Afbeelding

Vierde editie Kindertriathlon Leidsche Rijn op zondag 11 juni!

Sport

LEIDSCHE RIJN > Nog 2 maanden en dan is het zover: Kindertriathlon Leidsche Rijn beleeft op zondag 11 juni haar vierde editie. 

Wat in 2019 het intitiatief was van vier bevlogen, sportieve vaders uit Terwijde, is uitgegroeid tot een evenement dat al redelijke bekendheid heeft. Het doel is nog altijd om de jeugd in beweging te krijgen en een bijdrage te leveren aan de verbinding en betrokkenheid in de wijk. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. De organisatie van de kindertriathlon is een enorme klus: er wordt al enkele maanden vergaderd en achter de schermen van alles geregeld.De kindertriathlon is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en bevat net als de ‘volwassen’ triathlon de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen. Kinderen kunnen ook als team met zijn drieën meedoen. Het sportieve evenement moet vooral leuk en laagdrempelig zijn. Daarom zijn de afstanden voor dit evenement speciaal aangepast zodat het toegankelijk is voor iedereen! 

ELS VISSER

Dit jaar sluit Els Visser zich bij ons aan. De 33 jarige professioneel triatlete komt uit Utrecht en is een meervoudig Ironman Kampioen. Nadat ze in 2014 ternauwernood een schipbreuk in Indonesië overleefde stelde ze haar dromen niet langer uit. In 2017 ruilde ze haar leven als arts in het UMC Utrecht in voor het bestaan als professioneel triathleet. Slechts een paar jaar later staat ze op verschillende podia en behoort ze tot de grote favorieten in de sport. Na het afronden van haar promotieonderzoek in de chirurgie is ze zich meer gaan richten op de publieke gezondheid en probeert ze mensen om haar heen te inspireren om actieve en gezonde leefstijlen na te jagen. Middels de Kindertriathlon Leidsche Rijn wil ze zich richten op de jongere generatie. Een haalbaar en toegankelijk event voor ieder kind en een manier om het belang van bewegen op gezondheid, vitaal zijn en een gelukkig leven uit te dragen! Els zal zelf aanwezig zijn op 11 juni en kijkt er naar uit om alle kinderen te zien racen.


AFSTANDEN EN ROUTES

Voor kinderen van 8 en 9 jaar zijn de afstanden 75 meter zwemmen, 4.200 meter fietsen en 900 meter rennen. Voor kinderen van 10 en 11 jaar zijn de afstanden 75 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen en 1.350 meter rennen. 12 en 13-jarigen en de teams zwemmen 150 meter, fietsen 6300 meter en rennen 1350 meter. Het zwemmen vindt plaats in het water bij de Leonard Bernsteinkade en Musicalkade. De fietsroute is over de Rijnkennemerlaan langs de scholen en door het groene Waterwinpark. De looproute is heen en weer op de Leonard Bernsteinkade. Het evenement wordt ondersteund en erkend door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). VRIJWILLIGERSEr zijn nog wel vrijwilligers nodig om alles goed en veilig te laten verlopen. Aanmelden kan via vrijwilliger@kindertriathlonleidscherijn.nl. Ervaring is niet nodig, je hebt gegarandeerd een leuke dag en je kunt je opgeven voor de hele dag of alleen voor een paar uurtjes tijdens de wedstrijd. 

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de kindertriathlon is nog mogelijk via de website www.kindertriathlonleidscherijn.nl. Deelnemers moeten zwemdiploma A en B hebben, een deugdelijke fiets met goede remmen (elk type fiets mag) en fietshelm (die is verplicht en kan je evt. lenen.

Afbeelding
Optreden Capella Culemborg in Vleuten: What's in a Name Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten windmolens Rijnenburg Gemeente
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Feestmarkt Emmaus Haarzuilens druk bezocht en mooie opbrengst voor het solidariteitsfonds Nieuws
Afbeelding
Fietsexcursie Stadsnatuur langs de bijzondere natuur van Utrecht Zuidwest Vrije tijd
Afbeelding
Evert Woltjes van Desto nu Lid van Verdienste KNVB Sport
Afbeelding
Hatice brengt de Turkse keuken naar Resto VanHarte in Leidsche Rijn om kennis te maken met de Turkse keuken én met buurtgenoten Lezersnieuws
Afbeelding
Opbrengst van de Lions Over Holland Erwtensoepverkoop ondersteunt drie lokale goede doelen Lezersnieuws
Afbeelding
Aanmelden nieuwe TragePost-groepen Leidsche Rijn weer mogelijk Lezersnieuws
Afbeelding
Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen. Nieuws
Afbeelding
Utrechts Landschap viert de natuur met Utrechtse Natuurdag Nieuws
Afbeelding
Atelierroute KunstRondeVenen dit Pinksterweekend Lezersnieuws
Afbeelding
GroenmoetjeDoen!-dag met groene verbindingen in Utrecht Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws