Wethouder Van Vliet opent gezondheidsbeurs
Wethouder Van Vliet opent gezondheidsbeurs

Video Lekker in je vel-beurs, de gezondste beurs van Stichtse Vecht

Ondernemend

STICHTSE VECHT > Ruim 100 bezoekers en 60 deelnemers bezochten de ‘Lekker in je vel-beurs’ -de gezondste beurs van Stichtse Vecht in Safari

 Nadat in andere gemeentes (waaronder Utrecht) soortgelijke evenementen werden afgezegd, kon Stichtse Vecht wèl genieten van een bruisende leefstijlbeurs. De beurs bestond uit diverse workshops, een aantal interessante sprekers en een gezondheidsplein vol met maatschappelijke organisaties die de bezoekers konden helpen bij zaken waar zij tegenaan liepen aangaande hun leefstijl en gezondheid. Bij de MOmenz stand kon je bijvoorbeeld een quick scan krijgen van jouw positieve gezondheid en konden de welzijnsadviseurs inwoners daarop gericht advies geven.


Het programma werd die dag gepresenteerd door niemand minder dan Jaap Jongbloed. Een zeer ervaren presentator en journalist die ook zelf de nodige kennis en ervaring heeft op het gebied van positieve gezondheid. Met vele praktische tips wist hij de bezoekers dan ook te inspireren en bewust te maken dat je met kleine aanpassingen al een groot resultaat kunt bereiken.

Ook de workshops werden goed bezocht en leverden enthousiaste reacties op van zowel aanbieders als deelnemers. De grootste klapper was dan ook de workshop ‘Slaapverwekkend’ waarin inwoners handvatten kregen om hun slaap te verbeteren. Deze workshop was in 2023 ook eens gegeven en de beste adviezen hebben we voor je samengevat in in deze blog.

We sloten de dag af met een aantal tips over gedragsverandering. Want waar moet je beginnen als je bepaalde gewoontes wilt veranderen? De eerste gouden tip is: Maak een keuze. Je kunt niet alles tegelijk. Begin daarom met één ding dat echt vanuit jezelf komt en maak het ook niet te groot. Het klinkt cliché, maar hoe vaker je iets nieuws doet, hoe makkelijker het wordt. Het is als een pad in het gras. Hoe vaker er overheen wordt gelopen, hoe dieper het nieuwe pad wordt ingesleten. Iets dat je hierbij kan helpen, is een als-dannetje maken. ALS ik ‘s morgens de vaatwasser uitruim, DAN drink ik daarna een glas water. Zo koppel je het nieuwe gedrag aan een al bestaande activiteit. Dan wordt het al een stuk makkelijker. Omring jezelf met positieve mensen die je steunen in je nieuwe gezonde gedrag, dan wordt de kans op succes nog groter. En last but not least: blijf liefdevol doorzetten. Terugval is een wezenlijk onderdeel van verandering. Dus als het even niet lukt, pak het weer op en zet liefdevol door. Wedden dat het dan lukt?!

MOmenz kijkt terug op een zeer geslaagde dag.


Fotosafari in het natuurgebied bij Vredegoed
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de Fotosafari op 25 mei bij Streekmuseum Vredegoed! Vrije tijd
Zwemlust zoekt vrijwilligers
Zwemlust Nieuwersluis zoekt versterking Lezersnieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Hans Stevens uit Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Open Hof nog steeds inleverlocatie in Maarssen voor producten voedselbank Stichtse Vecht Lezersnieuws
Gespreksleiders op de bijeenkomst
Video SeniorenRaad Stichtse Vecht wil meer regie om krachtig ouder te worden Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht gaat hondenbelasting afschaffen en andere hoofdpunten uit de Voorjaarsnota Nieuws
Afbeelding
Woningsluiting Zwanenkamp in Maarssenbroek wegens illegale prostitutie, drie mensen aangehouden Nieuws
Afbeelding
Belangrijke stap in nieuwbouw Ruimtekwartier in Maarssenbroek, start bouw 499 appartementen Nieuws
Afbeelding
Mathijs Bouwman nieuwe directeur-bestuurder van DE KOM. Lezersnieuws
Gezellig winkelen in hart van Maarssen.
Stenen winkels maken hart van Maarssen de moeite waard Ondernemend
Afbeelding
Utrechts Kunstdoolhof bijzondere soundtrack 'Uit het oog' van Eefje de Visser vormt soundtrack voor Doloris Anoma Maze Lezersnieuws
Afscheid van voorzitter Henny Smorenburg.
Succesvolle Algemene Ledenvergadering bij Onderling Verzekerd Ondernemend
Afbeelding
Boeren en tuinders overhandigen eerste spandoek aan de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Burgemeester op bezoek bij 101-jarige meneer Bouwman uit Maarssen-Dorp Gemeente