Afbeelding

Twitteraccount Hup Lars van den Berg brengt Vuelta dichterbij

Nieuws

DE MEERN > Met zijn twitteraccount, waarmee hij de uit De Meern afkomstige wielrenner Lars van den Berg aanmoedigt richting de start van de Vuelta, wil Wim Horst dat de Ronde van Spanje nog meer gaat leven in zijn omgeving. ‘Ik hoorde dat hij voor de Franse ploeg Groupama FDJ rijdt en nu hij is hersteld van een heftige valpartij, waarschijnlijk meedoet met de Vuelta’, geeft Wim Horst aan.

Het twitteraccount dat hij bedacht, HupLarsvandenBergUtrechtDeMeern, is een impulsieve actie. ‘Zowel impulsief als ludiek om van tevoren mensen te enthousiasmeren en daarnaast een plaatselijke wielerheld te ondersteunen’, geeft de als Parkcoördinator bij de Gemeente Utrecht werkzame Wim Horst aan. ‘Ik werk daar al 23 jaar waarbij ik me bemoei met het ecologisch beheer in Leidsche Rijn. Daarnaast fiets ik zelf ook graag en weet ik dat Lars van den Berg ook een aardig stukje kan fietsen.’ Horst haalde de zware valpartij al aan waarbij Lars van den Berg tijdens de tweede etappe van de Volta ao Algarve, in februari van dit jaar, in de berm belandde en naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar werd gevreesd voor een heupbreuk, gelukkig voor de 24-jarige Van den Berg bleek dat niet het geval. Wel had hij de tijd nodig om te herstellen van zijn verwondingen en de hoofdpijn die hij daarbij had. Wim Horst hoopt dan ook dat zijn plaatselijke held op 18 augustus aanstaande wordt gepresenteerd in aanloop naar de Vuelta. ‘Het gaat de gemeente Utrecht niet zozeer om de winnaars maar meer om het enthousiasme voor fietsen te vergroten in de hele omgeving. Daarom vond ik het dan wel een aardig idee om een minder bekende coureur aan te moedigen. Het lijkt me leuk als we zijn bekendheid kunnen vergroten en velen langs het parcours, dat de wielrenners ook door Leidse Rijn voert, Hup Lars van den Berg gaan schreeuwen. 

Tijdens de proloog in Utrecht van Tour de France in 2015 was het geweldig dat Nederlandse renners van begin tot eind door een orkaan van geschreeuw vooruit werden geroepen. Dat was een verbindend feest wat het nu ook vast en zeker wil zal worden. Iedereen die vriendelijk is tegen elkaar, met tal van nationaliteiten die al het moois hier komen zien.’ Wim Horst fiets zelf op een Brompot vouwfiets die in de kleuren van de Ronde van Spanje met het logo in elkaar is gezet. ‘Een kennis van mij, die gespecialiseerd is in die fietsen, heeft dat bedacht. Met een beetje hulp van mij’, glimlacht Horst. ‘Daar fiets ik al twee jaar mee rond langs onder meer het Amaliapark, Waterwinpark en voedselwijk Rijnvliet. Voor onder meer rondleidingen en excursies betreft ecologisch beheer Leidsche Rijn.’ Op 18 augustus weet Horst of zijn favoriet daadwerkelijk van start gaat en door de wijk komt. ‘Ik hoorde dat hij aardig kan tijdrijden, ik kijk er naar uit’, aldus de 64-jarige Wim Horst.

Afbeelding
Winterse plantenjacht op zoek naar onverwachte bloemen. Lezersnieuws
Afbeelding
Koning Winter bij Kaarslicht-in-Vreeswijk Vrije tijd
Afbeelding
Utrechtse muzikanten, koren en ensembles in Bibliotheek Neude Gevarieerd muziekprogramma in december Vrije tijd
Afbeelding
Gezelligheid kent geen tijd in buurtcentrum Het Zand Vrije tijd
Afbeelding
Oudjaarsconference Vincent Bijlo en Jeroen Wielaert in Bibliotheek Neude Vrije tijd
Afbeelding
Wollige winterinloop in de schaapskooi Groot Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Concert Mike Boddé & Ineke van Klinken – Prikkel Vrije tijd
Afbeelding
Atletiekbaan Prinses Ameliapark in trek Nieuws
Afbeelding
Voorbereidingen verkoop nieuwbouwplan Art Royale Utrecht van start met woonwens-enquête Ondernemend
Afbeelding
Overvallers tankstation Ruimteweg nog spoorloos Nieuws
Afbeelding
Wouter Stutterheim wordt 3e bij Europese kampioenschappen Sport
Afbeelding
Feestelijke opening Turkse Kinderboekencollectie Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Voorlezen in de taal van je hart Nieuws
Afbeelding
Controle kluisjes op middelbare scholen in Stichtse Vecht, geen strafbare zaken gevonden Nieuws
Afbeelding
UNICEF (kerst)kaarten te koop in Vleuten Lezersnieuws