Afbeelding

Jonge helden gezocht! Gemeente Woerden reikt Jeugdlintjes uit

Nieuws

HARMELEN > Kent u een jonge held? Een kind tussen de 4 en 18 jaar dat het verschil maakt in Woerden, Harmelen, Kamerik of Zegveld? Zet hem of haar dan met het Jeugdlintje in het zonnetje! Met de uitreiking van Jeugdlintjes wil de gemeente Woerden de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren waarderen én stimuleren. 

Het Jeugdlintje is een prijs voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar die zich op een bijzondere manier vrijwillig inzetten voor anderen. Zo maken zij van Woerden een nog mooiere gemeente. Die inzet kan om van alles gaan, zoals het helpen van een zieke buurvrouw, actievoeren voor een goed doel, vrijwilligerswerk bij een sport- of muziekvereniging, het verrichten van een heldendaad of het opzetten van een grootschalige schoonmaak-/opruimactie in de wijk.

Jaarlijks reikt de gemeente maximaal tien Jeugdlintjes uit (vijf in de categorie 4 t/m 12 jaar en vijf in de categorie 13 t/m 18 jaar).

Initiatiefnemer Arjan Noorthoek (wethouder Jeugd): “Ik ben super trots op alle kinderen en jongeren die iets goeds doen voor hun omgeving. Dat zijn er veel in Woerden en zij maken het verschil! Hoog tijd dat we hen als gemeente in het zonnetje zetten. En daarmee eens naar alle positieve dingen van de jeugd kijken.”

Spelregels

Een kind komt in aanmerking voor een Jeugdlintje als het aan onderstaande voorwaarden voldoet:

de leeftijd is minimaal 4 en maximaal 18 jaar ten tijde van de prestatie/daadhij of zij woont in de gemeente Woerdenzet zich op eigen initiatief belangeloos en vrijwillig in voor een ander of voor de samenlevingen/of heeft een bijzondere prestatie of daad geleverdde inzet duurde minimaal een half jaar in het afgelopen jaar of het ging hier om een eenmalige bijzondere prestatiede jongere is door zijn/haar daad een voorbeeld voor anderensluitingsdatum is 1 november, latere aanmeldingen schuiven door naar een volgend jaar

Wethouder Arjan Noorthoek: “Grote en kleine gebaren van kinderen en jongeren komen in aanmerking voor een Jeugdlintje. Van belang is in ieder geval dat het gebaar positief is en ten dienste van anderen.”

Aanmeldformulier

Aanmelden van kandidaten is mogelijk via het aanmeldformulier op de website van de gemeente Woerden. Het aanmelden van groepen is niet mogelijk. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden maar wel met goedkeuring van ouders/verzorgers. Meer informatie over het aanmelden, de spelregels en de selectieprocedure is te vinden op www.woerden.nl/jeugdlintje.

Jury en uitreiking 

Een jury beoordeelt de aanvragen en bepaalt. Die jury bestaat dit jaar uit vier of vijf personen, onder andere uit wethouder Arjan Noorthoek. De overige juryleden worden momenteel nog gezocht.

De uitreiking van de Jeugdlintjes vindt plaats voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in januari 2022 (datum volgt nog).

Afbeelding
Optreden Capella Culemborg in Vleuten: What's in a Name Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten windmolens Rijnenburg Gemeente
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Feestmarkt Emmaus Haarzuilens druk bezocht en mooie opbrengst voor het solidariteitsfonds Nieuws
Afbeelding
Fietsexcursie Stadsnatuur langs de bijzondere natuur van Utrecht Zuidwest Vrije tijd
Afbeelding
Evert Woltjes van Desto nu Lid van Verdienste KNVB Sport
Afbeelding
Hatice brengt de Turkse keuken naar Resto VanHarte in Leidsche Rijn om kennis te maken met de Turkse keuken én met buurtgenoten Lezersnieuws
Afbeelding
Opbrengst van de Lions Over Holland Erwtensoepverkoop ondersteunt drie lokale goede doelen Lezersnieuws
Afbeelding
Aanmelden nieuwe TragePost-groepen Leidsche Rijn weer mogelijk Lezersnieuws
Afbeelding
Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen. Nieuws
Afbeelding
Utrechts Landschap viert de natuur met Utrechtse Natuurdag Nieuws
Afbeelding
Atelierroute KunstRondeVenen dit Pinksterweekend Lezersnieuws
Afbeelding
GroenmoetjeDoen!-dag met groene verbindingen in Utrecht Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws