Afbeelding

Parcoursrecord PK Sport Bosdijkloop verbroken

Sport

REGIO > Toer Trimclub De Merel hield zondag de 44ste PK Sport Bosdijkloop. Wethouder Maarten van der Greft gaf het startschot. Deze editie heeft op de halve marathon bij de heren een parcoursrecord opgeleverd. Brent Pieterse uit Nieuwkoop won met een knappe tijd van 1:10:42. Bij de dames was de overwinning voor Silvia Treur – de Jong uit Mijdrecht met een tijd van 1:46:21.

Deelname

Ondanks de barre weersomstandigheden verschenen 300 hardlopers, waarvan 80 Vinkeveense ‘thuislopers‘, aan de start. Het was grijs en nat bij een temperatuur van tien graden en een matige wind uit het zuidwesten. Het bleef regenen, waardoor het ‘afzien’ was voor zowel de deelnemers alsook voor de vrijwilligers. Bij de jongens tot en met 12 jaar ging als eerste Samuel Hulleman uit Abcoude onder het finishdoek door in een tijd van 3:25 min. Bij de meisjes won Lianne Blaauw uit Vinkeveen in 3:52 min. Alle kinderen kregen een medaille als herinnering.

De snelste op de 5 kilometer bij de heren was de uit Amsterdam afkomstige Cain Rutges met een snelle tijd van 16:01 min. Bij de dames won Simone de Jong uit Wilnis in 22:47 min. De 10 kilometer had het grootste deelnemersveld. De winnaar bij de heren was Ricardo van ‘t Schip uit Vinkeveen met een snelle tijd van 37:22 min. Bij de dames won Mirjam ter Linden uit Hilversum met een tijd van 45:40 min. Ze nam deel in de categorie 45+ en liet veel jongere leeftijdsgenoten haar hielen zien.

Voor het koningsnummer, de halve marathon, moest 21,1 kilometer worden afgelegd met een parcours over de Veenkade, recreatieterrein Bosdijk en het Bellopad (oude spoordijk). De overwinning ging evenals vorig jaar bij de heren naar de uit Nieuwkoop afkomstige Brent Pieterse met een parcoursrecord tijd van 1:10:42. “De laatste maanden loop ik PR’s, hoopte vooraf op een parcoursverbetering, een snelle 1:10, ben heel tevreden met het resultaat, eerste 2 kilometer samen met nummer twee gelopen, hierna alleen, eerst tegenwind, maar na 7 kilometer een gunstige meewind, echter door de regen was het glad op de onverharde stukken, hierdoor wat tijd verloren”. Johan Pluim uit Vinkeveen werd tweede met 1:17:15 en Wijnand van der Bok uit Utrecht werd derde met 1:19:34.

Bij de dames was de overwinning voor Silvia Treur - de Jong uit Mijdrecht met een tijd van 1:46:21. “Het ging goed, mijn laatste halve marathon gelopen en hier gewonnen in 2020, Frans van ‘t Schip liep met me mee en hield me uit de wind, heb weer plezier in het hardlopen”. Mascha Vergeer uit Mijdrecht werd tweede met 1:50:03. De derde plaats was voor Margrita Veltrop – van den Akker eveneens uit Mijdrecht met 1:55:34.

 Alle overige uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl. Deze editie van de Bosdijkloop was ondanks de zware weersomstandigheden een gezellig en geslaagd evenement in Vinkeveen.

Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Ludieke Pubquiz van jarige Historische Kring Loenen in de feesttent Lezersnieuws
Afbeelding
Wethouder Karin van Vliet opent Activiteitencentrum Zebraspoor Nieuws
Afbeelding
Afvallen met injecties: doorbraak op het gebied van gewichtsverlies Ondernemend
Buitenplaats Doornburg
Rondleiding historische buitenplaatsen Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Kom voetballen bij VIOD, 10 mei speciale clinic voor de jeugd Sport
Afbeelding
Volledige afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht, noodweg auto's en bestelbussen Nieuws
J.W.Sloeserwij, Janet en P.U Fagginger Auer.
Mooi afscheid van Janet bij huisarts/apotheek Kockengen Nieuws
Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen
Zwemvereniging Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws