Afbeelding

Twitteraccount Hup Lars van den Berg brengt Vuelta dichterbij

Nieuws

DE MEERN > Met zijn twitteraccount, waarmee hij de uit De Meern afkomstige wielrenner Lars van den Berg aanmoedigt richting de start van de Vuelta, wil Wim Horst dat de Ronde van Spanje nog meer gaat leven in zijn omgeving. ‘Ik hoorde dat hij voor de Franse ploeg Groupama FDJ rijdt en nu hij is hersteld van een heftige valpartij, waarschijnlijk meedoet met de Vuelta’, geeft Wim Horst aan.

Het twitteraccount dat hij bedacht, HupLarsvandenBergUtrechtDeMeern, is een impulsieve actie. ‘Zowel impulsief als ludiek om van tevoren mensen te enthousiasmeren en daarnaast een plaatselijke wielerheld te ondersteunen’, geeft de als Parkcoördinator bij de Gemeente Utrecht werkzame Wim Horst aan. ‘Ik werk daar al 23 jaar waarbij ik me bemoei met het ecologisch beheer in Leidsche Rijn. Daarnaast fiets ik zelf ook graag en weet ik dat Lars van den Berg ook een aardig stukje kan fietsen.’ Horst haalde de zware valpartij al aan waarbij Lars van den Berg tijdens de tweede etappe van de Volta ao Algarve, in februari van dit jaar, in de berm belandde en naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar werd gevreesd voor een heupbreuk, gelukkig voor de 24-jarige Van den Berg bleek dat niet het geval. Wel had hij de tijd nodig om te herstellen van zijn verwondingen en de hoofdpijn die hij daarbij had. Wim Horst hoopt dan ook dat zijn plaatselijke held op 18 augustus aanstaande wordt gepresenteerd in aanloop naar de Vuelta. ‘Het gaat de gemeente Utrecht niet zozeer om de winnaars maar meer om het enthousiasme voor fietsen te vergroten in de hele omgeving. Daarom vond ik het dan wel een aardig idee om een minder bekende coureur aan te moedigen. Het lijkt me leuk als we zijn bekendheid kunnen vergroten en velen langs het parcours, dat de wielrenners ook door Leidse Rijn voert, Hup Lars van den Berg gaan schreeuwen. 

Tijdens de proloog in Utrecht van Tour de France in 2015 was het geweldig dat Nederlandse renners van begin tot eind door een orkaan van geschreeuw vooruit werden geroepen. Dat was een verbindend feest wat het nu ook vast en zeker wil zal worden. Iedereen die vriendelijk is tegen elkaar, met tal van nationaliteiten die al het moois hier komen zien.’ Wim Horst fiets zelf op een Brompot vouwfiets die in de kleuren van de Ronde van Spanje met het logo in elkaar is gezet. ‘Een kennis van mij, die gespecialiseerd is in die fietsen, heeft dat bedacht. Met een beetje hulp van mij’, glimlacht Horst. ‘Daar fiets ik al twee jaar mee rond langs onder meer het Amaliapark, Waterwinpark en voedselwijk Rijnvliet. Voor onder meer rondleidingen en excursies betreft ecologisch beheer Leidsche Rijn.’ Op 18 augustus weet Horst of zijn favoriet daadwerkelijk van start gaat en door de wijk komt. ‘Ik hoorde dat hij aardig kan tijdrijden, ik kijk er naar uit’, aldus de 64-jarige Wim Horst.

Afbeelding
IVN-lezing Paddenstoelen: beeldschoon en onmisbaar Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de Schat op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem! Ondernemend
Afbeelding
22 verenigingen uit Woerden en Harmelen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht en Utrechtse woningcorporaties zetten handtekening voor biodiversiteit Nieuws
Afbeelding
Meer groen en ecologie door uitbreiding Nifterlakepark Nieuws
Afbeelding
Vogelvereniging De Rietgors in Kockengen stopt er mee Nieuws
Afbeelding
Zonnewereld viert nieuwbouw school in Vleuterweide
Afbeelding
Journalist en podcastmaker Maarten Dallinga maakte in opdracht van het Trimbos-instituut de podcast 'Na de Limonade Nieuws
Afbeelding
Nieuw Sportakkoord Utrecht zet in op sociaal veilig sporten Nieuws
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over bouw Hindersteinlaan Vleuten met woningen, school en sporthal Nieuws
Afbeelding
Nationale Wielergala komt naar fietsstad Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Symposium Utrecht Erfgoedparticipatie: Erfgoed Verbindt! Lezersnieuws
Afbeelding
Nazomer wandeling rondom Harmelen Lezersnieuws
Afbeelding
Eerste burgerberaad in Utrecht van start Nieuws