Afbeelding
Foto: Norbert Waalboer

Wethouder Klomps Stichtse Vecht met onmiddellijke ingang opgestapt

Nieuws

STICHTSE VECHT > VVD-wethouder Jeroen Willem Klomps is dinsdag met onmiddellijke ingang opgestapt.

Wethouder Jeroen Willem Klomps (middelen, mobiliteit, duurzaamheid en cultuur) heeft zijn vertrek als wethouder aangekondigd en treedt terug uit het college van burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht. Dit heeft hij op dinsdag 7 september in een brief aan gemeenteraad en burgemeester laten weten.


Wethouder Klomps treedt terug omdat naar zijn zeggen de noodzakelijke positieve energie en motivatie om als wethouder de gemeente te besturen, niet meer in balans is met de voldoening die het hem geeft. Zowel bestuurlijk als privé was het een zwaar jaar voor de wethouder. COVID-19 maar vooral het verlies van een dierbare, hebben grote impact op hem gehad. Het college betreurt het vertrek van wethouder Klomps, maar respecteert zijn keuze. Burgemeester Ap Reinders: “We bedanken Jeroen Willem voor zijn bijdrage en inzet voor de gemeente Stichtse Vecht gedurende 3,5  jaar en zijn hem daarvoor zeer erkentelijk. We gaan in Jeroen Willem een ervaren bestuurder missen en kijken terug op een prettige samenwerking.”

Werkzaamheden
De volledige portefeuille van wethouder Klomps bestaat uit financiën, huisvesting en facilitaire zaken, vastgoed, dienstverlening, inkoop en aanbestedingen, personeel en organisatie, de omgevingswet, verkeer, monumenten, duurzaamheid, cultuur en grondbedrijf. Ook was hij de wijkwethouder voor Breukelen, Vreeland, Nigtevecht en Nieuwersluis. De heer Klomps was vanaf april 2018 wethouder van de gemeente namens de VVD. Daarvoor was hij drie jaar lid van de gemeenteraad van Stichtse Vecht.

De werkzaamheden van wethouder Klomps worden op korte termijn via de reguliere vervangingsregeling door het college overgenomen. Wanneer meer bekend is over de opvolging van wethouder Klomps, zal opnieuw gekeken worden naar de verdeling van de werkzaamheden.

Reactie van de VVD :  Onze wethouder Jero en Willem Klomps heeft zojuist zijn vertrek aangekondigd aan de gemeenteraad. Wij respecteren zijn dappere keuze. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Zijn humor, professionaliteit en deelname aan het debat gaan wij missen. Jeroen Willem heeft Stichtse Vecht in de regio op de kaart gezet. De belangen van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Stichtse Vecht stonden bij hem altijd voorop. Om de belangen van onze inwoners in het college te kunnen blijven behartigen zoeken de fractie en het bestuur naar een geschikte kandidaat voor het wethouderschap. Als hier meer duidelijkheid over is, zullen wij de gemeenteraad en onze inwoners hierover informeren

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws