VV Maarssen O13-1 winnaar Vecht Cup Beker O13
VV Maarssen O13-1 winnaar Vecht Cup Beker O13 Organisatie Vecht Cup

Schitterend voetbal bij vierde editie Vecht Cup jeugdtoernooi

Sport Ingezonden

MAARSSEN > Op het sportpark van VV Maarssen streden zaterdag 4 juni meer dan 30 teams om de Vecht Cup bekers in de O13 en O15 leeftijdscategorieën. Met deelnemende teams uit alle windstreken van Nederland is het Vecht Cup Jeugdtoernooi een mooi en jaarlijks terugkerend voetbalfestijn. Door het toernooi op te splitsen in twee speelsterktes per leeftijdscategorie is er ruimte voor de selectie teams per club alsmede voor de niet-selectie teams om deel te nemen aan het toernooi. Hierdoor worden op verschillende niveaus leuke en spannende potjes voetbal gespeeld.

In de ochtend werd het O13 toernooi gedraaid. In de O13 groep A ging VV Maarssen O13-1 met de eerste prijs aan de haal. Zij wonnen na een 1-1 stand in de reguliere tijd van de finale uiteindelijk na een bloedstollende penalty serie van SV Diemen O13-1. Bij de O13 groep B was COV Desto O13-2 de sterkste, zij wonnen in de B- finale uiteindelijk van FC Breukelen O13-2 die tweede werd.

In de middag was het een drukte van belang op sportpark Daalseweide. Zowel de O15 teams alsmede het eerste heren team van VV Maarssen speelden hun wedstrijden. De O15 hadden hun toernooimiddag en het heren team nog een inhaalwedstrijd. De organisatie mocht belangeloos gebruik maken van de velden en kleedkamers van DWSM en kon zo veel teams ontvangen en alles in goede banen leiden. Een mooie sportieve geste van de buren! De heren van zaterdag 1 wonnen hun potje op hun sloffen en mogen nu voor de nacompetitie in een uitwedstrijd aantreden tegen AFC 1 op 11 juni om 14.30 uur.

Bij de O15 A groep ging verrassend Kolping Boys O15-1 als winnaar met de Vecht Cup wisselbeker aan de haal. De ploeg uit Alkmaar won in een spannend duel met 1-0 van AFC IJburg O15-1 die tweede werd. Bij de O15 B groep was het team van FC Breukelen O15-1 wederom de winnaar net als in 2019, een nette prolongatie van de titel. UVV O15-3 werd uiteindelijk verslagen met 1-0 en werd verdienstelijk tweede in deze B-categorie.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd jeugdtoernooi met veel toeschouwers en schitterend voetbal op alle niveaus. Mede door de inzet van veel vrijwilligers en financiële bijdrages van sponsoren kon er weer door ruim 470 jeugdspelers genoten worden van het Vecht Cup toernooi. De datum voor de jubileum editie komt begin september op de website www.vechtcup.nl te staan. Dan kunnen teams zich al gaan aanmelden voor 2023!

Edo Ankum van Stichting Rondje Pampus overhandigt cheque aan Gebiedsteam van Landschap Noord-Holland
Rondje Pampus overhandigt cheque van € 5.000,- voor Otteronderzoek Lezersnieuws
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 5 mei en donderdag 9 mei Lezersnieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Bingo in Vreeland Vrije tijd
Afbeelding
Tennissen bij LTV Breukelen Sport
Afbeelding
Vroege Vogelwandeling ANV in Bethunepolder Vrije tijd
Afbeelding
Hemelvaart en Pinksteren: aangepaste openingstijden gemeentekantoor en afvalscheidingsstations Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Afbeelding
Wiekenfeest bij molen De Hoop in Loenen, burgemeester Reinders laat de wieken draaien Nieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
Afbeelding
Matineeconcert van het Nederlands Concert Mannenkoor in Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de molens en gemalen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Vrije tijd