Afbeelding
Owner

Winactie met Vaker met de fiets naar de uitwedstrijd

Sport

UTRECHT > Alle jeugdleden van de Utrechtse teamsporten kunnen tot en met 29 mei meedoen aan de winactie ‘Fiets naar de uitclub”. 

Bij deze actie wordt het hele team uitgedaagd om met de fiets naar de uitwedstrijd te gaan. Zo gaan zij met het hele team op pad, terwijl rij-ouders de auto kunnen laten staan en ook mee kunnen fietsen. Het team maakt kans op een BMX-clinic in een van de Vuelta Fietshubs. Met de fiets gaan heeft veel voordelen. Fietsen is gezonder, beter voor het milieu en draagt bij aan het bereikbaar houden van de stad. In de stad is het vaak net zo snel als met de auto en kinderen leren zelf deel te nemen aan het verkeer. Minder auto’s bij de sportclub maakt de omgeving van de club veiliger en prettiger en er is minder parkeerruimte nodig. Bovendien is op de heenweg de warming-up al gedaan en volgt de cooling-down op de terugweg. “In een fietsstad- en regio waar al veel gesport én gefietst wordt is er nog veel winst te behalen uit het bijeenbrengen van die twee sterke punten die we in huis hebben. Ouders die hebben ontdekt dat fietsen naar de uitclub ‘gewoon’ kan zijn enthousiast. De sfeer en dynamiek is vaak anders en positiever op de fiets dan in de auto en je draagt met je team ook nog eens bij aan een schonere en dus gezondere stad!” Aldus Laurens Hitman, programmamanager fietsstimulering bij SportUtrecht. 

Teams die meedoen met de winactie kunnen een BMX-clinic winnen in een van Vuelta Fietshubs. Dit rondreizende minifestival trekt van mei tot en met augustus door alle Utrechtse wijken. Meedoen met de winactie is eenvoudig. Teams sturen een foto op die gemaakt is op de fiets, in clubtenue en herkenbaar bij de uitclub. SportUtrecht heeft alle clubs uit de netwerken basketbal, handbal, hockey, korfbal, voetbal en volleybal benaderd om mee te doen aan de winactie. Dit zijn bij elkaar zo’n 40 Utrechtse sportclubs. De actie sluit overigens ook naadloos aan bij de campagne Fietsen brengt je verder die als doel heeft om nog meer Utrechters bekend te maken met alle voordelen van de fiets. Meer weten of meedoen met de winactie? Zie https://sportiefnaardeclub.nl/fiets-naar-de-uitclub/

Afbeelding
Roodborstje broedt in Vleutense politiehelm Nieuws
Afbeelding
Waterschap start verhogen de Derde Bedijking West in Mijdrecht Nieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Het gebied rond de Hindersteinlaan
Omwonenden ingelicht over ontwikkelingen Hindersteinlaan met nieuwe school en appartementen Nieuws
Afbeelding
Open dag dierenweide De Kraal op 25 mei! Lezersnieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
V.l.n.r. Harry Leemkuil, John Sweerman en John Bulthuis.
John Sweerman Clubkampioen 2024 Biljartvereniging De Meern Sport
impressie snelschaaktoernooi TRIO
Schaakseizoen TRIO nadert ontknoping Sport
Nationale Dodenherdenking.
Domplein.
.
Herdenken & vieren: dit gebeurt er op 4,5 en 7 mei in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Video Staalconstructiebedrijf Qumey in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf Ondernemend
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws