Afbeelding

Utrechtse kanshebber voor de Gouden Prokkel

Lezersnieuws

UTRECHT > Op vrijdag 30 september a.s. reikt minister Carola Schouten in Utrecht de prijzen uit voor de twee Gouden Prokkels. Dit zijn prijzen die worden uitgereikt aan de mooiste initiatieven waarbij ontmoetingen hebben plaatsgevonden tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Een van de tien kanshebbers komt uit Utrecht.

In Nederland gaan steeds meer geluiden op voor een inclusievere samenleving. Ook voor mensen met een lichte of zware verstandelijke beperking, één miljoen inwoners in totaal, is er nog veel te verbeteren. Om die inclusie te bevorderen zet stichting Prokkel zich het hele jaar in. De twee bekendste activiteiten van de organisatie zijn de campagne ‘Inclusieve Stembureaus’ in maart en de landelijke Prokkelweek in juni.

Allereerst nogmaals het begrip Prokkel. Dat is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder een (licht) verstandelijke beperking. Tijdens de landelijke Prokkelweek afgelopen juni hebben vele mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoet, waaronder groepen studenten en mensen uit het bedrijfsleven. Marian Geling, landelijk projectleider, kijkt terug op een mooie editie. “De week levert een bijdrage aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving. De Prokkelactiviteiten verbreden de blik van de deelnemers en werken inspirerend voor anderen. Uit al die activiteiten worden elk jaar genomineerden gekozen die kans maken op de Gouden Prokkel, de prijs voor de mooiste/beste/interessantste initiatieven en ontmoetingen.”

Dit jaar zijn er tien genomineerden verdeeld over twee categorieën: de Gouden Starters en de Gouden Kanjers, oftewel gloednieuwe of juist trouwe initiatieven. De tien genomineerden werden gekozen uit 165 initiatieven. Uit Utrecht komt een initiatief (Gouden Starter): Team Sportservice provincie Utrecht. Team Sportservice ondersteunt en begeleidt overheden, scholen en verenigingen rondom de inzet van sport en bewegen. In de Prokkelweek organiseerden ze verschillende fietsactiviteiten. Meer info over deze activiteit (inclusief een interview) staat op de site: klik hier

De prijsuitreiking vindt plaats op 30 september, bij verzekeraar a.s.r in Utrecht. De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Rond 16:45 uur reikt minister Carola Schouten de prijzen uit.

Afbeelding
Voorlopig ontwerp vastgesteld voor veiliger en groener Donaudreef Nieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend
Afbeelding
Burgerschapslessen op de Kees Valkensteinschool in Utrechtse moskee Lezersnieuws
Afbeelding
Ondernemers met het oplossen netcongestie problematiek Energiehub kansrijk voor bedrijventerrein Mijdrecht Ondernemend
Afbeelding
Kunstenaar Marieke Ploeg plaatst beeld dat opgaat in de aarde langs wandelroute van Natuurmonumenten Lezersnieuws
Nog steeds voordeel bij zonnepanelen.
De voordelen van zonnepanelen op het dak met uitleg van verduurzamingsadviseur van Imbrego Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws