Afbeelding
Foto: Norbert Waalboer

Wethouder Klomps Stichtse Vecht met onmiddellijke ingang opgestapt

Nieuws

STICHTSE VECHT > VVD-wethouder Jeroen Willem Klomps is dinsdag met onmiddellijke ingang opgestapt.

Wethouder Jeroen Willem Klomps (middelen, mobiliteit, duurzaamheid en cultuur) heeft zijn vertrek als wethouder aangekondigd en treedt terug uit het college van burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht. Dit heeft hij op dinsdag 7 september in een brief aan gemeenteraad en burgemeester laten weten.


Wethouder Klomps treedt terug omdat naar zijn zeggen de noodzakelijke positieve energie en motivatie om als wethouder de gemeente te besturen, niet meer in balans is met de voldoening die het hem geeft. Zowel bestuurlijk als privé was het een zwaar jaar voor de wethouder. COVID-19 maar vooral het verlies van een dierbare, hebben grote impact op hem gehad. Het college betreurt het vertrek van wethouder Klomps, maar respecteert zijn keuze. Burgemeester Ap Reinders: “We bedanken Jeroen Willem voor zijn bijdrage en inzet voor de gemeente Stichtse Vecht gedurende 3,5  jaar en zijn hem daarvoor zeer erkentelijk. We gaan in Jeroen Willem een ervaren bestuurder missen en kijken terug op een prettige samenwerking.”

Werkzaamheden
De volledige portefeuille van wethouder Klomps bestaat uit financiën, huisvesting en facilitaire zaken, vastgoed, dienstverlening, inkoop en aanbestedingen, personeel en organisatie, de omgevingswet, verkeer, monumenten, duurzaamheid, cultuur en grondbedrijf. Ook was hij de wijkwethouder voor Breukelen, Vreeland, Nigtevecht en Nieuwersluis. De heer Klomps was vanaf april 2018 wethouder van de gemeente namens de VVD. Daarvoor was hij drie jaar lid van de gemeenteraad van Stichtse Vecht.

De werkzaamheden van wethouder Klomps worden op korte termijn via de reguliere vervangingsregeling door het college overgenomen. Wanneer meer bekend is over de opvolging van wethouder Klomps, zal opnieuw gekeken worden naar de verdeling van de werkzaamheden.

Reactie van de VVD :  Onze wethouder Jero en Willem Klomps heeft zojuist zijn vertrek aangekondigd aan de gemeenteraad. Wij respecteren zijn dappere keuze. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Zijn humor, professionaliteit en deelname aan het debat gaan wij missen. Jeroen Willem heeft Stichtse Vecht in de regio op de kaart gezet. De belangen van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Stichtse Vecht stonden bij hem altijd voorop. Om de belangen van onze inwoners in het college te kunnen blijven behartigen zoeken de fractie en het bestuur naar een geschikte kandidaat voor het wethouderschap. Als hier meer duidelijkheid over is, zullen wij de gemeenteraad en onze inwoners hierover informeren

Afbeelding
Spannende clubkampioenschappen SHV Woerden Sport
Afbeelding
In Nae Do kwan zeer succesvol op de Open Dutch 2023 Sport
Afbeelding
Hoe houd je je goede voornemens vol? Gemeente
Afbeelding
Stedin bouwt in 2023 nog sneller als antwoord op de toenemende energievraag, juist in regio Utrecht Nieuws
Afbeelding
MOmenz is nieuwe naam van Welzijn Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Uitnodiging: Mantelzorgbijeenkomst 8 februari - van 09:30 tot 11:00 Denk jij nog genoeg aan jezelf? Gemeente
Afbeelding
HEMA Bisonspoor gaat op de schop Ondernemend
Afbeelding
IVNLezing Invasieve Exoten, er komen er steeds meer Vrije tijd
Afbeelding
Opera op Slot Zuylen 18, 19 en 26 februari Vrije tijd
Afbeelding
OSM'75 erelid Hans van den Boogaard overleden Nieuws
Afbeelding
Toneelvereniging Westbroek speelt Bruidzilla Lezersnieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over woonvisie, staat van organisatie en veiligheidsplan Gemeente
Afbeelding
Voor de Bibliotheek Loenen zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwillige gastheer of gastvrouw Gemeente
Afbeelding
Woningbouw boven de Lidl Reigerskamp kan al snel Nieuws