Afbeelding

De Kledingbank Stichtse Vecht bestaat 10 jaar, actie met gratis artikelen

Nieuws

STICHTSE VECHT > Deze week bestaat de Stichting Kledingbank Stichtse Vecht 10 jaar. Gestart door een groep vrijwilligers met als doel de kloof tussen arm en rijk in de gemeente te verkleinen. Er werd begonnen met een maandelijkse inzameling en uitgifte van kleding. De zoektocht naar een goede ruimte is nooit gestopt en tijdens Corona ging de kledingbank zelfs helemaal op non-actief.

10 jaar later is de kledingbank uitgegroeid tot een organisatie met zo’n 25 vrijwilligers. In het voormalige politie buro van Breukelen aan de Brouwerij 11 wordt op 3 dagen per week kleding ingezameld en tegen een laag bedrag verkocht. Klanten komen steeds meer uit de hele gemeente, het zijn deelnemers van de voedselbank, U-pas houders en mensen die kleding graag langer willen dragen. In de afgelopen jaren zijn er diverse donaties gedaan aan de daklozenopvang, slachtoffers van natuurgeweld en oorlog. Onbruikbare kleding wordt doorgezonden naar Dorcas.

Er wordt kinder-, dames- en herenkleding aangeboden, maar ook schoenen en bed textiel worden volop gedoneerd. Omdat iedereen een eigen smaak, maat en behoefte heeft, wordt de kleding tegen een laag bedrag verkocht. Vanaf de start zijn de prijzen zeer laag. De stichting heeft geen winstoogmerk en de opbrengst gaat weer terug naar de laagste inkomens.

Vanaf donderdag wordt het jubileum gevierd. Alle klanten krijgen bij aankoop een duurzame jubileum shopper met daarin 2 gratis nieuwe artikelen naar keuze. 

Afbeelding
Nieuwbouw Kockenest van start Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd
Afbeelding
Muziekfeest Maarssenbroek 50 jaar groot succes Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws
Afbeelding
Alternatieve lintjesregen in Maarssen-Dorp voor hulp aan kinderen in Oekraïne Nieuws
Afbeelding
Gezellige Koningsdag in Kockengen Lezersnieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend
Afbeelding
Badeendrace in de Vecht weer groot succes Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht kleurde Oranje, wethouders en burgemeester hele dag op pad langs activiteiten Nieuws
Afbeelding
Subsidie voor compensatie hogere huur- en energiekosten voor Publieke en maatschappelijke organisaties in Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Ondernemers met het oplossen netcongestie problematiek Energiehub kansrijk voor bedrijventerrein Mijdrecht Ondernemend