesiusweg is een participatietraject geweest over hoe betaald parkeren zou worden ingevoerd. Hier zijn onder meer de tijden voor betaald parkeren uitgekomen die ook gaan gelden voor Werkspoor. Voor de bedrijven in Werkspoor is overlegd met de Bedrijvenkring Cartesiusweg (BKC). Omdat in de buurten rondom Werkspoor inmiddels betaald parkeren is ingevoerd en in het najaar de plannen voor betaald parkeren in de hele stad naar de gemeenteraad gaan voor behandeling, is besloten om per 1 november ook in Werkspoor betaald parkeren in te voeren. We hebben gekozen voor deze datum, zodat bedrijven meer tijd hebben om eventuele voorbereidingen te treffen. De gemeente blijft in gesprek met de BKC over verkeersveiligheid en de wens om Werkspoor te vergroenen.

Afbeelding
WOII-veteranen ontsteken het Nationaal Bevrijdingsvuur Bevrijdingsvuur onderweg naar Goudestein in Maarssen Nieuws
Herdenking in Maarssen-Dorp bij Goudestein
Stichtse Vecht was even stil om 20.00 uur bij de herdenkingen Nieuws
Afbeelding
Pink Ribbon Soester Wandelweekend populair: al 1.500 inschrijvingen Vrije tijd
Edo Ankum van Stichting Rondje Pampus overhandigt cheque aan Gebiedsteam van Landschap Noord-Holland
Rondje Pampus overhandigt cheque van € 5.000,- voor Otteronderzoek Lezersnieuws
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 5 mei en donderdag 9 mei Lezersnieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Bingo in Vreeland Vrije tijd
Afbeelding
Tennissen bij LTV Breukelen Sport
Afbeelding
Vroege Vogelwandeling ANV in Bethunepolder Vrije tijd
Afbeelding
Hemelvaart en Pinksteren: aangepaste openingstijden gemeentekantoor en afvalscheidingsstations Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Afbeelding
Wiekenfeest bij molen De Hoop in Loenen, burgemeester Reinders laat de wieken draaien Nieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd