Afbeelding

Utrecht Vuelta Wielershirt is een hit, ook boven op De Dom

Nieuws

UTRECHT > In aanloop naar de start van de Vuelta 2022 in Utrecht ontwierp Martin Minjon een Wielershirt waarbij de Dom en een racefiets in één beeld samensmolten. In de eerste weken, nadat het in de winkels lag, waren er al ruim honderd mensen die maar wat graag dit unieke exemplaar wilden hebben.

 Van 14 juli tot en met 29 augustus is er van de Vuelta ontwerpen van Martin Minjon een expositie in het Stadskantoor. ‘Het Vuelta 2022 wielershirt, Vuelta posters en een bijzonder affiche met acht wielrenners boven op de Dom, te zien. In Leidsche Rijn, waar de Vuelta volgende week doorheen raast, vertelt hij zijn verhaal. ‘Doordat veel buitenlandse toeristen ook graag een exemplaar willen hebben, gaat het wielershirt de hele wereld over. In aanloop naar de start van de Ronde van Spanje, waar de Vuelta voor staat, maakte oud-wielrenner Stef Clement met in zijn kielzog een aantal andere renners, een promotievideo voor Vuelta Utrecht waarbij het hele peloton boven op de Dom fietste. Clement, tegenwoordig onder meer wieleranalist bij de NOS, deed dat in het Vuelta shirt van Martin Minjon. ‘Super toch. Heel bijzonder dat de renners mijn shirt droegen. Mooi om te zien dat de Vuelta op die manier al begonnen is. 

Een goede promotie voor zowel het fietsen als voor Utrecht, geeft de in Utrecht geboren fotograaf aan. Dat de wielershirts zo in trek zouden zijn, had hij niet verwacht. ‘Ik krijg zo veel leuke reacties. Ook kreeg ik een foto toegestuurd van een echtpaar uit Nieuw-Zeeland die ‘mijn shirt’ droegen.’ Naast de wielershirts heeft Minjon tal van andere gadgets, zoals posters en ansichtkaarten van het Vuelta ontwerp. ‘Ook daar kreeg ik al snel veel goede reacties op.’ Of hij weet hoeveel mensen er straks in het Vuelta wielershirt rondlopen of rondfietsen, dat kan hij wel inschatten. ‘Dat zijn er honderden of misschien wel meer dan duizend. Mensen willen het shirt maar wat graag hebben. Ik zie steeds vaker wielrenners in het Utrechtse wielershirt. Soms maak ik een praatje met ze en geef ik ze een Vuelta ansichtkaart die ik altijd bij me heb.’ Onlangs ging hij ook met Spaanse toeristen op de foto. ‘Ik was laatst bij een souvenirwinkel op het moment dat zij het wielershirt kochten. Ze wilden met mij op de foto en een handtekening op de ansichtkaart.’ 

Naast zijn schoenen lopen dat doet hij echter niet. ‘Dat is alleen maar slecht voor je sokken, je kan beter gaan fietsen’, lacht hij. De Vuelta start op donderdag 18 augustus aanstaande met de ploegenpresentatie, waarna een dag later de ploegentijdrit is waarbij ook Leidsche Rijn wordt aangedaan. Utrecht wacht, na de start van de Ronde van Italië en de start van de Tour de France, een waar volksfeest nu ook de derde grote ronde ‘hier’ van start gaat.

Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Het gebied rond de Hindersteinlaan
Omwonenden ingelicht over ontwikkelingen Hindersteinlaan met nieuwe school en appartementen Nieuws
Afbeelding
Open dag dierenweide De Kraal op 25 mei! Lezersnieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
V.l.n.r. Harry Leemkuil, John Sweerman en John Bulthuis.
John Sweerman Clubkampioen 2024 Biljartvereniging De Meern Sport
impressie snelschaaktoernooi TRIO
Schaakseizoen TRIO nadert ontknoping Sport
Nationale Dodenherdenking.
Domplein.
.
Herdenken & vieren: dit gebeurt er op 4,5 en 7 mei in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Video Staalconstructiebedrijf Qumey in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf Ondernemend
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht heeft nu een relatieplein met deskundigen voor relatieproblemen Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws