Afbeelding

Resto VanHarte pakt de draad weer op: 16 juli Indonesisch diner in Leidsche Rijn

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte ontvangt op 16 juli een Indonesische gastkok in de keuken van haar restaurant in Parkwijk. Het enthousiaste team van koks en vrijwilligers heeft zich maandenlang in bochten moeten wringen om ondanks corona toch gezellige ontmoetingsmomenten binnen de coronaregels te organiseren. De heropening is heel succesvol gebleken en inmiddels hebben al verschillende gezellige diners plaatsgevonden.

Gelukkig
Inmiddels wordt het tijd om de draad weer op te pakken en bijzondere thema’s te organiseren rondom de maaltijd. Diana Van Maurik-Purba, gastkok uit Indonesië, bijt op 16 juli het spits af. Zij begeleidt het team bij het maken van een authentiek Indonesisch diner. Resto VanHarte heeft al een jaar of 8 een speciale plek in Diana’s hart. “Het is geweldig om met de mensen daar te koken, en om gasten gelukkig te kunnen maken met lekker eten waar je samen van kunt genieten. Ik heb het erg druk maar ik maak voor Resto VanHarte graag tijd vrij!” aldus de goedlachse Indonesische Utrechtse. 

Meerdere shifts
Resto VanHarte, het pop-uprestaurant dat eens per week neerstrijkt bij Bij de Buren in Leidsche Rijn, verzorgt elke vrijdag driegangendiners. Vanwege de beperkte bezetting binnen de coronaregels worden er twee shifts verzorgd, één om 16.30 en één om 18.30. En om te zorgen dat niemand achter het net vist is het ook nog mogelijk een afhaaldiner te reserveren.

Omkijken naar elkaar
De Resto VanHarte diners zijn een toenemend succes. “Tijdens de lock-down hebben we niet stilgezeten in onze restaurants in Kanaleneiland en Leidsche Rijn. We hebben afhaaldiners georganiseerd, bij bijzondere gelegenheden hebben we diners bij mensen thuisbezorgd en we zijn de wijk in getrokken met verse kopjes soep, om juist in die moeilijke tijden toch zoveel mogelijk mensen te bereiken. Zodat niemand buiten de boot zou vallen,” aldus manager Jolanda Panis. Daardoor hebben ook veel onbekende buurtgenoten Resto VanHarte ontdekt. Dat leidt sinds de heropening tot extra aanloop en ook weer nieuwe en verrassende ontmoetingen aan tafel. “En dat is precies waar het ons om gaat!” lacht Jolanda. 

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Rondom de diners wordt vaak iets bijzonders georganiseerd. Een dialoog, bezoek van een wijkinitiatief, een presentatie, muziekoptreden of zoals dit keer een diner met een culturele inslag. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoacht door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Iedereen is welkom
Resto VanHarte strijdt al bijna vijftien jaar tegen eenzaamheid en sociaal isolement door mensen bij elkaar te brengen aan de eettafel. Iedereen is dan ook welkom bij het diner. Reserveren is verplicht via https://reserveren.restovanharte.nl/ of bel 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Bijdrage voor het (afhaal)diner in Leidsche Rijn is 6 euro en in Kanaleneiland 7 euro. U-pas houders krijgen 1 euro korting, kinderen tot 12 jaar halve prijs.

Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente
 In de goed uitgeruste keuken wordt heel wat lekkers klaargemaakt.
Kookploeg gezocht voor De Mantelmeeuw Lezersnieuws
Afbeelding
Molencruise in het Groene hart met de Zonnebloem Vleuten De Meern Haarzuilens Lezersnieuws
©Ilse Schuurmans
Informatiebijeenkomst Moderne Literatuur van leesclub Senia Lezersnieuws
Afbeelding
IJsselsteinse deel doorfietsroute Utrecht - IJsselstein geopend Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Resultaten grootschalige controle garageboxen in Utrecht Overvecht, explosieven voor plofkraken gevonden Nieuws
Afbeelding
Woongroep Terwijde opent deuren op GemeenschappelijkWonenDag 2024 Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws
Afbeelding
Voorlopig ontwerp vastgesteld voor veiliger en groener Donaudreef Nieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend
Afbeelding
Burgerschapslessen op de Kees Valkensteinschool in Utrechtse moskee Lezersnieuws
Afbeelding
Ondernemers met het oplossen netcongestie problematiek Energiehub kansrijk voor bedrijventerrein Mijdrecht Ondernemend