Marcel Blekendaal feliciteert de fotoclub
Marcel Blekendaal feliciteert de fotoclub Fotoclub Stichtse Vecht / Gerhard Hof

Foto- en Videoclub Loenen wordt Stichtse Vecht

Nieuws Ingezonden

LOENEN > Met de lancering van een nieuwe website is de naam van de fotoclub in Loenen officieel gewijzigd in Foto- en Videoclub Stichtse Vecht. De feestelijke opening vond plaats op donderdag 25 mei, tijdens de laatste clubavond voor de zomerstop. 

Marcel Blekendaal, cultuurmakelaar van Stichtse Vecht én Polderwachter, verrichtte de openingshandeling door het ontrollen van een banner met de nieuwe naam. Direct daarna konden de aanwezige clubleden de nieuwe website bekijken, die er aantrekkelijk uitziet met uiteraard veel aandacht voor foto’s.

Waarom een nieuwe naam Stichtse Vecht? Die naam past beter omdat de leden van de club, die dit jaar 65 jaar bestaat, al lang niet meer alleen uit Loenen komen, maar uit vrijwel alle kernen van Stichtse Vecht en soms zelfs van daarbuiten. Daarnaast is de club ook regelmatig actief bij het vastleggen van evenementen in de hele gemeente Stichtse Vecht (zoals de jaarlijkse Unicef Loop en Swim to Fight Cancer).

De clubleden, zowel beginnende als gevorderde fotografen, blijven als vanouds iedere 1e en 3e donderdag van de maand (met uitzondering van de zomerperiode) samenkomen in ’t Web in Loenen aan de Vecht. Activiteiten zijn fotopresentaties, doe-activiteiten, opdrachten, wedstrijden, gastsprekers en soms samen op pad gaan. Belangrijk daarbij is leren van en met elkaar.

Voor wie hier meer over wil weten is op de nieuwe website www.fotoclubstichtsevecht.nl werk van leden te bewonderen, daar is ook de agenda van komende activiteiten beschikbaar en informatie over het lidmaatschap. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om vrijblijvend een clubavond bij te wonen. De eerstvolgende clubavond na de zomerstop is op donderdag 7 september.

Fotowedstrijd “mijn mooiste zomerse foto” en andere activiteiten

In dit jubileumjaar van de club staan meer activiteiten gepland, mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Stichtse Vecht. Zo is er in Breukelen vanaf 26 juni een foto-expositie in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen en vanaf eind dit jaar is de jubileumtentoonstelling in ’t Nieuwe Kampje in Loenen aan de Vecht. Daarnaast zal de club een aantal kernen van Stichtse Vecht bezoeken onder het motto “De fotoclub komt naar je toe”.

Voor alle inwoners van Stichtse Vecht die de komende tijd zelf met de camera aan de gang willen gaan is er een fotowedstrijd met als onderwerp “mijn mooiste zomerse foto”. De wedstrijd is voor alle leeftijden; jongeren tot 16 jaar kunnen deelnemen in een aparte categorie. In dat geval even je leeftijd vermelden bij inzenden. De uiterste inzenddatum is 31 augustus. Uitgebreide informatie over de fotowedstrijd, zoals hoe deel te nemen, de fotospecificaties, voorwaarden voor deelname en te winnen prijzen staan op de nieuwe website www.fotoclubstichtsevecht.nl onder het kopje Clubinfo, Nieuws. Daar staat ook het e-mail adres waar de foto naar toegestuurd kan worden.

Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws