Afbeelding
Ed Kamans

Wisselend succes schakers TRIO

Sport

DE MEERN > In de afgelopen 2 weken waren zowel het 1 en 2 viertal actief als ook het eerste team van TRIO in de externe competitie. Spannende wedstrijden echter met wisselend resultaat.

2e viertal TRIO (uit ZZ Combinatie)

De 2e wedstrijd in 3 dagen en dan als koploper de strijd aangaan is uiteraard een opgave om dan ook de winst naar je toe te trekken. Bert de Weerd had traditiegetrouw al snel remise. Wat geheel terecht bleek bij het uitspelen. Jan van Oort kwam goed uit zijn opening met PC3, vermoedde winst (vlgs Fritz ook, )maar kon die niet vinden , kreeg bij afruil door eigen schuld een dubbelpion, in overigens gelijke stand. Remise voorgesteld en gekregen. Guido Galesloot, stond toen eigenlijk al mooi voor, verloor even de concentratie, en nam het verkeerde stuk. Uiteindelijk werd dat ook remise. Robert Ploem, kwam met zwart in een gedrongen stelling te staan, maar wist met dameruil, de zaak weer wat recht te trekken. Helaas kostte het vrijmaken van de in zijn stelling opgesloten witte loper zoveel zetten dat hij zijn 2 losse pionnen niet kon verdedigen. Manmoedig strijdend ging hij door de klok.Al met al was verlies te voorkomen geweest maar helaas.

1e viertal TRIO (uit Muiderberg)
Ook het 1e viertal stapte als koploper in de competitie de speelzaal in Muiderberg binnen. Op voorhand echter al wetend dat het een zware kluif zou gaan worden om het 4tal van Muiderberg te verslaan. Dat bleek al snel toen Sebastiaan van Asselen al snel op een stuk achterstand kwam. Vol strijdlust probeerde hij gedurende de partij het tij te keren maar de sterke tegenstander van Sebastiaan deed constant de juiste zetten naar de overwinning (1-0). Theo van der Poll had met zwart in de opening snel een voordeel door de koningstelling van de tegenstander zwak te maken. Gedurende de partij leek de overwinning in zicht maar dankzij het goede tegenspel van de tegenstander duurde het nagenoeg de volledige bedenktijd om de tegenstander op te laten geven (1-1). Ben de Ree liet zien dat hij de afgelopen weken steeds meer en meer in vorm komt. Gedegen spel in combinatie met een tactisch aanval dreef de tegenstander tot wanhoop en zijn nederlaag. Een fraaie overwinning waardoor in ieder geval een verlies deze avond niet meer mogelijk was. (1-2) Guido Galesloot, speler van het 2e viertal en als invaller voor Floris Bongaerts spelend, deed meer dan uitstekend werk op het 4e bord. Een spannende strijd die ook tot in de laatste seconden duurde maar Guido rondde de partij naar winst keurig af. (1-3)

Een mooie overwinning van het 1e viertal dat de koppositie behoudt. De  eerstvolgende partij tegen SSC beloofd een topper te worden. Bij een overwinning komt dan het kampioenschap, met nog 2 wedstrijden in het verschiet, in het vizier.

Achttal TRIO (thuis Lekstroom)
Als middenmoters stonden twee op papier gelijkwaarde tegenstanders tegen over elkaar alhoewel de gemiddelde ELO van Lekstroom iets hoger was. Het vertrouwen in een goede afloop was zeker aanwezig maar in het begin van de partijen bleek al snel dat winst een zware klus zou gaan worden. Maarten Remkes op het 1e bord kwam helaas slecht uit de opening en kon het tij daarna ook niet meer keren waardoor er al relatief snel een opgave kwam (0-1). Daarna overkwam Hans van Dijk hetzelfde doordat  in het middenspel zijn koning in een onverdedigbare stelling terecht kwam (0-2). Dirk van de Geer, Hans Muller, Sebastiaan van Asselen en Chris van Meer konden hun tegenstanders van zich af houden door keurig verdedigend werk maar zagen aanvallend geen kansen op de zege. Een verdienstelijke remise was echter hun deel (2-4). De laatste twee partijen van Kees Mijderwijk en Ron Woudsma verliepen nagenoeg hetzelfde echter hier had de tegenstander toch de mogelijkheid om de juiste opening en stelling te vinden om de zege binnen te halen (2-6). Helaas geen zege en door het verlies is de positie van middenmoter verstevigd. Hopelijk kan in de volgende wedstrijd weer de weg omhoog gevonden worden.

Afbeelding
Woningsluiting Zwanenkamp in Maarssenbroek wegens illegale prostitutie, drie mensen aangehouden Nieuws
Afbeelding
Belangrijke stap in nieuwbouw Ruimtekwartier in Maarssenbroek, start bouw 499 appartementen Nieuws
Afbeelding
Mathijs Bouwman nieuwe directeur-bestuurder van DE KOM. Lezersnieuws
Gezellig winkelen in hart van Maarssen.
Stenen winkels maken hart van Maarssen de moeite waard Ondernemend
Afbeelding
Utrechts Kunstdoolhof bijzondere soundtrack 'Uit het oog' van Eefje de Visser vormt soundtrack voor Doloris Anoma Maze Lezersnieuws
Optreden in De Ingelanden
Geslaagd optreden door Zanggroep Hoge Weide in De Ingelanden Vrije tijd
Afscheid van voorzitter Henny Smorenburg.
Succesvolle Algemene Ledenvergadering bij Onderling Verzekerd Ondernemend
Afbeelding
Nederland U17 bezoekt korfbalvereniging Fiducia Sport
Afbeelding
Boeren en tuinders overhandigen eerste spandoek aan de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding video over focusgebieden stad Utrecht
Zorgen in Stichtse Vecht over windmolens op Lage Weide, vragen PVV en Lokaal Liberaal Nieuws
default
Start bouw van de eerste 165 sociale huurwoningen in Cartesius in Utrecht Nieuws
Afbeelding
LEF makelaars ook actief in Maarssen(broek) Ondernemend
Afbeelding
Plan Natuurgebied Zuilen: meer natuur en biodiversiteit Nieuws
Poster Bel is het beest #belishetbeest
De volwassen toneelgroep van Sesar speelt de spraakmakende voorstelling: Bel is het beest.. Vrije tijd