Afbeelding

Vierde editie Kindertriathlon Leidsche Rijn op zondag 11 juni!

Sport

LEIDSCHE RIJN > Nog 2 maanden en dan is het zover: Kindertriathlon Leidsche Rijn beleeft op zondag 11 juni haar vierde editie. 

Wat in 2019 het intitiatief was van vier bevlogen, sportieve vaders uit Terwijde, is uitgegroeid tot een evenement dat al redelijke bekendheid heeft. Het doel is nog altijd om de jeugd in beweging te krijgen en een bijdrage te leveren aan de verbinding en betrokkenheid in de wijk. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. De organisatie van de kindertriathlon is een enorme klus: er wordt al enkele maanden vergaderd en achter de schermen van alles geregeld.De kindertriathlon is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en bevat net als de ‘volwassen’ triathlon de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen. Kinderen kunnen ook als team met zijn drieën meedoen. Het sportieve evenement moet vooral leuk en laagdrempelig zijn. Daarom zijn de afstanden voor dit evenement speciaal aangepast zodat het toegankelijk is voor iedereen! 

ELS VISSER

Dit jaar sluit Els Visser zich bij ons aan. De 33 jarige professioneel triatlete komt uit Utrecht en is een meervoudig Ironman Kampioen. Nadat ze in 2014 ternauwernood een schipbreuk in Indonesië overleefde stelde ze haar dromen niet langer uit. In 2017 ruilde ze haar leven als arts in het UMC Utrecht in voor het bestaan als professioneel triathleet. Slechts een paar jaar later staat ze op verschillende podia en behoort ze tot de grote favorieten in de sport. Na het afronden van haar promotieonderzoek in de chirurgie is ze zich meer gaan richten op de publieke gezondheid en probeert ze mensen om haar heen te inspireren om actieve en gezonde leefstijlen na te jagen. Middels de Kindertriathlon Leidsche Rijn wil ze zich richten op de jongere generatie. Een haalbaar en toegankelijk event voor ieder kind en een manier om het belang van bewegen op gezondheid, vitaal zijn en een gelukkig leven uit te dragen! Els zal zelf aanwezig zijn op 11 juni en kijkt er naar uit om alle kinderen te zien racen.


AFSTANDEN EN ROUTES

Voor kinderen van 8 en 9 jaar zijn de afstanden 75 meter zwemmen, 4.200 meter fietsen en 900 meter rennen. Voor kinderen van 10 en 11 jaar zijn de afstanden 75 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen en 1.350 meter rennen. 12 en 13-jarigen en de teams zwemmen 150 meter, fietsen 6300 meter en rennen 1350 meter. Het zwemmen vindt plaats in het water bij de Leonard Bernsteinkade en Musicalkade. De fietsroute is over de Rijnkennemerlaan langs de scholen en door het groene Waterwinpark. De looproute is heen en weer op de Leonard Bernsteinkade. Het evenement wordt ondersteund en erkend door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). VRIJWILLIGERSEr zijn nog wel vrijwilligers nodig om alles goed en veilig te laten verlopen. Aanmelden kan via vrijwilliger@kindertriathlonleidscherijn.nl. Ervaring is niet nodig, je hebt gegarandeerd een leuke dag en je kunt je opgeven voor de hele dag of alleen voor een paar uurtjes tijdens de wedstrijd. 

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de kindertriathlon is nog mogelijk via de website www.kindertriathlonleidscherijn.nl. Deelnemers moeten zwemdiploma A en B hebben, een deugdelijke fiets met goede remmen (elk type fiets mag) en fietshelm (die is verplicht en kan je evt. lenen.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws