Afbeelding
Owner

Subsidie voor funderingsonderzoek woningen in Woerden

Nieuws

WOERDEN > Vanaf 1 januari 2024 is er subsidie beschikbaar voor het doen van funderingsonderzoek. Huiseigenaren uit de gemeente Woerden kunnen tot 75% van de gemaakte kosten besparen door subsidie aan te vragen. Met het geven van subsidie voor funderingsonderzoek moedigt de gemeente inwoners aan om op tijd in actie te komen.

Op tijd onderzoek doen

Zijn er vermoedens dat er problemen met de fundering zijn? Door onderzoek te laten doen krijgen huiseigenaren inzicht in de staat van de fundering van hun woning. Door op tijd onderzoek te doen, voorkomt men dus onveilige situaties. Daardoor kunnen zij als dat nodig is de fundering laten herstellen of bewaken. Met het nemen van maatregelen, wordt het huis of huizenblok niet verslechterd. Ook voor toekomstige eigenaren (kopers) is deze informatie belangrijk.

Wethouder De Regt: “Nu er steeds meer aandacht is voor de risico’s van funderingsschade, hebben eigenaren van een woning met een kwetsbare fundering behoefte aan duidelijkheid. Met de subsidieregeling bieden wij inwoners middelen om echt aan de slag te gaan en laten we zien dat we het belangrijk vinden om op tijd onderzoek te laten doen naar de fundering.”

Funderingsloket Vanaf 2021 kunnen inwoners van de gemeente al terecht bij het Funderingsloket. Hier lezen zij alle informatie over funderingen. En beantwoord de adviseur funderingen al hun vragen. Later volgde de aansluiting bij het Regionale Funderingsloket van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF). Ook noemt de gemeente Woerden funderingsproblematiek in het Beleidsplan gemeentelijk water en klimaatbestendig 2023-2027.

Woerden op slappe bodem

De gemeente Woerden ligt midden in het veenweidegebied. Dat betekent dat we leven op een slappe bodem. Als je een huis of weg op deze slappe bodem bouwt, zakt deze door zijn eigen gewicht. In steden en dorpen zorgt bodemdaling voor verzakkingen; schade aan wegen, kapotte waterleidingen en plassen op straat na een hoosbui. Ongeveer 4.000 woningen zijn gebouwd op kwetsbare funderingen (houten paalfundering of ondiepe funderingen).

Subsidie aanvragen

De kosten van een funderingsonderzoek zijn hoog. Het is daarom handig om met je buren samen een onderzoek op te starten. Zo worden de kosten per eigenaar lager. Vanaf 1 januari 2024 geeft de gemeente Woerden een subsidie van 75% van de kosten per eigenaar met een maximum van € 2.000 per eigenaar. Zo blijven eigen kosten kleiner. Alle informatie is vanaf 1 januari 2024 te vinden op www.woerden.nl/funderingsonderzoek.

Afbeelding
Ed Ilgen voorzitter TTV Fletio Sport
Afbeelding
Straatroof op fietspad langs Pauwenkamp Nieuws
Afbeelding
Volgende stap zonnevelden in Haarrijnseplas Nieuws
Jannie van Kooten, vrijwilligerscoördinator.
Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven. Waar zou ú het liefst sterven? Ondernemend
Afbeelding
Explosie bij restaurant in Vleuten, wie weet meer? Nieuws
Afbeelding
Leeuwenhart Risicobeheer en Verzekeringen kent de klanten Persoonlijk contact hoogste prioriteit Ondernemend
Afbeelding
Plannen voor water in uw buurt? Vraag subsidie aan bij Hoogheemraadschap Gemeente
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Muzikale bootreis van Barok tot Broadway met Boddé en Zomer in Grote Kerk Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Politie jaagt op autokrakers in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Gedeputeerden ontvangen eerste pakketlevering Hub Utrecht Oost Ondernemend
Afbeelding
Vijf vervoerders dingen mee naar Utrechtse OV-concessies Nieuws
Afbeelding
Politie De Meern rijdt scooterdieven klem na achtervolging Nieuws
Afbeelding
Familie speeltijd, speelgoed voor je kind, koffie/thee voor jou in De Pijler Vrije tijd