Afbeelding

Extra geld voor sportvelden in Stichtse Vecht, voetbalclubs klagen al langer

Nieuws

STICHTSE VECHT > Als het aan het college van B&W ligt, komt er extra subsidiegeld voor alle sportvelden die de komende jaren aan vervanging toe zijn en die in de toekomst aan de sportverenigingen in beheer worden gegeven. Pas na de opknapbeurt van deze velden worden de verenigingen zelf verantwoordelijk voor hun velden.

Velden vervangen

De voetbalverenigingen maken zich zorgen. Ze zijn bang dat ze met hoge kosten te maken krijgen als zij in de toekomst hun veld moeten vervangen. De gemeente is in gesprek met de voetbalverenigingen over de velden. ‘We begrijpen dat een grote uitgave in een keer moeilijk is voor een vereniging. En het is nu ook een lastige tijd voor verenigingen. Met deze regeling geven we verenigingen de tijd om zich financieel voor te bereiden op de nieuwe situatie. Wanneer een sportveld met de subsidie is vervangen kan het immers weer jaren mee. Het plan legt het college van B&W voor aan de gemeenteraad. De verwachting is dat de raad hierover op 15 december 2020 een besluit neemt. Met het voorstel voor deze subsidieregeling hopen we voor een zachte landing te zorgen van de veranderingen bij de verenigingen. De verenigingen zijn in de gesprekken ook op de hoogte gebracht over dit voorstel voor extra subsidiegeld’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘We willen het beschikbare geld zo goed mogelijk verdelen over alle sportverenigingen. Ook worden straks alle sportverenigingen zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en vervanging van hun eigen sportveld. Sportverenigingen weten immers zelf het beste wat er nodig is. Ze krijgen daar geld voor van de gemeente.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden in de Sportnota 2015 en het Subsidieprogramma 2020-2024 die door gemeenteraad zijn vastgesteld. De afspraken zijn door het college van B&W nader uitgewerkt in de notitie Harmonisatie Buitensport Accommodatie.

Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport
Afbeelding
Oliebollenactie De Ark gaat de oliebollen weer zelf bakken Lezersnieuws
Afbeelding
Boekpresentatie ‘Soldaten in de Vechtstreek’ bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
Het Kompas krijgt knutselpapier van enorme omvang Nieuws