Afbeelding

Deuren van het Minkema College weer open voor groep 7 en 8

Ondernemend

WOERDEN > Na twee jaar online voorlichting vanwege corona kunnen op 11 & 12 november de deuren van het Minkema College eindelijk weer open om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met het voortgezet onderwijs. Weer ‘ouderwets’ rondlopen en binnenkijken bij lokalen, meedoen aan opdrachten en proefjes, vragen stellen aan leerlingen en docenten. “Ongelooflijk fijn dat het weer kan”, aldus Annemieke Kalshoven-Tol, directeur onderwijs Minkema College. Het was best pionieren de afgelopen jaren om de school online goed te laten zien aan groep 8-leerlingen die hun keuze voor het voortgezet onderwijs moesten maken. 

Kalshoven-Tol: “Met de live Online Tour vorig jaar hebben we getracht een zo’n waarheidsgetrouw mogelijk beeld te schetsen van onze school. Uit de reacties bleek dat we hierin goed waren geslaagd, maar we vinden het natuurlijk véél leuker om iedereen in de school te ontvangen.” En dit bezoek aan de school kan dus weer op vrijdag 11 en zaterdag 12 november. Beide locaties van het Minkema College hebben die dag de deuren geopend voor basisschoolleerlingen uit Woerden en de omgeving. “Op onze vmbo-locatie aan de Steinhagenseweg presenteren alle vakken zich in de diverse lokalen, is er een presentatie in de aula en kun je in de MakerSpace kennismaken met onze creatieve en technische vakken”, aldus Kalshoven-Tol. Op de havo/vwo-locatie aan de Minkemalaan kunnen bezoekers 4 routes volgen die hen langs alle vakken brengt. “Als je het leuk vindt, wandelt één van onze leerlingen met je mee als tourguide. Ook zitten er leerlingen klaar voor ‘Vraag maar raak’: alle vragen die je hebt over het Minkema of het voortgezet onderwijs kun je aan hen stellen.” Verplaatsing open dagen van januari naar november Voor de zomervakantie besloten de vo-scholen in de regio Woerden gezamenlijk om de Open Dagen te vervroegen van januari naar november om zo eventuele beperkende coronamaatregelen voor te zijn. “

De Open Dagen zijn nu weliswaar vroeg in het schooljaar, maar het geeft de leerlingen alvast kans om lekker rond te snuffelen, de sfeer te proeven en te ontdekken of de school bij hen past. In januari en februari bieden we vervolgens nog Open Lesmiddagen aan waar leerlingen een proefles kunnen volgen. Dan hebben groep 8-leerlingen hun voorlopig advies meestal gekregen en kunnen ze dus gerichter een kijkje gaan nemen bij de scholen van hun voorkeur.”

Edo Ankum van Stichting Rondje Pampus overhandigt cheque aan Gebiedsteam van Landschap Noord-Holland
Rondje Pampus overhandigt cheque van € 5.000,- voor Otteronderzoek Lezersnieuws
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 5 mei en donderdag 9 mei Lezersnieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Bingo in Vreeland Vrije tijd
Afbeelding
Tennissen bij LTV Breukelen Sport
Afbeelding
Vroege Vogelwandeling ANV in Bethunepolder Vrije tijd
Afbeelding
Hemelvaart en Pinksteren: aangepaste openingstijden gemeentekantoor en afvalscheidingsstations Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Afbeelding
Wiekenfeest bij molen De Hoop in Loenen, burgemeester Reinders laat de wieken draaien Nieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
Afbeelding
Matineeconcert van het Nederlands Concert Mannenkoor in Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de molens en gemalen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Vrije tijd