Claudia van Swelm
Claudia van Swelm

CampusFestival 2020 krijgt online jasje

Nieuws

VLEUTERWEIDE > Cultuur19 organiseert van 5 t/m 12 juli een nieuwe editie van het CampusFestival. 

Het festival geeft ieder jaar een podium aan de vele honderden makers die wekelijks bij de CultuurCampus voet over de drempel zetten voor lessen muziek, dans, theater en meer. Tijdens het festival laten deze makers zien wat zij aan creatief talent in huis hebben. Het festival vindt dit jaar in online vorm plaats op de website en het YouTubekanaal van Cultuur19.

Het festival geeft een kleurrijke en gevarieerde dwarsdoorsnede van de CultuurCampus als bruisende amateurkunstlocatie. Er is programma van jong tot oud, in verschillende kunstdisciplines en van instapniveau tot gevorderde. Cultuur19 vroeg alle makers en makende organisaties zich te presenteren met een video. Elke dag wordt een andere organisatie in de spotlights gezet met een online première. Deze vindt steeds plaats om 19.30 uur en in het weekend en op woensdag ook om 14.00 uur. Wie zich abonneert op het YouTubekanaal van Cultuur19 krijgt automatisch een seintje als een nieuwe video in première gaat. Tijdens sommige premières zullen de makers zelf in de chat aanwezig zijn om in gesprek te gaan met het publiek.

Het festival start op zondagmiddag 14.00 uur met het Jeugdorkest Leidsche Rijn (8+). Zij namen in de coronaperiode samen met het Orkest van Utrecht een bijzondere versie op van Paul McCartney’s We all stand together. In de afgelopen weken ontstond op het Leidsche Rijn College een nieuwe band met eerste- en tweedejaars leerlingen. Onder de naam Burnout namen zij twee nummers op die ze in première laten gaan op het CampusFestival. En er is nog meer muziek, want De Utrechtse Muziekschool (DUMS) presenteert twee jonge bands en een aantal bands van De Grote Prijs van Leidsche Rijn van KLUB19 lanceert voor het eerst een videoclip. Wie zelf aan de slag wil, kan op woensdag meedoen aan een live gestreamde fotografieworkshop gegeven door Frouke Ringenoldus van Foto-N-Zo. Aanmelden kan door een mail te sturen naar planning@cultuur19.nl. Deelnemers ontvangen een uitnodiging voor een videocall. Ook De Saxschool, De Bazuin, Harmonieorkest Vleuten en Vocal Arts Academy dragen bij aan het programma. Het festival wordt zondag 12 juli afgesloten met de voorstelling Fluisterkind Van Dans Atelier 42.

Het programma van het CampusFestival is gratis. Ga voor de video’s naar www.youtube.com/cultuur19 en like het kanaal. Om ook een melding te krijgen, klik je op het belicoontje. Ook na afloop van het festival blijven de video’s nog een tijdje online. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl en www.cultuurcampus.nl

Afbeelding
Roodborstje broedt in Vleutense politiehelm Nieuws
Afbeelding
Waterschap start verhogen de Derde Bedijking West in Mijdrecht Nieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Het gebied rond de Hindersteinlaan
Omwonenden ingelicht over ontwikkelingen Hindersteinlaan met nieuwe school en appartementen Nieuws
Afbeelding
Open dag dierenweide De Kraal op 25 mei! Lezersnieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
V.l.n.r. Harry Leemkuil, John Sweerman en John Bulthuis.
John Sweerman Clubkampioen 2024 Biljartvereniging De Meern Sport
impressie snelschaaktoernooi TRIO
Schaakseizoen TRIO nadert ontknoping Sport
Nationale Dodenherdenking.
Domplein.
.
Herdenken & vieren: dit gebeurt er op 4,5 en 7 mei in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Video Staalconstructiebedrijf Qumey in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf Ondernemend
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws