Leerlingen Annabelle en Nina zijn twee van de vele leerlingen die hielpen tijdens de Open Dagen van het Minkema College.
Leerlingen Annabelle en Nina zijn twee van de vele leerlingen die hielpen tijdens de Open Dagen van het Minkema College.

Grote belangstelling Open Dagen bij Minkema College

Ondernemend

WOERDEN > Ruim 4.000 leerlingen en ouders zijn tijdens de Open Dagen van het Minkema College op 26 en 27 januari op bezoek geweest om kennis te maken. Beide locaties - Steinhagenseweg (vmbo, mavo/havo) en Minkemalaan (havo & vwo) - hadden hun deuren geopend en konden dus rekenen op een zeer grote belangstelling.

Tijdens de Open Dagen konden leerlingen uit groep 7 en groep 8 rondlopen door de gebouwen, in lokalen kennismaken met de verschillende vakken, een presentatie bijwonen en bovenal de sfeer proeven en kletsen met leerlingen en docenten. Ruim 300 leerlingen van het Minkema College hielpen tijdens de Open Dag mee om hun school te laten zien.

“Ik vond het erg leuk om de leerlingen van de basisschool rond te leiden. Ze hadden best wat vragen over hoe het nou gaat op de middelbare en dan is het natuurlijk tof om het antwoord te krijgen van iemand die hier elke dag rondloopt”, zeggen tweedejaars leerlingen Annabelle en Nina.

Veel belangstelling was er voor de vele keuzemogelijkheden die het Minkema College te bieden heeft. Annet van de Wouw, afdelingsleider leerjaar 1 havo & vwo: “Al meteen in het eerste jaar kun je op het havo en vwo kiezen uit allerlei verschillende Minkema Discovery-modules zoals Filosofie, Fotografie of Zonnestelsel. Daarmee verrijk je jouw eigen lesprogramma. Maar ook het talentonderwijs zoals olympiades en de vele leerlingenclubs (o.a. debatteam, schaakclub en schoolband) zorgen ervoor dat je meer bagage voor het leven krijgt.”

Voor het vmbo zit de verrijking in talentlessen zoals freerun of muziekproductie en in de 12 keuzevakken op vmbo-basis en -kader waar elke leerling er vier uit mag kiezen. Ruben Boerma, afdelingsleider vmbo-basis/kader: “Komend schooljaar bieden we vier nieuwe keuzevakken: Haarverzorging, Elektronica, Robotica en Theater. Hiermee sluiten we aan op de wensen van leerlingen en van mbo-opleidingen.”

Geïnteresseerde leerlingen kunnen de komende weken nog eens extra kennismaken met het Minkema College tijdens de Open Lesmiddagen op 8 februari (havo/vwo) en 12 februari (vmbo). Speciaal voor leerlingen die benieuwd zijn naar het Technasium is er een Open Technasiumdag op 15 februari. 

“We kijken terug op twee heel fijne dagen waarin we de bezoekers echt de Minkema-sfeer hebben kunnen laten ervaren. Voor veel ouders was het ook een geruststelling om te weten dat er bij het Minkema gegarandeerd een plekje is als zij de school bij de aanmelding op de eerste plaats zetten”, aldus Annet van de Wouw.

Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Ludieke Pubquiz van jarige Historische Kring Loenen in de feesttent Lezersnieuws
Afbeelding
Wethouder Karin van Vliet opent Activiteitencentrum Zebraspoor Nieuws
Afbeelding
Afvallen met injecties: doorbraak op het gebied van gewichtsverlies Ondernemend
Buitenplaats Doornburg
Rondleiding historische buitenplaatsen Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Kom voetballen bij VIOD, 10 mei speciale clinic voor de jeugd Sport
Afbeelding
Volledige afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht, noodweg auto's en bestelbussen Nieuws
J.W.Sloeserwij, Janet en P.U Fagginger Auer.
Mooi afscheid van Janet bij huisarts/apotheek Kockengen Nieuws
Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen
Zwemvereniging Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws