Afbeelding

In Woerden zijn we er voor elkaar.

Lezersnieuws Ingezonden

WOERDEN > Van 1 tot en met 8 oktober is de nationale Week tegen de Eenzaamheid. In deze week roept Hart voor Woerden alle inwoners van de regio op om extra in actie te komen tegen een groeiend probleem: eenzaamheid. Woerdense organisaties hebben activiteiten georganiseerd om inwoners bij elkaar te brengen en voor extra verbinding en interactie te zorgen. 

Vrijwilligersorganisatie Hart voor Woerden en Thuishuis Woerden hebben het aanbod bij elkaar gebracht tot een uitgebreid en divers activiteitenprogramma. In het kader van de Week tegen de Eenzaamheid organiseren lokale organisaties en bedrijven activiteiten om mensen bij elkaar te brengen en op die manier eenzaamheid tegen te gaan. Zo wordt er bijvoorbeeld een kaartavond met klaverjassen georganiseerd door Wijkcentrum Molenvliet, organiseert de Kunstkring een workshop beeldhouwen en kan er een proefles Aikido worden gevolgd. Hoewel het aanbod ontzettend divers is, hebben alle activiteiten iets met elkaar gemeen: ze hebben allemaal als doel te verbinden. Vrijwilligersorganisatie Hart voor Woerden en Thuishuis Woerden hebben alle activiteiten samengebracht tot een volledig programma met elke dag tussen 1 en 8 oktober diverse workshops, activiteiten en meer. Hiernaast besteden we ook online aandacht aan de Week tegen de Eenzaamheid, bijvoorbeeld met een dagelijkse nieuwsbrief en posts op Facebook en Instagram. 

In de nieuwsbrief staat bijvoorbeeld een kleine opdracht om eenzaamheid in je directe omgeving tegen te gaan en worden hulpvragen op gebied van eenzaamheid uit de vrijwilligersvacaturebank uitgelicht. We werven op deze manier nieuwe vrijwilligers om het aantal hulpvragen op dit vlak terug te brengen. Geïnteresseerden voor de nieuwsbrief kunnen zich inschrijven via www.hartvoorwoerden.nl. Hier vind je ook de vrijwilligersvacaturebank. Hart voor Woerden ondersteunt de vrijwilligers in Woerden. Wij verzorgen de promotie over vrijwilligerswerk; stimuleren ontmoetingen en kennisuitwisseling; bieden workshops en trainingen; en we geven advies over vrijwillige inzet in de gemeente Woerden. Thuishuis Woerden biedt ouderen een plek om samen met anderen oud te worden wanneer zij dreigen te vereenzamen door het verliezen van hun partner bijvoorbeeld.

Afbeelding
Open dag dierenweide De Kraal op 25 mei! Lezersnieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
V.l.n.r. Harry Leemkuil, John Sweerman en John Bulthuis.
John Sweerman Clubkampioen 2024 Biljartvereniging De Meern Sport
impressie snelschaaktoernooi TRIO
Schaakseizoen TRIO nadert ontknoping Sport
Nationale Dodenherdenking.
Domplein.
.
Herdenken & vieren: dit gebeurt er op 4,5 en 7 mei in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Video Staalconstructiebedrijf Qumey in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf Ondernemend
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht heeft nu een relatieplein met deskundigen voor relatieproblemen Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws